LisaTalk; 4

Lieve allemaal,

Het is weer eens tijd voor een lekker kletsartikel. Heerlijk, gewoon eventjes van me afschrijven. Het leuke aan deze artikelen vind ik zelf, dat ik van te voren echt nog 0,0 heb nagedacht over wat ik precies wil gaan typen of waar ik het wel niet over wil hebben. Het komt gewoon allemaal vanzelf. De laatste tijd gaat er weer veel rond in mijn gedachten, en dat wil ik graag met jullie delen! Dus pak er lekker een kop thee of koffie bij, zet een leuk muziekje op en geniet van dit keer weer een lekker persoonlijk artikel! 🙂

Het klinkt suf, maar ik zit eigenlijk de hele dagen door met mijn hoofd bij school. Specifieker; bij het halen van mijn examen. Wat zou dat een statement zijn zeg! Het klinkt nog ver weg, maar de tijd gaat echt ontzettend snel. Het is allemaal moeilijk bij te houden, maar ik heb mijn doel voor ogen. Ik weet wat ik wil, wat zeg ik; wat ik dolgraag wil! Het afgelopen weekend ben ik weer op mijn ‘toekomstige school’ geweest, om eens een kijkje te nemen. Ik was er al eens eerder geweest en toen was ik net zo enthousiast als ik nu ben. Ik ga de Pabo doen. En ik kijk er echt heel erg naar uit! Het is wel een beetje eng allemaal, nu het zo dichtbij komt. Ik moet nu echt gaan kiezen wat ik wil, en ondanks dat ik zo ongeveer mijn hele leven al weet (in groep 4 riep ik al luidkeels dat ik lerares wilde worden) slaat op zo’n moment als deze de twijfel toe. Heel veel van mijn klasgenoten vinden het echt lastig om te kiezen wat ze willen, bij mij lijkt het haast vanzelfsprekend te gaan. Binnenkort loop ik nog een of twee dagen volledig mee op de pabo, maar ik weet al zeker dat dit is wat ik wil. De tijd vliegt voorbij, en ik moet alle tijd gebruiken die ik heb. Heel fijn dat ik nu precies weet wat ik wil, maar dan moet ik nog wel eventjes slagen voor mijn examen! Heel veel mensen hebben er alle vertrouwen in, maar ikzelf weet dat er nog veel moet gebeuren. Maar dat moet dan maar, mijn motivatie is er zeker! Want wat verheug ik me, op het onderteken van mijn diploma, om vervolgens verder te gaan met datgene wat ik altijd al wil! 🙂 Morgen vertel ik jullie meer over mijn motivatie, dan komt het artikel: ‘Goals of February’ online!

large (1) large (2)

Naast dat ik veel nadenk over alle schoolzaken, ben ik mijn blog zeker nog niet vergeten. Dit is echt mijn plekje geworden, het plekje waar ik me meer dan thuis voel. Mijn plekje, waar ik schrijf over mijn favoriete onderwerpen en vooral mijn eigen persoonlijke verhaaltjes fijn kan. Heel erg fijn! 😀 Omdat ik dit jaar dus in mijn examenjaar zit, heb ik een erg lange vakantie. Als ik slaag, ga ik dan natuurlijk ontzettend veel tijd besteden aan het voorbereiden op de opleiding die ik ga doen. Toch zal er veel tijd overblijven, en die wil ik graag besteden aan onder andere mijn blog. Ik heb dan ook grootse plannen, zowel voor de komende week als voor in de vakantie. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan! Ik zit heel stiekem al een beetje na te denken over een eigen account op youtube, maar dat laat ik voorlopig nog eventjes hangen. Héél misschien in de toekomst… 😉 Daarnaast wil ik een deze dagen beginnen met ploggen. Voor de mensen die niet weten wat dat is: het is eigenlijk letterlijk foto’s maken van wat je zoal doet en meemaakt op een dag, en dat lijkt me erg leuk om te doen! Dan krijgen jullie ook een beetje beeld van wat ik zoal doe op een dag! 🙂 Wel een raar woord trouwens, ploggen… Het klinkt zo raar haha!

Voor de rest denk ik veel na over kleine dingen. Hoe ik mijn tijd wil besteden bijvoorbeeld. Een groot deel van mijn vrije tijd gaat uit naar school, voor de rest heb ik ook nog turnen, pianolessen, werk en af en toe nog wat andere ‘verplichtingen’ tussendoor. Natuurlijk zijn turnen, werk en pianoles niet echt verplichtingen, aangezien het iets is wat ik graag doe. Toch voelt het wel elke keer weer als nog wat moeten doen, en pas als ik echt niks meer hoef te doen, voelt het als vrije tijd. En daar blijft weinig van over. Daar heb ik absoluut geen probleem mee, maar ik wil die tijd wel graag goed besteden. Ik wil graag wat nuttigs doen met die tijd, iets wat ik leuk vind en waar ik blij van wordt. Nou is het zo dat bloggen echt een rol begint te spelen, en daar hoort fotograferen bijvoorbeeld zeker bij. Er is van alles waar ik de hele tijd mee bezig ben, maar ook lui op de bank liggen vind ik zo af en toe gewoon heerlijk. Ik moet rekening houden daarmee, aangezien ik niet een hele middag daaraan wil verspillen maar het ook niet wil skippen.

large large (3)

Ook denk ik veel na over de vriendschappen die ik heb. Ik denk dat weinig van mijn vrienden zich ermee bezig houden, maar ik vind het nogal wat. Over een paar maanden gaan we allemaal een andere kant op, of ik slaag of niet. Het is niet iets wat ontzettend moeilijk is voor mij, maar ik vind het wel lastig dat we elkaar gewoon een stuk minder gaan zien. Natuurlijk weet ik ook wel weer, dat echt niet alle vriendschappen gaan blijven zoals ze nu zijn. Ik weet dat er mensen zijn die ik nu dagelijks zie, en die ik volgend jaar gewoon helemaal niet zie. Lastig, ik vind zoiets echt lastig. En jammer. Ik heb een heel leuke vriendengroep waarvan ik een aantal meiden/jongens al 5 jaar lang elke dag zie, sommigen 3 jaar en sommige pas sinds vorig jaar. Maar goed, hoe dan ook moeten we allemaal verder gaan en ik weet ook zeker dat sommige vriendschappen zeker zullen blijven. En ik weet zeker dat die vriendschappen dat ook waard zijn! En daarbij; er zullen vast en zeker wel weer nieuwe contacten bijkomen 🙂 .

Zo, dat was eventjes een korte persoonlijke update van wat er in me om gaat. Ik hoop dat jullie het een beetje leuk vonden om te lezen over mijn hersenspinsels. Dan ga ik nu lekker met een kopje thee op de bank hangen, want dat vind ik echt heel fijn na zo’n lange dag als deze. Fijne avond nog, en slaap lekker!

Lots of love,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s