Fitbloggers / Fitvloggers

Lieve allemaal,

Tegenwoordig kom je instagram, facebook, weheartit, twitter (doen mensen dat nog?) en tumblr niet door zonder op zijn minst 1 foto van een fitgirl tegen te komen. Je kunt het niets vinden, maar op de een of andere manier word ik er altijd door getriggerd. Foto’s van lekker, gezond eten, een platte buik of een mooi paar nike’s. Het motiveert mij altijd. Maar dan wel op de realistische manier. Het lijkt soms alsof die mensen een fantastisch leven, zonder ook maar enkele tegenslag hebben. Daar kan ik nooit zo goed tegen, dat is gewoon niet realistisch. Sommige bloggers/vloggers hebben dat heel goed door. Nu onze wereld toch maar voor een heel groot deel uit internet bestaat, waarom zouden we dan ook niet de minder leuke dingen delen. Ik vind het leuk als mensen lekker zichzelf blijven, ook op het internet. Als we dan toch altijd alles met elkaar delen, en elk kleine dingetje over het internet wordt besproken, dan ook de dingen die soms gewoon lekker *** zijn. Daarmee bedoel ik niet dat je altijd alles zomaar op het internet moet pleuren – of nouja, dat mag je natuurlijk lekker zelf weten- maar ik doel meer op het feit dat je ook best een foto kunt plaatsen waarop je haar alle kanten op staat, omdat je eigenlijk net wakker bent en je haar nou eenmaal niet fantastisch zit als je net wakker wordt (woke up like this..). Of een heel betoog op facebook zet omdat het maandagochtend is, en je maandagochtenden haat. Nee oke, beetje overdreven maar je begrijpt waarschijnlijk mijn punt wel.

DSC_9892

Ik ben een heel groot voorstander van positiviteit, maar ik zou niet weten waarom we niet ook de minder leuke dingen zouden delen. Zo heb ik ook  vrij regelmatig mijn mindere weken. Vooral nu. Misschien ligt het aan het weer, en zit ik in een vervroegde winterdip (bestaat zoiets?) maar de weken gaat ook niet alles helemaal lekker. Twee weekjes geleden begon de ellende, ik had buikpijn en heb daardoor uiteindelijk 2 daagjes in het ziekenhuis doorgebracht (verder niks ernstigs, moet het nu gewoon in de gaten houden). Daarnaast ben ik de hele dagen moe en heb ik 0 energie. Ik ben verkouden, en mijn stem klinkt alsof ik al 3 jaar lang een pakje sigaretten per dag rook. Van alle ellende raakte ik ook nog mijn geliefde ov-kaart kwijt (heel typisch weer..) en zit ik erover na te denken om mijn opleiding niet af te maken en een andere te gaan doen. Echt niet een en al zonneschijn, maar dat heeft niemand. Ook niet de mensen die dagelijks op het internet plaatsen hoe zonnig alles ervoor staat. Maar omdat ik alles altijd zo positief mogelijk probeer te bekijken, zal ik dat ook maar eens eventjes de wereld in helpen. Zo is mijn buikpijn zo goed als weg (komt af en toe nog opdagen, maar niet meer zoals het eerst was. Oh en die zwangerschapsecho die ik moest om mijn blindedarm te bekijken, was ook wel een ervaring van jewelste, kan echt lachen om dat soort dingen haha!). Daarnaast kan ik echt van geluk spreken dat mijn ov-kaart op straat werd gevonden door iemand, die besloot hem ook eerlijk terug te geven. Wat een held. De verkoudheid zal binnenkort wel over gaan, en dan heb ik ook meteen een excuus om lekker veel thee met honing te drinken, liefde liefde liefde. Ik heb een paar hele goede gesprekken gehad met verschillende mensen, en dat heeft me ook goed gedaan. En mijn opleiding? Tja, dat is op dit moment gewoon even iets waar ik goed en veel over na zal moeten denken. Dus alle dingen die ik de afgelopen weken echt niet voor elkaar had, worden nu allemaal weer een beetje rechtgezet. En dat is echt heel erg fijn!

DSC_9897.JPG

Maar om weer even terug te schakelen naar het onderwerp fitbloggen, een tijdje geleden ontdekte ik dat het gezicht achter een van mijn favoriete Instagram accounts, aan vloggen begonnen was. Na een beetje internetten, ontdekte ik ook haar blog, en ik verheug me elke keer weer op een nieuw artikel of nieuwe vlog van haar. Ik heb het over Esmee Trouw. Misschien kennen jullie haar wel, misschien ook niet. Maar hands down, ik vind het zo heerlijk om lekker onderuitgezakt op de bank te hangen en haar vlogs te bekijken. Ik krijg bij haar het idee dat ze zo lekker haarzelf is, en ik kan echt met plezier naar dat soort mensen kijken en luisteren. Gewoon niet te moeilijk, lekker down to earth. Ik krijg ook altijd meteen zin om aan de slag te gaan, na het kijken van een van haar vlogs.

Ik krijg er motivatie van. Ik begon het sporten (in het bijzonder turnen) heel erg te missen. Vorige week ben ik 2 dagen de sportschool ingedoken en dat was zo heerlijk! Ik moet nu voor mezelf doelen gaan stellen en dan ga ik samen met een trainer een schema opstellen, en dan begint het echte werk. Ik had een klein beetje motivatie nodig, en die ik haalde ik uit alle fit foto’s van instagram, de leuke vlogs van Esmee, en een aantal leuke artikelen over fitnessen en doelen stellen. Ik had een klein duwtje in de rug nodig, maar ik heb er zo veel zin in! Ook qua voeding wil ik een beetje meer op gaan letten, wat ik allemaal binnen krijg. Op naar een beetje een fitte levensstijl.

Dus, jullie weten al waar ik mijn avond ga spenderen. Sportschool, I’m on my way!

Lots of love!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s