Geslaagd?!

Hey allemaal!

Gisteren vertelde ik jullie dat ik groot nieuws heb, wat eigenlijk best veel voor mijn leventje verandert op dit moment. En vandaag ga ik jullie hierover vertellen, aangezien ik heel veel dingen met jullie deel, en ook dit toch wel van belang zal zijn voor mijn blog. Want guys… IK BEN GESLAAGD!!! Ik heb gewoon mijn HAVO diploma binnen… En het voelt echt ontzettend raar om dat te typen, ondanks dat ik mijn diploma allang heb ondertekend en het al wel een paar weken terug is dat ik het hoorde. Damn, ik ben gewoon geslaagd… En ik kan het nog steeds niet bevatten!

large (2)

Want wat een moment! Ik was er echt gewoon al zo zeker van dat ik zou zakken. Ik had zo ontzettend hard geleerd voor mijn biologie herkansing, dus vol goede moed liep ik het klaslokaal binnen. Op mijn 1e biologie examen scoorde ik een 4,7. Erg slecht voor mijn doen, als je het over biologie hebt. Want ik weet niet helemaal wat het met dat vak is hoor.. Maar op de proefwerken en tentamens scoorde ik prima maar die examens vind ik op de een of andere manier zo lastig! Ik begon dus aan mijn herexamen en jeetje… Wat ging dat slecht! Een beetje verloren fietste ik na de tijd weg van school. Achja, ik had alles gedaan wat ik kon. En daarbij, ik ben nog jong, heb alle tijd. Ik zag de voordelen van nog een jaartje HAVO 5 wel in, dat scheelde. Een week later kreeg ik dan de uitslag, waar ik dus absoluut niet zenuwachtig meer voor was. Ik wist het eigenlijk al, en er was niks meer aan te veranderen.

large (1)

Voordat ik gebeld werd ging ik dus eigenlijk gewoon rustig mijn gangetje. Het probleem was; ik wist niet zeker hoe laat ik gebeld zou worden! En niemand wist dat, dus dat was lekker onhandig haha! Ik besloot maar rustig te gaan douchen met mijn mobiel ernaast, op geluid uiteraard. En ja hoor, net op dat moment dat ik shampoo in mijn handen had en dat in mijn haar wilde doen, hoorde ik mijn beltoon. Nooooo, u must be kiddin’.. Dus ik nam vet serieus op ‘Hallo, met Lisa Kroesen…?’. ‘HEEEY LIES, LIEKE HIER!’. Was het dus mijn beste vriendinnetje genaamd Lieke, hahaha! Ik had een dikke hartaanval. Stond ik daar, in mijnn nakie met shampoo aan mijn handen en mijn telefoon.. Hahahah thanks Liek, perfecte timing :’).

Na een tijdje werd ik dus gebeld door mijn school. Ik nam gewoon heel rustig op, wetende dat ik nog een jaartje in Havo 5 zou zitten. Nou, dat heb ik geweten haha! Toen het woord ‘Proficiat’ viel, werd ik helemaal stil. Huh, hoe bedoel je proficiat?! ‘Uhm, je bent geslaagd hoor!’.. En dat was het moment waarop ik van mijn stoel af viel, ‘OHMYGOD’ schreeuwde en vervolgens gillend naar buiten rende om “GESLAAAAAAAAAAGD” te roepen. Jeeemig wat was dat een moment zeg! Mijn ouders waren net zo verbijsterd dan dat ik was, hahaha! Huh maar…. hoe dan?! Wat heb je dan voor een cijfer?! Nou lieve mensen, ik ben geslaagd met een 5,8 voor mijn biologie herexamen. Was al dat harde werken toch niet voor niets!

large

En nog steeds ben ik niet gewend aan het idee dat ik geslaagd ben. Ik moet mijn hele plannetje omgooien. Er moet een OV kaart aangevraagd worden, een studiefinanciering geregeld worden, er moeten boeken worden geregeld en ik moet ook meteen al weer aan het leren voor mijn nieuwe opleiding; Pabo. Pff, dat is echt wel eventjes omschakelen hoor! Ik heb het studiekeuzegesprek al gehad, en daar heb ik positief antwoord op gekregen; als ik de toelatingstoetsen haal, mag ik dit jaar beginnen aan de opleiding! Heeeel erg leuk! Dat wordt nog wel eventjes hard blokken.. Maar daar ga ik zeker mee aan de slag. En ik heb er zin in 🙂 .

Oh en ik mag trouwens ook nog 6 pizza’s haha! Jullie zullen wel denken; ‘Wat heeft dit er nou weer mee te betekenen?!’. Aangezien we er allemaal vrij zeker van waren dat ik zou zakken, zei pap voor de grap: “Hey lies, als je slaagt mag je een week lang pizza!”, aangezien ik altijd om pizza zeur. Dus meteen die dag at ik pizza, en hij was heerlijk! De rest van de pizza’s heb ik nog tegoed 😀 .

large (3)

Zo, en dat wilde ik graag eventjes met jullie delen! Hierdoor zullen er namelijk veel dingen veranderen. Ik begin volgend jaar op een nieuwe school, aan een nieuwe opleiding. Een schone start eigenlijk! Wat ik nog wel eventjes wilde zeggen; ik ben zeker niet van plan om te gaan stoppen met bloggen. Ik vind het gewoon heerlijk om te schrijven en om dingen met jullie te delen dus dat ga ik ook zeker niet opgeven. Het kan wel zo zijn dat ik veel minder tijd heb, maar we zullen allemaal vanzelf wel zien hoe het loopt. Voor de komende dagen heb ik wel al een hele blogplanning. Een deze dagen komt er nog een review van een make-up product online, en ook wil ik vanaf nu een week lang gaan ploggen! In het geval dat je dit niet kent; Ploggen is een afkorting voor photo bloggen, een soort fotodagboekje dus! Ik loop van de week zoals de meesten van jullie wel zullen weten, de Nijmeegse Vierdaagse, en ik neem mijn camera onderweg mee zodat ik jullie helemaal op de hoogte kan houden van alles! Dus als je mij wilt volgen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, houd dan van de week zeker mijn blog in de gaten, want daarop zal elke dag een plog verschijnen! Ook zit ik er nog over na te denken om te vloggen, maar dat weet ik nog niet zeker.. Wat denken jullie?

Lots of love,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s