Goodbye 2014, Hello 2015

Lieve allemaal,

Soms is het tijd voor een nieuwe start, een schone lei. Ik heb het gevoel dat ik nu weer een beetje op dat punt zit, en wat is nou een beter moment voor een schone lei dan nieuwjaar?! Je hoort altijd mensen zeggen: New year, new me. Maar oh god nee, zo ben ik niet! Ik blijf gewoon lekker mezelf en blijf lekker doorgaan met de dingen die ik leuk vind. Toch is de tijd aangebroken, waarin ik een aantal dingen echt anders wil gaan aanpakken. In dit artikel neem ik jullie mee in mijn 2014, maar vertel ik jullie ook over mijn plannen voor 2015. Let’s do this!
image

Mijn 2014

Was het een goed jaar of was het een slecht jaar voor mij? Ik weet het niet zo heel goed, maar ik denk niet dat er echt een perfecte beschrijving is voor afgelopen jaar. Ik heb veel meegemaakt, waaronder een aantal superleuke momenten. Toch heb ik ook wat verschrikkelijke dingen meegemaakt. Al met al kijk ik er positief op terug. Minder leuke dingen horen nou eenmaal ook bij het leven! En hoe verschrikkelijk je je ook kunt voelen, en hoe erg alles ook tegenzit: Geloof me, je komt er wel weer bovenop! Probeer alles positief in te zien. Heb je een moeilijke periode: Het wordt allemaal snel weer beter. In Juli verloor ik een van mijn opa’s aan kanker. Hij is 9 weken ziek geweest, dus het ging allemaal supersnel. Veel te snel. Ik heb hem superveel gezien en gesproken in zijn laatste weken, en ik heb een prachtig afscheidsmoment met hem gehad. 2 Jaar geleden verloor ik mijn andere opa aan de ziekte A.L.S. (van de welbekende Ice Bucket Challenge) en ook van hem heb ik ontzettend goed afscheid kunnen nemen. Doordat ik van beide opa’s goed afscheid heb kunnen nemen, heb ik het allemaal vrij snel een plekje kunnen geven. Natuurlijk blijft de pijn en het verdriet maar dat accepteerde ik. Ik kan zeggen dat ik supertrots ben op mijn familie, en dat ik erg dankbaar ben voor mijn familie. Ik weet dat er heel veel mensen zijn, die het helemaal niet zo leuk en geweldig hebben met hun familie, dus daar ben ik echt dankbaar voor! Het verliezen van opa was erg dubbel. Natuurlijk was het verliezen van hem opzich echt verschrikkelijk. Ik mis hem dan ook nog elke dag. Maar aan de andere kant heeft het wel weer de band in onze familie bewezen. Iedereen gaat gewoon supergoed met elkaar om, we zien elkaar vaak en we zijn er voor elkaar. En dat is nou wat ik noem: gelukkig zijn met elkaar. ❤

Maar naast dat ik in heel wat minder leuke momenten heb gezeten, heb ik ook echt geweldige dingen meegemaakt. Het waren meestal de kleine dingen, maar zo af en toe gebeurt er iets heel groots. Voor mij was dat het beginnen met bloggen. Stiekem wilde ik al heel lang bloggen en droomde ik al heel lang van een eigen blog, maar ik vond het ergens toch wel een beetje eng allemaal. Op een gegeven moment hakte ik de knoop door, en dat was de geboorte van mijn blog! En wat ben ik er superblij mee, elke dag nog. Ik vind het heerlijk om zo af en toe mijn hart te luchten bij mijn lieve lezers/lezeressen en daarnaast is dit een plek waar ik volledig mezelf kan zijn. Ik schrijf over de onderwerpen die mij boeien, en die ik interessant vind. En dat vind ik dan ook echt heerlijk! Maar naast dat ik er vooral mezelf helemaal in kwijt kan, merk ik ook dat mijn blog groeit. Steeds vaker wordt deze site bekeken, en steeds vaker krijg ik hele lieve reacties. Dat doet me echt heel erg goed, ik ben jullie daar dan ook zo dankbaar voor! Echt waar, jullie zijn veel voor mij gaan betekenen. Liefde ❤ .

