Verandering

Vroeger haatte ik verandering. Haat is een groot woord. Maar ik haatte het. Ik ben altijd tevreden met hoe iets is. Omdat ik er herinneringen aan heb, bijvoorbeeld. Omdat ik er dol op ben, zoals het is. Omdat ik bang ben, dat het na de verandering niet meer hetzelfde is, en dat het hele fijne eraan dan weg is. Het was echt extreem, het had met alle veranderingen te maken. Grote, kleine.

Mijn slaapkamertje moest een keer veranderd worden. Het was nog net zoals het was, toen ik erin kwam. Lichtpaarse wanden, dezelfde dierlijke figuurtjes op de gordijnen als op het dekbed. Die kwamen overigens ook weer terug op het behang, dat helemaal losliet van ouderdom. Het was gewoon tijd voor iets nieuws. God, wat had ik het daar moeilijk mee. De dierlijke figuurtjes gingen weg. Mijn geliefde bed ging naar de schroothoop. Ik moest al mijn speelgoed uitzoeken, wat wil ik wel houden en wat kan nu wel weg. En denk maar niet dat ik wat weg heb gedaan! Rebelse tiener die ik was (ben).

Als we naar de Mac gaan, bestel ik altijd een Mc. Kroket. Al-tijd. Puur omdat die prima is, en wat nou als ik iets anders neem en het helemaal niet lekker blijkt te zijn?! Dan is gewoon die kans op dat overheerlijke broodje, weggegooid. Dus, Mc. Kroket it is.

Maar nu is het anders. Ik heb het niet over de Mc. Kroket. Of nouja, ook! Ik ben nog steeds geen fan van veranderingen. Maar ik sta er nu wel voor open. Jaja, dat zegt iedere gek. Maar echt. Twee dagen geleden, ben ik verhuisd. Deels verhuisd! Ik woon nu zelf in Utrecht, omdat hier aankomend schooljaar mijn (overigens ook weer nieuwe) studie begint. En ik vind het heerlijk! Ik ben wel toe aan een beetje verandering. Deze weken spendeer ik aan het verkennen van Utrecht. Want voor elke verandering in je leven geldt: Je moet er even je plekje in vinden. Er eventjes aan wennen. Settelen. Het is alsof je opnieuw moet leren fietsen, maar dan op een andere fiets dan voorheen. Hoe je het ook wilt noemen.

Maar met mijn woonsituatie en studie, wil ik ook in mijn blog een aantal veranderingen doorvoeren. Ik ben er de laatste tijd stiekem al een beetje mee begonnen. Eerder schreef ik regelmatig, wat anderen mensen graag van mij wilden lezen. Nu schrijf ik echt wat ik wil schrijven.

Dit plekje vul ik momenteel in met de dingen waar ik in het dagelijks leven op stuit. Over gekke hersenspinsels. Of  over dat gesprek met het wijze vrouwtje uit de trein. Misschien ook wel over die ene keer dat ik al mijn boodschappen in de supermarkt liet vallen. Het ligt er maar net aan wat ik die dag meemaak!

~ Zie pagina ‘over mij’

Daarnaast heb ik deze twee dagen in het mooie Utrecht al heel veel inspiratie opgedaan. Ik heb al een aantal hele vette ideeën over een aantal vaste columns, en rubrieken. Kortom: Ik neem jullie gewoon mee in deze reis van ontdekken, leren en tegenkomen, via mijn blog! En daarnaast blijf ik natuurlijk nog gewoon mijn eeuwige hersenspinsels met jullie delen, want er zijn weinig dingen die ik ontspannender en leuke vind dan dat 🙂 .

Vroeger haatte ik verandering. Nu omarm ik het.

Oh, en twee dagen geleden bestelde ik in plaats van een Mc. Kroket, een Big Mac

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s