Pootjebadend in het zonnetje op festival Central Park

central park

DE MEERN – Terwijl Bløf de eerste akkoorden van Alles Is Liefde inzet, verplaatst iedereen zich richting het grote podium waar met grote letters ‘Central Park’ boven staat. Het zonnetje schijnt fel, maar het zachte briesje dat van het water van Strijkviertel afkomt, zorgt voor een heerlijke temperatuur. Overal liggen uitgespreide kleedjes in het gras, lopen er mensen op slippers, gaan er biertjes rond, en zie je mensen genieten. Iedereen is gelaten: tussen de laatste drukke werk- en tentamenweken door, is er vandaag eventjes niets dat moet.

Gisteren vond de eerste editie van Central Park Festival plaats. Met namen als Bløf, Di-Rect en Kensington op de artiestenlijst, is de opkomst groot: het festival is helemaal uitverkocht. En dat is te merken ook, het is druk. Als locatie voor Central Park, is recreatiegebied Strijkviertel in de Meern uitgekozen. Aan de bezoekers te zien, is dit een prima zet geweest. Een groot deel van het publiek staat genietend van de muziek, pootjebadend in het verkoelende water. Dankzij de grote schermen kunnen zij vanuit het water toch goed zien wat er op het podium gebeurt.

“Ging lekker man!”, zegt de stagemanager tegen zanger Paskal Jakobsen van Bløf, die vol energie het podium afkomt. De bandleden krijgen een schouderklopje terwijl ze de trap aflopen, waar een koud drankje op ze staat te wachten. De crewleden lopen druk heen en weer om het podium klaar te zetten voor de volgende band, Handsome Poets. Vrachtwagens met muziekinstrumenten worden uitgeladen. De bandleden van Rondé arriveren, waarna ze zelf even een kijkje gaan nemen op het festivalterrein.

Ook radio DJ Coen Swijnenberg is aanwezig, om te presenteren. “Ik kom zelf uit Utrecht, dus ik vind het erg tof om hier te staan. Mijn zoontje is vandaag ook mee, die loopt hier ook ergens rond. Ik was van tevoren een beetje bang voor de hitte maar het is hier prima te doen. Volgens mij hebben de mensen het naar hun zin, de sfeer is erg leuk”, vertelt hij. Op de vraag hoe hij het presenteren op festivals aanpakt, reageert hij dat hij geen gebruik maakt van een script. “Het is eigenlijk net zoals op de radio: de schuif gaat open en ik zie wel wat er gebeurt. Vaak houd ik me wel rustig, ik ga niet een of ander gek dansje doen of zo! Misschien vanavond bij Kensington, maar dat zie ik nog wel.” Achter de schermen een paar biertjes drinken, zit er voor Swijnenberg niet in: “Eigenlijk drink ik helemaal geen bier, doe mij maar Gin Tonic!”, zegt hij lachend.

Rond etenstijd beweegt iedereen zich richting de foodtrucks, waar je wordt overladen met geuren van net gebakken vlees en gefrituurde patat. Het is druk, er staan lange rijen. Het zonnetje schijnt tussen de bomen door, het gouden uurtje is begonnen. Een eindje verderop staat een pizzabezorger aan de wal te wachten totdat de reddingsbrigade de kant heeft bereikt: ook zij hebben trekken gekregen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s