Naast dat ik elke dag weer gelukkig word van mijn familie, vrienden/vriendinnen, mijn blog en van jullie, word ik ook ontzettend blij van alle kleine dingen. Samen met je favoriete personen de kerstboom opzetten, op vakantie uitwaaien op het strand en alle gedachten loslaten, in de vroege ochtenden naar buiten gaan voor een blokje om met de hond, shoppen met oma, en ga zo maar door! Ik merk steeds vaker dat dat gewoon de dingen zijn waar ik elke keer weer vrolijk van word. En dat dat de dingen zijn die tellen, en waar het om gaat. En die maken dan elke minder leuke gebeurtenis weer een beetje goed. Ik denk dat dat voor mij best wel belangrijk is, gewoon het beste halen uit de kleinste dingen.
image

Mijn 2015

Natuurlijk heb ik ook een aantal dingen die ik dit jaar echt anders wil gaan doen. Kleine veranderingen en grote veranderingen. Normaal ben ik niet voor veranderingen, bah het is toch prima zoals het nu is! Maar nee lies, komop het is tijd voor wat anders Mijn grootste doel is het halen van mijn examen, en vervolgens beginnen aan de Pabo. Jemig, wat zou het geweldig zijn als ik dat haal. Nu ken ik mezelf wel weer zo goed, dat ik daar dan ook echt veel voor moet doen. Elke dag een paar uurtjes aan mijn huiswerk of leren… Het is op lange na niet mijn favoriete tijdsbesteding maar doe ik het nu niet, dan moet ik het volgend jaar alsnog doen. Dus dan maar liever nu! School dus, school moet echt op een (nog) hoger pitje.

Daarnaast moet ik echt beter gaan plannen. Plannen, plannen, plannen. Ik word elke keer weer op mijn eigen planfouten gewezen, doordat ik bijvoorbeeld helemaal in de knup kom met alles wat ik nog moet doen in ‘zo’n korte tijd’. Tsjah, als je dat nou beter had ingepland… Dat is dus echt even een dingetje, daar wil ik verandering in brengen!

En er is heel stiekem nog iets wat ik al een tijdje wil doen. Ik wil heel erg graag een youtube account aanmaken, gelinkt aan mijn blog. Toch voelt dat nog wel als een grote stap, dus daar moet ik nog even een aantal keer over nadenken. Het lijkt me wel echt super, super, superleuk! Dus heel misschien op een dag… 😉
image

En dat was het dan eigenlijk wel. Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Hoe was jullie 2014? En hebben jullie nog ‘goede voornemens’ voor in 2015?

Lots of love,

Lisa

2 thoughts on “Goodbye 2014, Hello 2015

  1. Hoi Lisa, ik wens je heel veel succes in 2015, dat je je examen mag halen en op de pabo begint. En dat je fijn door blijft bloggen want ik lees je vertelsels met veel plezier.
    Wat betreft dat plannen: tja dat is te groots en ingewikkeld als goed voornemen, denk ik. Ik denk dat je goed naar jezelf moet kijken, en gebruik moet maken van je kracht. Bijvoorbeeld als jij het lastig vindt om op je kamer achter de boeken te blijven zitten, waarom probeer je dan niet elke dag twee uur in een cafe te studeren, aan een tafeltje, kopje koffie erbij en twee uur later ga je naar huis. Veel schrijvers en zzpers werken in een cafe, ik doe dat ook graag, bijvoorbeeld bij Bagels en beans, hebben ze ook nog wifi. Dan is het gemakkelijker werk en vrije tijd te scheiden, vind ik. Maar iedereen is anders, dus mijn tip: zoek uit wat werkt voor jou!!

    1. Hey! Wat lief, dankjewel 🙂 . Natuurlijk blijf ik doorbloggen, ik ben er zo ontzettend dol op geworden. Dankjewel voor je goede tip, daar ga ik zeker wat mee doen! Ik heb een plekje waar ik heel graag heen ga om rustig een kop thee te drinken, maar het is inderdaad een goed idee om gewoon een keertje mijn boeken mee te nemen en te kijken hoe dat bevalt. Goed idee, deze ga ik zeker in werking zetten! Daar hoor je dus waarschijnlijk binnenkort nog wat over op mijn blog… 😉 Veel liefs, Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s