How’s Life

Hey allemaal,

Ik heb jullie echt al een hele poos niet meer bijgepraat over waar ik in godsnaam op dit moment mee bezig ben. Ja, das een goeie eigenlijk. Mijn leventje ziet er op dit moment echt heel anders uit dan bijvoorbeeld vorig jaar. Ik heb een heel ander schema gekregen, waar ik nog steeds heel erg aan moet wennen. Sommige dingen die ik vorig jaar deed, zijn weggevallen. Maar in plaats daarvan zijn er dan weer 3 nieuwe dingen in mijn planning gekomen. Vandaag ga ik met jullie delen wat ik nu zoal doe, om een klein beetje beeld te geven van wat ik allemaal doe (lijkt me als blogger toch wel een dingetje :p ).

IMG_20151005_201114 DSC_7900

Opleiding

Als je mijn blog al langer volgt, zul je het vast wel weten. Ik studeer nu! Afgelopen jaar heb ik mijn HAVO diploma behaald, en nu studeer ik alweer iets langer dan een maand aan de PABO. Voor de mensen onder ons die niet weten wat dat inhoudt; het is een studie waarmee je later in het basisonderwijs voor de klas kunt staan. Leren om juf of meester te worden dus. En het is echt. heel. erg. leuk. Vooral de stage vind ik helemaal geweldig. In contact komen met kinderen, voor de klas staan en lesgeven. Het is niet niks, maar je leert er zo veel van. Ja, ik heb wel echt het gevoel dat ik hier op de goede plek zit. Het is wel echt heel anders dan de middelbare school, dat studeren. Mijn dagen zien er compleet anders uit. Het scheelt dat mijn school best wel dichtbij mijn huis is, maar ik ben sowieso al meer aan het reizen dan eerst. Daarnaast zijn schooldagen gewoon heel erg anders. Binnenkort komt er een artikeltje online waarop ik de middelbare en de hogeschool vergelijk.

Pianoles

Heujj, iets wat niet veranderd is. Want ja, ik zit nog steeds op pianoles. Toch is er wel een verschil tussen nu en de afgelopen jaren qua pianoles. Ik doe er namelijk veel meer voor. Het studeren en werken en al mijn hobby’s die daarbij komen, vind ik allemaal lastig combineren. Ik ben geen held in plannen, en dat weet ik van mezelf. Maar als ik nu een keertje niks te doen heb, kies ik ervoor om piano te spelen. Ik zit tegenwoordig wel elke dag een half uur/ uur achter mijn piano, en ondanks dat ik het vorig jaar ook heel erg leuk vond, is dat gewoon echt heel erg fijn. Daar leer je het meeste van, gewoon doen. En daarbij geeft het ook wat structuur, dagelijks eventjes achter de piano kruipen. Wordt het een beetje onderdeel van de dag. Op dit moment ben ik bezig met 3 stukken, één van Chopin, het liedje Rather Be en nog een ander stuk waarvan ik eventjes niet op de naam kan komen (hehe). Heel uiteenlopend qua muziekstijl, maar dat is juist  zo leuk.

DSC_7847 DSC_7758

Sporten

Jongens en meisjes, ik ga van turnen af. Na 8 ( is het 8? Ik weet het niet, ben de tel kwijtgeraakt..) jaar hak ik de knoop door en stop ik ermee. Ik vind het zelf ontzettend jammer, maar het turnen red ik gewoon niet meer. Niet dat de sport zelf me te veel is, maar de vaste tijden waarop ik de lessen heb, red ik niet. Ik ben elke keer óf te druk met school, óf ik moet werken, óf ik heb al een andere afspraak staan. Ik red het gewoon niet meer, en ik vind het hartstikke vervelend om me telkens te moeten afmelden. Er is in mijn vereniging heel veel begrip voor en ze maken er absoluut geen punt van, maar ik vind het vooral zelf heel erg vervelend. Deze week of volgende week heb ik mijn laatste les, en dan is het klaar. Ik ga het turnen zelf, en de meiden heel erg missen. Maar wat ik dan wel ga doen? Ik ga in ieder geval voorlopig niet meer op een sport met vaste tijden – dan loop ik tegen hetzelfde probleem aan dan dat ik had bij turnen. Ik ben van plan om over een tijdje naar de sportschool toe te gaan. Kan ik helemaal zelf weten wanneer ik ga, dat werkt voor mij gewoon veel beter. Maar eerst moet ik eventjes een vast schema voor mezelf zien te krijgen, en als dat allemaal lukt, schrijf ik me in bij de sportschool. Tot die tijd ga ik gewoon zelf thuis aan de slag :). Oh en ik ga nog naar de vereniging waarmee we elke maand een dagje wandelen gaan, maar dat is altijd meer geklier haha!

Werken

Naast dat ik elke week bij iemand schoonmaak (net zoals ik vorig jaar deed) ga ik er nu ook iets anders bij doen! Vanmiddag teken ik mijn contract en dan gaat mijn proefperiode bij de Jumbo in! Ik vind het heel erg fijn dat ik nu iets heb gevonden dat geen los baantje is (oppassen bijvoorbeeld) en dat ik elke week een aantal keer ga werken. Dan heb ik ook elke maand een beetje inkomen, en daar ben ik heel erg blij mee. Als het goed is begin ik volgende week als kassière , en ik ben echt heel erg benieuwd hoe dat gaat! Ik ben in ieder geval heel erg gemotiveerd. Daarnaast blijf ik gewoon oppassen en schoonmaken (drukdrukdruk). Toch wel heel fijn 🙂 .

DSC_7174 DSC_7824

Stage

Naast dat ik gewoon naar school ga, loop ik nu ook stage. Ik wilde dit eventjes onder een apart kopje plaatsen, omdat ik er eigenlijk constant mee bezig ben. Elke dinsdag sta ik voor groep 6 op een basisschool. Ik heb een hele leuke klas (af en toe een tikkeltje druk wel, maar dat hoort erbij). Het is echt heel erg leuk om te doen. Ik mag ook echt lessen geven, en ondanks dat ik dat altijd een beetje spannend vind, is het echt heel erg leuk. Op het moment dat je voor de klas staat, ben je meteen juf (of meester dan). Ik had niet verwacht dat dat zo ontzettend snel zou gaan, maar de kinderen zien me echt meteen als de juffrouw. En dat is echt heel erg wennen haha! Ik vind het wel echt heel erg leuk, en geniet er elke keer ook weer van. Het vergt wel heel erg veel tijd. Vooral het voorbereiden van de lessen, en nadenken over wat je wilt doen, en hoe je dat gaat overbrengen. Ik ben er elke dag wel mee bezig. Binnenkort heb ik ook stageweken, dan sta je gewoon een volle week voor de klas. Ik heb er zin in!

En dat zijn eigenlijk de dingen die mij op dit moment heel erg bezighouden. Het ziet er allemaal compleet anders uit dan vorig jaar. Mijn dagen zijn veel meer gevuld, maar dat bevalt me wel. Zo blijf ik in ieder geval bezig, en heb ik constant wat te doen. Ook het bloggen ga ik vanaf nu weer proberen om in mijn schema te werken, want ik zou het jammer vinden om dit op te geven. Maar nogmaals, ik ben heel erg druk en er gaan vanaf nu alleen nog maar meer dingen bijkomen, dus dat ga ik eerst allemaal weer op een rijtje zetten. Maar ik laat snel weer wat van me horen!

Lots of love,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s