Mijn nieuwe liefde

Lieve allemaal,

Ten eerste; nee ik heb geen vriendje! Daar doe ik voorlopig nog even niet aan :p. Het gaat in dit artikel over iets heel anders! Ik was stiekem al een tijdje aan het rondkijken op het internet, en kwam hem vorige week tegen. Afgelopen dinsdag kwam hij binnen, en ik was meteen al razend enthousiast! Ik heb een nieuwe camera!

Ik was weer eens al mijn favoriete blogs aan het lezen, toen ik een artikel voorbij zag komen over camera’s. Ik werd meteen razend enthousiast en was vastberaden om ook een goede camera te kopen, voor mijn blog. Meteen schakelde ik dus Google in, om op zoek te gaan naar een goede camera voor een betaalbare prijs. Maar dat viel me flink tegen. Je hebt tegenwoordig echt geweldige camera’s, maar die prijs… Tot ik me op een gegeven moment bedacht dat marktplaats misschien wel een optie was. En daar kwam ik een prachtige camera tegen voor een hele mooie prijs. Ik zocht er informatie over op en bekeek revieuws op youtube. Ik. Was. Verkocht! Of deze beslissing te impulsief was? Ik vind van niet, want echt waar; ik ben nu al dol op deze camera.

Ik heb dus een Nikon 1 J1. Dit model is als ik me vergis niet erg nieuw, de J2, J3 en J4 zijn ondertussen ook al uit. Toch trok deze camera me echt aan, wat een prachtig ding. En uit de revieuws bleek dat de kwaliteit super is. Natuurlijk blijft het altijd een beetje een gok, dingen kopen via marktplaats. Maar op de foto’s zag het toestel er netjes uit en nadat ik contact had opgezocht met de verkoper, was ik ervan overtuigd dat ik deze camera wilde kopen.

Dit is hem dan! Zoals ik net al zei is het de Nikon 1 J1. Het is een systeemcamera. Ben je niet bekend met dit soort camera’s: Het is een camera die een beetje de spiegelreflex probeert na te doen. Hij heeft een lijst vol met instellingen die je kunt aanpassen, is compact en heeft verwisselbare lenzen. Dat vat deze camera eigenlijk een beetje samen. En echt waar, ik heb hem pas een paar dagen maar ik ben er nu al dol op. Ik merk wel dat ik er echt nog mee moet leren werken. Gisteren leerde ik hoe je hem goed kunt scherpstellen, en op bepaalde punten kunt laten focussen. Ook ontdekte ik wat nieuwe technieken wat filmen betreft. Als kers op de taart kwam ik erachter dat deze camera in slow motion kan filmen. Geniaal, hahah! Ik heb ondertussen al een aantal hele leuke instellingen ontdekt, maar ik denk dat ik voorlopig nog wel even bezig blijf met ontdekken. Want wat veel instellingen zeg! Ik heb de afgelopen week al een aantal foto’s gemaakt, vooral voor mijn blog bestemd. Ik heb deze week een tentamenweek, maar als die is afgelopen ga ik weer wat vaker bloggen. Ik ga jullie een paar foto’s laten zien die ik de afgelopen week maakte!

Zo en dat was even een klein kijkje in mijn camera… Ik ben van plan om wekelijks of om de twee weken een artikel te maken met daarin de foto’s die ik die weken met mijn camera maakte. Lijkt jullie dat een leuk idee? Nouja, ik hoor het wel! Ik ben in ieder geval razend enthousiast over deze camera, en kan niet wachten om er verder mee aan de slag te gaan. Vanaf nu maak ik hier mijn blogfoto’s mee. Er zit ook een filmfunctie op, misschien dat die ooit nog wel goed van pas komt… 😉 Van deze camera gaan jullie nog heel veel horen! 🙂 Hebben jullie nog verdere vragen over de camera zelf, laat dan eventjes een comment achter!

Lots of love,

Lisa

2 thoughts on “Mijn nieuwe liefde

  1. Hallo Lisa!

    wat ontzettend leuk om te lezen dat je zo goed bezig bent met de camera! Mooie foto’s trouwens ook! Top!

    Groet,

    Patrick

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s