Lievelings; De charmes van BROEI

Dus ik stapte naar binnen, keek met open mond om me heen en werd op slag verliefd.  Woooooow. I do.

Heehoi, welkom bij Lieveligs! Hier uit ik mijn liefde voor mijn favoriete stekjes en plekjes in Utrecht. Ga er even goed voor zitten, en pak je fiets maar vast. Of je eenwieler. Want hier ga je heen willen.

Ik nam even een momentje om rond te kijken, en alles in me op te nemen. Mijn oog viel op een tafeltje met een aantal witte, ronde stoelen eromheen. Daarnaast staat een grote stalen werkje met allemaal plankjes erin, gevuld met een enorme collectie platen en boeken. Ik nestel mezelf in een van de stoelen en pak de menukaart erbij. Een huisgemaakte ijsthee it is.

DSC_2360

En daar heb ik dan zo’n 4 uur van mijn dag gespendeerd. Ik moest nog een aantal dingetjes voor mijn blog regelen, die ik eerder niet voor elkaar kreeg. Mijn humeur lag daardoor een beetje onder het vriespunt, maar BROEI zorgde ervoor dat dat omschakelde. Ik heb het over een ontzettend leuk cafeetje/restaurantje dat aan de Oosterkade in Utrecht te vinden is. Hier is de gelegenheid om met anderen een hapje te doen, te kletsen en een spelletje te spelen. Daarnaast zijn ook de mensen die alleen achter hun laptop willen kruipen onder het genot van een kop koffie (of huisgemaakte ijsthee) hartstikke welkom. Daar is de ruimte dan ook helemaal naar ingericht. Comfortabele hoekjes met banken en stoelen, en lange tafels met stopcontacten en goede verlichting. En WiFi! Hoe ideaal!?

welkom bij BROEI!
een ruimte – met voortuin – aan de oosterkade in utrecht
om samen te komen of alleen te zijn,
te werken, te ontspannen, te broeien of te delen.

De sfeer is echt heel fijn. Er staat een fijn muziekje op, niet te hard en niet te zacht. De bediening is relaxed, en hartstikke gastvrij. De menukaart is niet heel uitgebreid, maar dat is ook helemaal niet nodig. Ik krijg de indruk dat het eten en drinken hartstikke gezond en eerlijk is.  Achterin de ruimte is een keuken te vinden, waarbij je de koks en kokkinnen zelf ook kunt zien. Gezellig!

Een uur of 4 verder, besloot ik dat het tijd was om naar huis te gaan. Ik betaalde (let op: je kunt hier alleen pinnen!) en liep met een glimlach naar buiten. Eenmaal op de fiets, drukte ik vol schrik mijn handremmen in. Waar is dat briefgeld gebleven dat ik in mijn broekzak had gestopt?! Nee toch…

Met gebrek aan ruimte in mijn tas, had ik in alle haast maar even 25 euro in mijn broekzak weggemoffeld. Ik fietste terug, misschien was het bij BROEI uit mijn broekzak gevallen of zo.

Hey, waar ben je naar op zoek??

Volgens mij ben ik contant geld verloren.. 25 Euro, dat scheelt, maar toch wel waard om eventjes te zoeken…

Dus samen met een van de werknemers keek ik rond, op zoek naar enig teken van die 25 euro.

Ah vet balen, ik had gewild dat ik je kon helpen… Wil je misschien een kopje koffie voor de schrik?

Hoofdschuddend, wuifde ik het lieve gebaar weg. Hartstikke lief, maar nee joh! Was mijn eigen stomme schuld, wie stopt er dan ook briefgeld los in haar zakken.

En 5 minuten later zat ik dus met een kopje koffie en een taartje weer terug op mijn plaatsje. Hij had het voor elkaar gekregen. Ik was flink aan het balen, maar meer om mijn stomme fout dan om het geld, want zo heel veel was dat gelukkig nou ook weer niet. Na 5 minuutjes zitten en koffieleuten begon mijn zonnige humeurtje vanzelf terug te komen. Ach, kan gebeuren. Wijze les voor de volgende keer! Een half uurtje later besloot ik nu toch echt te gaan, en met mijn pinpas gereed werd ik lachend naar de deur gestuurd.

De koffie en taart krijg je gratis. Maar dan moet je wel een keertje weer terugkomen!

Dus, lieve mensen van BROEI; hier zit ik dan weer. En hier zal ik nog veel vaker zitten. Omdat ik het heb beloofd! Maar stiekem nog meer omdat dit echt echt echt een te gekke plek is.

ADRES
oosterkade 24
3582 av
utrecht

OPENINGSTIJDEN
Alle dagen
09:00 – 22:00
t/m eind aug. de maandag-avonden nog even gesloten!
TELEFOON
0307370005
MAIL
broei.utrecht@gmail.com
FACEBOOK
facebook.com/broei.utrecht

2 thoughts on “Lievelings; De charmes van BROEI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s