Over mijn site

Ik heb altijd al een liefde en een passie gehad voor taal. Op mijn veertiende ben ik daarmee gaan experimenteren middels deze site. Door de jaren heen heb ik hier de meeste stapjes gezet rondom het spelen met taal en het ontdekken van haar mogelijkheden. Ik heb gezien hoe men met taal niet alleen kan communiceren maar ook de mogelijkheid heeft om te raken, te inspireren en aan het denken te zetten. Schrijven doe ik al sinds ik me kan herinneren en zal altijd iets zijn waar ik een stukje comfort en rust in vind.

Op de School voor Journalistiek leerde ik de taal ook op journalistieke wijze inzetten. Teksten leren begrijpen en van verschillende kanten te benaderen, vragen op de juiste wijze formuleren en stellen, maar ook spreektaal en schrijftaal van elkaar differentiëren en van beiden weten hoe deze op zijn krachtigst in te zetten. Deze site is een verzamelalbum van mijn liefde voor taal door de jaren heen. Op mijn veertiende uitte dit zich in het schrijven over onderwerpen die zich in mijn dagelijkse tienerleven afspeelden en me bezighielden. Nu schrijf ik ook diepgaandere (achtergrond)artikelen voor mijn studie of als betaalde opdracht voor magazines of online platforms.

De onderwerpen die in mijn interessegebied liggen, variëren onwijs. Enerzijds houd ik van de simplistische dingen in het leven zoals een kop koffie na een lange werkdag in het zonnetje. Anderzijds verdiep ik me graag in grote onderwerpen, discussies, en misstanden waar ik meer van kan leren en mijn kennis mee verbreed. Ik laat me inspireren door reizen die ik maak, mensen die ik om me heen zie, culturen die ik stukje bij beetje verder ontdek door ze te ervaren en erover met anderen in gesprek te gaan, de natuur, de veranderingen in de wereld, verschillen tussen mensen, muziek, mode en heel simpel: het alledaagse. Maar nog het meest van allemaal raak ik geïnspireerd door het onbekende.

Op deze site neem ik je aan het handje in mijn zoektocht naar en ontdekkingen in dat onbekende.