Let’s talk about photography

Lieve allemaal,

Zoals sommigen van jullie misschien al wel weten, heb ik een hele grote liefde voor fotografie. Dus vandaag mijn lovestory over fotografie ❤ . Haha nee grapje, ik zal het kort houden. Ik was dus eigenlijk altijd al wel dol op foto’s maken (in mijn eerste tienerjaren was ik vooral master in het maken van crazy selfies, waarvan ik nu soms nog een hartaanval krijg als ik ze weer tegenkom – don’t judge..). Maar sinds ik een eigen echte camera kocht, als je dus eventjes verder kijkt dat de geweldige wegwerpcamera’s van de HEMA (bestaan die nog?), is die liefde voor fotografie eigenlijk alleen maar groter en groter geworden. In mijn vrije tijd grijp ik steeds vaker naar mijn camera, en ga ik opzoek naar de mooiste plekjes, om die vervolgens vast te leggen. Dit doe ik bijvoorbeeld in mijn eigen dorp, maar zo heb ik ook al wel eens de trein naar bijvoorbeeld Nijmegen gepakt, puur om foto’s te maken. Wat mij nou zo aantrekt? Geen idee eigenlijk, ik denk vooral de bezigheid zelf en de uitkomsten. Ik merk dat ik steeds meer trucjes doorkrijg in het fotograferen, en dat ik steeds meer functies uitprobeer. Het is natuurlijk ook leuk als er een foto uitkomt waar je u tegen kunt zeggen. En daarnaast vind ik het over het algemeen gewoon echt leuk om naar mooie foto’s te kijken (instastalk en zo). Ik kan heel duidelijk verschillen zien tussen de eerste paar foto’s die ik met mijn camera maakte, en de foto’s die ik er nu mee maak. Ik begin door te krijgen hoe mijn camera werkt en hoe je er in verschillende situaties, de mooiste foto’s mee kunt maken. Natuurlijk is het niet zo’n duur ding van duizenden euro’s, maar ik moet zeggen dat ik met deze Nikon meer dan tevreden ben. En dat zal ook nog zeker een poos zo blijven.

DSC_9664 DSC_9571 DSC_9578 DSC_7821IMG_20151101_150342 IMG_20151108_133622 DSC_7845 IMG_20151005_201439

Ook fotobewerking vind ik interessant. En dan heb ik het niet over de allereerste foute filters op insta, want dat is haast geen fotobewerking te noemen haha! Ik probeer geen drastische veranderingen aan te brengen in mijn foto’s, ik houd ze het liefst zoals ze gemaakt zijn. Maar ik vind het wel leuk om een beetje met het licht en met het de schaduwen te spelen. Dat haalt soms net iets extra’s uit je foto.

IMG_20151006_180305 IMG_20151014_175954 IMG_20150928_194950 IMG_20151011_193816

Mijn voorkeur ligt voornamelijk bij het fotograferen van de natuur, of bijvoorbeeld een leuk dorp of mooie stad. Ook vind ik het geweldig om mensen te fotograferen. Tot nu toe heb ik daar nog niet heel veel ervaring mee, zo af en toe fotografeer in mijn zusje of mezelf (of maak ik foto’s van ons samen natuurlijk!). Maar het lijkt me echt leuk om eens met iemand een mooie plek te bezoeken en dan een aantal foto’s te schieten. Hoe awesome? Dus wie speelt model? Haha!

6 14 13 59 10 1 2

Wat ik heel mooi vind in fotografie, is het uitzoomen en inzoomen. Daarmee bedoel ik niet de camerafuncties uitzoomen en inzoomen, maar het verschil in maken van detailfoto’s, en foto’s waarop een hele omgeving te zien is. Dat klinkt misschien heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Ik zoek als ik foto’s maak heel graag naar details. De kleinste details, zijn vaak heel erg mooi op de foto. Dit kan ik makkelijk uitleggen aan de hand van de 4e foto. Want eigenlijk stelt het niks voor, je ziet mijn spijkerjasje, mijn shirt en op de achtergrond mijn schoenen. Eigenlijk stelt deze foto niks voor, maar zijn soms de kleine details die er voor mij toe doen. Aan de andere kant heb je de grote gebieden. Zoals je ogen iets zien, zul je het op camera nooit kunnen vastleggen. Daarom zoek ik altijd naar het stukje dat echt op de foto moet. Kijk bijvoorbeeld naar de 1e foto. Ik stond op dat moment in een enorm uitgestrekt duingebied. Dat krijg je nooit zo op de foto, dus ik ging opzoek naar het stukje dat echt alles had. Ook de focusfunctie vind ik heel erg leuk. Bij de foto van de bloemen bijvoorbeeld. Als je deze foto in het groot ziet, zie je dat je de hele kleine details van de bloem kunt zien, omdat ik daar op focuste. De achtergrond daarentegen (het gebouw) werd blur. En dat ziet er uiteindelijk heel leuk uit.

Nu heb ik natuurlijk nog maar een heel klein deel van alle foto’s die ik heb gemaakt, met jullie gedeeld in dit artikel. Maar ik wilde eventjes mijn liefde uiten voor fotografie, en volgens mij is dat wel gelukt! Wil je meer van mijn foto’s zien, dan kun je mijn blog in de gaten houden of een kijkje nemen op mijn Instagram pagina (waar ik iets te actief op ben, oeps…)!

Lots of love,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s