Goals of February/March

Lieve allemaal,

Het spijt me! Dit artikel komt heel erg aan de late kant, ik weet het… Nou heb ik wel de reden dat ik een paar dagen ziek was, superdruk was met het voorbereiden van een tentamen en daarnaast gewoon niet zo aan bloggen toe was. Nu voel ik me weer helemaal op en top, en is het dan ook echt tijd om dit artikel te plaatsen! Omdat februari al weer zo over is, neem ik de maand maart in deze doelen mee. Dan heb ik toch nog wel genoeg tijd om ze te proberen te halen 🙂 .

20141207_183841-1

Maar eerst wil ik even samen met jullie terugblikken op de vorige ‘Goals of…’ . Deze schreef ik al weer een tijdje terug, namelijk in december. Ondertussen heb ik wel geschreven over mijn doelen van dit jaar! Laten we snel beginnen. Het eerste punt is me goed gelukt. De afgelopen maanden draaiden om school, en ook echt bijna alleen om school. Wat een stress, wat een druk en wat een gedoe. Maar wat wil ik graag mijn examen halen zeg! De tweede tentamenweek zit net achter de rug, dus dat heb ik ook weer overleefd. Op naar de volgende! 🙂 Uhhmm twee keer per week hardlopen… Jaa… Oke laat ik het zo zeggen: Ik begon heel erg goed. Ik was gemotiveerd en heb de eerste drie weken minstens twee keer per week hardgelopen. Maar daarna… Oeps !maar daar wil ik me weer wat meer op gaan focussen als ik mijn examens achter de rug heb. Vaker piano spelen, dat is er dan weer wel van gekomen. Het is echt niet zo dat ik per dag uren achter de piano zit, maar toch wel bijna dagelijks. Yess die is ook gelukt! Ook weekplanningen maken heb ik eventjes laten hangen. Daar heb ik niet eens tijd voor! 😛 Wel maak ik elke dag een lijstje met wat ik moet doen, dat vind ik erg fijn en overzichtelijk. Over regelmatiger eten en goed letten op mezelf, kan ik zeggen dat ik vrij trots ben op mezelf. In plaats van dat ik om 11 uur in bed lig, en de volgende dag mijn bed niet uit kom, me verslaap, ik erachter kom dat ik mijn tas nog niet heb ingepakt, ik geen tijd heb om te ontbijten, ook geen tijd heb om eten te maken voor school en uiteindelijk maar een tussendoortje in mijn tas gooi, heb ik nu een veel en veel beter schema! En daar ben ik echt heel erg trots om. Ik lig nu in bed op het moment dat ik eigenlijk ook in bed moet liggen. Vaak rond half tien besluit ik naar boven te gaan. Dan pak ik mijn tas in voor de volgende dag, trek ik mijn pyama aan en was ik mijn make-up eraf. Dan kijk ik een half uurtje de aflevering van goede tijden slechte tijden die er die avond op was, en dan ben ik zo moe dat ik echt meteen in slaap val. De volgende ochtend ben ik goed uitgerust en kan ik prima om 6 uur mijn bed uit. Ik vind het heerlijk om zo vroeg op te staan, dan heb ik heel veel tijd om rustig wakker te worden. Oh, en om te ontbijten! 🙂

Afbeelding 001 Afbeelding 003

Door naar mijn doelen van februari en maart! Zoals je ziet heb ik weer 6 doelen opgeschreven. Ik heb geprobeerd om ze allemaal veel van elkaar te laten verschillen, en om compleet andere te nemen dan de doelen van december. Let’s go! 🙂

Per dag minstens 2/3 uur aan school 

Hiermee bedoel ik natuurlijk niet tijd die ik doorbreng in de les, maar vrije tijd die ik spendeer aan werken voor school. Ik weet het, dat klinkt echt belachelijk saai. Ik wil alles geven om mijn examen te kunnen halen, en daarom steek ik er ook zo veel tijd in ;). Het kost soms wel wat moeite om mezelf echt aan het werk te zetten, maar de motivatie die is er zeker. Met 2/3 uur van mijn vrije tijd per dag, eis ik veel van mezelf maar als ik slaag, zou dat het zeker de moeite waard zijn!

Regelmatig bloggen

Ik heb er echt een hekel aan dat ik zo ontzettend weinig tijd heb om te bloggen. En als ik vrije tijd heb, steek ik die eerder in school. Vaak is het zo als ik dan een dagje vrij heb (zoals vandaag) heel veel vooruit blog, maar daar kan ik niet op leven! Ik wil wat regelmatiger bloggen, en daarmee bedoel ik niet veel meer (ik wil niet te veel van mezelf eisen, dan ga ik het nooit redden) maar vooral regelmatiger. Vorige week heb ik een aantal dagen 2 artikelen gepost, terwijl ik die gewoon veel beter had kunnen verspreiden over de week. Dus dat is mijn doel! 😀

Alles noteren in mijn notieboekje

Hoe ontzettend vaak komt het wel niet voor dat ik zoiets als mijn bankpas kwijt ben, mijn wachtwoorden ben vergeten, mijn to-do lists halverwege de dag kwijt raak omdat ik ze altijd in mijn zak steek, of iets belangrijks vergeet te doen… Lekker Lies! Not, hahah. Daar moet verandering in komen en aangezien ik mijn favoriete notitieboek toch overal mee naar toe sleep en heel vaak bij me heb, kan ik het net zo goed allemaal daarin bijhouden!

Digitale agenda starten en bijhouden

Deze sluit eigenlijk aan op het vorige doel! Alleen gaat deze niet over wachtwoorden of dingen die ik nog moet doen, maar over afspraken. Ik heb altijd al mijn afspraken in mijn hoofd opgeslagen, en tot nu toe is dat wel goed gegaan. Ik merk wel dat ik er sneller andere dingen door vergeet en zo wordt het heel snel een grote brei in mijn hoofd! Opschrijven opschrijven, opschrijven. Mijn vader gaf me laatst de tip om een digitale agenda aan te maken, omdat ik mijn telefoon toch altijd bij me heb. Mijn eerste reactie was: “Hoezo, ik heb toch al een digitale agenda in mijn hoofd? :)’ . Euh ja Lisa, leuk geprobeerd maar dat gaat niet werken. Ik ga voor een digitale agenda vanaf nu!

Blog plannen uitwerken

En we zijn alweer aangekomen bij mijn laatste doel voor nu :). Mijn plannen uitwerken als het gaat over mijn blog. Heel vaak zit ik weg te dromen tijdens een saaie les, wanneer ik op een leuk idee kom voor mijn blog. Een leuk artikel of zoiets. Vervolgens loop ik weken met het idee in mijn hoofd rond en uiteindelijk heb ik tijdgebrek of vergeet ik het gewoon. Zo jammer! Tijdens het schrijven van dit artikel ben ik weer op een aantal ideeën voor artikelen gekomen, en nu ga ik ze meteen opschrijven in mijn notitieboekje zodat ik ze ook echt ga uitwerken!

Afbeelding 004

En dan eindig ik dit artikel met een mooie quote die ik in mijn notitieboekje opschreef. “Confidence comes from discipline and training.”

Hebben jullie ook doelen voor februari?

Lots of love,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s