Tips tegen de beruchte ‘winterdip’

Lieve allemaal,

Toen ik me eergisteren voor serieus de 5e keer deze week versliep, en eerst een kwartier op mijn bedrand moest zitten om bij te komen, was ik het zat. Het is weer eens die tijd. De tijd van het verkouden zijn, het statische haar, je bed niet uit kunnen komen, en de hele dagen door moe zijn. Als ik dan eenmaal mijn bed uit ben, doe ik een poging om er redelijk uit te zien. Een kwartier later stap ik met mijn hoge hakken, nette jasje, en lekker opgemaakte gezicht de deur uit. Om er 5 minuten later achter te komen dat die hakken geen slimme optie waren aangezien ik al zo’n 3 keer bijna aan de grond gekletterd ben. Dat mijn nette jasje eigenlijk veel te koud is bij dit weer. Dat er nog wat mascara op mijn neus zit. Dat ik in alle haast ben vergeten om middageten mee te nemen. En dat.. SH** WAAR IS MIJN OV-KAART?!  Elk jaar heb ik er weer last van, en ik heb er zo’n hekel aan! De hele dagen door loop ik snotterend en doodmoe rond – want ja, ik heb weer eens te weinig geslapen die nacht. Ik heb nergens zin in, mijn motivatie voor eigenlijk de normale dagelijkse dingen, is ver -eng ver- te zoeken. Een winterdip. Maar aangezien de winter nog niet eens is begonnen (oh help..), lijkt dat me sterk. Een herfstdip? Oke, ik houd het op een vervroegde winterdip. Herkenbaar? Tijd om dit eens te gaan veranderen!

Processed with VSCO with t1 preset

Ja, leuk plan. Maar hoe dan? Aangezien ik elk jaar tegen de beruchte winterdip aanloop, kan ik mezelf onderhand expert noemen. Ik heb dan ook een aantal dingen ontdekt, die voor mij effectief zijn als het gaat om het verhelpen van deze kwaaltjes. Ok, let’s go.

Warme,Comfortabele Kleren

Hoe dol ik ook ben op een stel hoge hakken met een net jasje erboven, het zit gewoon niet altijd even chill. En op het moment dat je al sloom bent en geen energie hebt, is het geen pretje om de laatste 5 minuten op je hoge hakken naar de bus toe te rennen, omdat je hem anders niet haalt. Ik spreek uit ervaring. Trek gewoon iets lekker warms, maar vooral iets dat comfortabel is, uit de kast. Je voetjes zullen je dankbaar zijn als je gaat voor dat paar sneakers, i.p.v. die hakken van 10 centimeter.

Ga winterkleren scoren in een stad waar je normaal niet gaat shoppen

Als er iets is waar ik heel erg vrolijk van word, ik het winkelen. In een mooie stad. Met veel winkels. Veel. Winkels. En dan het liefst ook nog een gezellige stad, die ook nog plezierig voor je ogen is. Ik kan er echt van genieten om alleen al in een mooie en gezellige stad rond te lopen, laat staan om er in te winkelen. Utrecht bijvoorbeeld! Nu alles een beetje in de kerstsferen begint te raken, is het nog gezelliger om tegen de avond in zo’n drukke winkelstraat rond te lopen. En om eventjes te linken naar mijn vorige punt, koop winterkleren. Ga opzoek naar een heerlijk zittende sweater, een warme muts of een fijne sjaal. Oh, ikzelf vind het altijd heel fijn om alleen te gaan. Eventjes lekker niets, je gedachten een beetje op een rijtje zetten. Zo fijn!

Processed with VSCO with x1 preset

Neem de trein, en haal een Refresher bij de Starbucks

Love it or hate it, maar hands down; ik ben zo dol op treinreizen! Ik word er elke keer zo vrolijk van. Geen idee waarom eigenlijk. Het is er altijd lekker warm, en ik vind het heerlijk om lekker naar buiten te kijken terwijl ik een muziekje luister. Als je dan toch al gaat winkelen, en geen hekel aan de trein hebt (zoals ongeveer 3/4 van Nederland), neem dan de trein! En als je dat dan doet, loop dan meteen eventjes de Starbucks binnen. Aangezien ik normaal altijd voor een warm drankje ga (Vanilla Latte, Pumpkin Spice Latte en Chai Tea Latte zijn mijn favorieten), heb ik een verfrissende aanrader voor je. Het is een koud drankje met limoensmaak. Het heet dan ook; Cool Lime Refresher. Even serieus, wat een goddelijk brouwsel. Zeker een aanrader! Ik merkte ook dat ik er weer een beetje wakker van werd. Altijd fijn.

