Trainen & Turnvriendinnen

Hey iedereen!

Toen ik vandaag naar turnen ging, kreeg ik bij binnenkomst al meteen reacties op mijn blog. Een aantal meiden hadden mijn blog gelezen, en hier hadden we het dus ook even over. Ik probeer de hele dag al te bedenken wat ik vandaag toch eens zal posten, en op turnen werd ik door mijn lieve turnvriendinnetjes op een idee gebracht. Vandaag ga ik het over turnen hebben. Natuurlijk vertel ik wat in het speciaal over mijn turnvriendinnen. Ik durf te wedden dat bijna iedereen van jullie wel aan een sport doet. En dat zal wel niet alleen zijn omdat het gezond is, maar ook omdat het ontzettend leuk is!

Toen ik klein was, deed ik aan peutergym. Ik was 3, dus dat stelde niet zo heel veel voor. Met de woorden koprollen en over de lage balk heen lopen, is het meeste dan ook wel gezegd. Daarna ging ik op zwemles, en haalde ik diploma A, B en C. En toen begon het grote dilemma. Ik wist echt niet welke sport ik wilde doen. Voetballen of echt teamsporten, vond ik toen echt helemaal niks en aangezien ik pas 7 was vind ik dat ook niet zo heel gek. Toen hoorde ik dus van een aantal mensen, dat atletiek leuk was. Daar ben ik dus mee begonnen, en daar had ik veel plezier in. Maar na 2 jaar had ik de lange renbaan wel gezien, en het kogelstoten vond ik eigenlijk ook wel best aangezien ik daar niks van bakte. Toen ben ik er dus afgegaan. Een hele goede vriendin van mijn moeder, gaf yogalessen aan kinderen. Dat leek me wel wat, en daar ben ik dus ook een poosje naar toe gegaan. Maar die yogalessen waren voor een periode, dus op een gegeven moment was dat ook afgelopen. Na een tijdje peinzen over wat ik nu wilde doen, hakte ik de knoop door en ging ik naar de gym bij gymnastiekvereniging Ulfariet. Elke woensdag, ging ik vol enthousiasme naar de gym. Ik kwam in een hele leuke groep terecht, en ik vond het zo leuk! De trainsters waren eigenlijk wel tevreden over mijn turnkunsten, dus ik mocht naar de selectie. Dat is een groep met meiden die goed kunnen turnen en aan wedstrijden mee doen. Naast de selectie op dinsdag, deed ik nog steeds aan de gym op woensdag. Na een jaar of 2, gingen heel veel kinderen bij de woensdaggroep weg omdat ze wat anders wilden doen. En toen er 2 of 3 mee stopten, was voor ik het wist de hele groep weg. Dat vond ik zo jammer, maar meer omdat we een hele leuke groep hadden. Toen besloot ik ook van de gym op woensdag af te gaan, en stortte ik alles op turnen. Ik raakte erg goed bevriend met Gees. Aangezien wij de 2 oudsten in onze selectie waren, trokken we erg veel met elkaar op. Na een tijdje begon het ons wel te vervelen dat er niet zo heel veel meiden van onze leeftijd in de groep zaten, dus mochten we naar de B-selectie. Hier kwamen we in een compleet nieuwe groep terecht met allemaal super lieve meiden, die een beetje hetzelfde niveau qua turnen hadden, als Gees en ik. Ik leerde alle meiden steeds beter kennen, en genoot weer heel erg veel van de trainingen. We leerden erg veel van onze trainsters Marlou en Sharon, en vielen met de wedstrijden in de prijzen.

En nu doe ik nog steeds aan turnen! Ik kwam er net achter dat ik in totaal al 6 jaar (bijna 7) bij Ulfariet zit, en ik vind het nog steeds super. Ik turn nu eigenlijk nog steeds met alle meiden waarmee ik in de B-selectie terecht kwam. Het grootste verschil qua trainingen, is dat er nu veel meer geklierd word. Onze groep is nu zo hecht, er word altijd ontzettend veel gepraat (vooral gelachen eigenlijk). In de groep zitten wat jongere meiden, maar de meeste meiden die in onze selectie zitten, zijn ouder. Wat me wel opvalt, is dat ik gewoon de oudste ben! Ik ben eigenlijk altijd de jongste, en op turnen ben ik gewoon 2 jaar ouder hahah! Maar dat maakt het niet minder leuk natuurlijk! Ik turn met Gees, Floor, Jade, Merel, Sarah, Lotte, Iris en Meike. Er zitten ook een aantal jongere meiden in onze groep, maar deze meiden zijn een beetje van mijn leeftijd. We hebben naast trainingen, al vrij veel met elkaar meegemaakt. Zo weten al deze meiden waar ik het over heb, als ik praat over voetballen met broccoli, muggen doodslaan, ellenlange verhalen over een groene tas en het enge magnesiumhok.. Jep onze turngroep is veel meer dan alleen maar een turngroep. Al mijn turnvriendinnen, zijn stuk voor stuk lieve meiden, waar ik ontzettend hard mee kan lachen. Natuurlijk heb ik wel eens op punten gestaan waarop ik wilde stoppen met turnen, maar als ik dan weer onze oude zaal instap en iedereen keihard zie lachen bedenk ik me weer dat ik zo’n ontzettend leuke groep gewoon simpelweg niet achter me kan laten.

En dat was wel weer even genoeg over turnen! Ik hoop dat ik nog erg veel leuke momenten met al mijn lieve turnvriendinnen meemaak, en dat we nog heel lang samen kunnen blijven turnen. Maar dat komt vast en zeker wel goed 🙂.

Toen we nieuwe trainingspakken hadden!
Toen we nieuwe trainingspakken hadden! Op deze foto staat niet iedereen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s