Duik op tijd je bed in (en regel kerstverlichting in je kamer, ‘t is een must)

Of je ook daadwerkelijk gaat slapen of niet, dat is aan jou. Meestal als ik in bed ga liggen, duurt het een hele poos voordat ik ook echt slaap. Tover je kamer om in een groot paradijs van lichtjes. Zet een paar geurkaarsen neer. En ga voordat je gaat slapen iets doen waar je rustig van wordt. Kies een goed boek, kijk een aflevering van je favoriete Netflix serie, struin Facebook nog eventjes af, of luister een muziekje. Ondanks dat je nog niet slaapt, komt je lichaam wel alvast tot rust. En daardoor kom je na een tijdje ook makkelijker in slaap. Als je voldoende slaap hebt gehad, maakt dat het iets draaglijker om de volgende ochtend je bed uit te komen. Echt.

Processed with VSCO with f2 preset

Kom ook weer op tijd je bed uit – en neem tijd om te ontbijten

Ok, hier moet ik nog eventjes aan gaan werken. Waar ik normaal met heel veel haast mijn bed uitvlieg, om vervolgens een koekje in mijn tas te gooien en naar mijn bus te rennen, – ho wacht. Een koekje in mijn tas te gooien? Wrong. Als ik een nacht zo’n 8 uurtjes slaap gehad heb, is dat echt zat voor mijn doen. Het is echter heel verleidelijk om van die 8 uur, 8 uur en 45 minuten slaap te maken. Waardoor ik me vervolgens weer enorm moet haasten, en de bus mis. Well done Lies. Heel goed begin van de dag. Ik weet van mezelf dat ik altijd een tijdje nodig heb om wakker te worden. En nu het winter begint te worden, duurt dat alleen maar langer. Dus mijn tip; sta vroeg op. Dan heb je nog ruim de tijd om een paar koppen thee of koffie achterover te gooien, heeeel rustig te doen over je ontbijtje, misschien een muziekje te luisteren of even de krant te lezen.. Vervolgens stap je uitgerust en met een goed gevulde maag de deur uit. En zo’n begin van de dag, doet echt wonderen. Goed, hier ga ik zelf ook even flink mee aan de slag!

Begin de dag met muziek

Vanmorgen moest ik heel vroeg mijn bed uit. Om half 8 stond ik rillend van de kou in de badkamer. Ik gaapte, kriebelde mijn buik, strekte me uit en keek in de spiegel (ochtend dingen..). Het liefst dook ik meteen weer mijn bed in, maar dat mocht niet van mezelf. Ik liep naar beneden en mama had de muziek lekker hard gezet. Terwijl ik een kopje thee inschonk, werd ik langzaam een beetje wakker. En eigenlijk ging dat dit keer heel snel. En dat kwam door de muziek. Er werden een aantal rustige nummers gedraaid, en het werkte. Ik werd wakker. Naast dat je met muziek snel wakker wordt, word je er ook vrolijk van. Een aantal fijne nummertjes onder het genot van een kop thee of koffie, is voor mij echt het beste begin van de dag. Gezellig een paar kaarsjes of lampjes er bij aan, en het rustig ontwaken kan beginnen. En zodra je goed wakker bent geworden, kan je dag beginnen. En dan kun je er weer tegenaan :).

Sport!

Na een lange dag is het misschien lastig om jezelf van de bank af te hijsen en te gaan sporten. Maar echt waar. Probeer het eens. Ga naar het voetbalveld, maak een blokje om of duik de sportschool in. Een fit gevoel en zelfvoldoening ge-ga-ran-deerd. Als ik ‘s avonds 2/3 uurtjes in de sportschool ben geweest en onderweg naar huis ben, voel ik me zo fit. Natuurlijk ben ik dan moe, toe aan een koude douche en een lekkere bak yoghurt, maar toch voel ik me dan fit. En zelfvoldaan. Yes Lies, je hebt het toch maar gedaan! Ik word er ook elke keer weer vrolijk van. En die twee dagen spierpijn die daarna volgen? Heerlijk. Maar of je nou 2 uur naar de stportschool gaat, of een kwartiertje gaat dansen of hardlopen (om maar wat te noemen), je zult je er fit door voelen. Dus zeker eens proberen!

En dan waren dat voor nu mijn tips tegen een winterdip. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Lots of love!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s