This morning’s breakfast; Salad with a sweet touch

Hey allemaal!
Zoals jullie waarschijnlijk wel hebben gemerkt, is het vandaag eindelijk weer eens wat warmer! Yesss! Ik merk altijd meteen als het warm is, dat mijn eetlust verdwijnt. Toch leek het me verstandig om wel even te ontbijten. Er lag nog wat sla van gisteren in de koelkast, en ik had wel zin in een frisse salade. Ik wilde echter eens wat nieuws uitproberen, dus ik doorzocht alle kastjes, op zoek naar toevoegingen aan mijn salade. En aangezien ik dacht dat het niets zou worden, bleek het toch wel erg lekker te zijn! Dus in dit artikel; mijn ontbijt van vanmorgen! 🙂

 

The Ingrediënts (for 2 portions)

  • Een schaaltje ijsbergsla
  • Een schaaltje penne
  • 1 Tomaat
  • Een paar blaadjes basilicum
  • Een klein handje vol pijnboompitjes
  • Katenspek
  • Fetakaas
  • Honing

 

Let’s start

De redenen waarom ik zo dol ben op salade, zijn dat het verfrissend is, makkelijk te bereiden is, en je kunt er alle kanten mee op. Het is maar net wat je lekker vind! Ik heb ongeveer 10 minuten gaan over het bereiden van deze salade, dus dat valt reuze mee! Je begint met de penne – die moet gekookt worden. Wat ik altijd doe, is eerst het water even in de waterkoker koken, het duurt namelijk iets langer als je het in een pannetje kookt. Als het water kookt, doe je de penne  in het kokende water. Soms eventjes doorroeren zodat het niet vast gaat plakken aan de bodem, voor de rest laat je het gewoon 8 minuutjes koken. Ondertussen kun je aan de slag met de ingrediënten die nog moeten worden gesneden; de tomaat en de spek. Ook kan de sla gewassen worden (Dat is sowieso hygiënisch, maar daar wordt de salade ook frisser van!).

 

Als de penne klaar is, doe je het in een vergiet en laat je er eventjes koud water overheen stromen. Daardoor koelt het snel af. Vervolgens mik je de sla en de penne in een kom. Je kunt nu de tomaat, de spek, de fetakaas en de pijnboompitjes toevoegen. Als je wilt, kun je eventueel de pijnboompitjes nog eventjes roosteren! Ik heb dat bij deze salade niet gedaan

 

The Finishing Touch

Hierna kun je aan de slag met de dressing! Op de allereerste foto in dit artikel, zie je dat er een potje tussen de ingrediënten staat. Hierin zat de fetakaas. Ook zat er wat olie in dit potje. En daar heb ik gebruik van gemaakt! Ik goot een klein beetje van die olie over de salade heen (er zat een smaakje aan, die je later terug proeft – echt lekker!). En nu is je salade klaar! Maar houd je net zoals ik wel van een beetje zoetigheid, dan raad ik je aan om nog een klein beetje honing bij de salade te doen. Dit zorgt ervoor dat er een zoet tintje aan de salade komt te zitten, love it! Nu alleen nog eventjes alles door elkaar mengen en je salade is helemaal af! Ik deed het uiteindelijk nog in een mason jar, gewoon omdat dat er leuk uit ziet, haha!

 

Ennn smullen maar! Echt genieten, wakker worden met een lekkere salade in de zon. Zoals je misschien wel aan mijn haar ziet, was ik ook echt net wakker op deze foto haha! Ik had nog niet de moeite genomen om mijn haar eventjes te borstelen :p. Oh trouwens, toen ik de foto’s terugkeek, zag ik dat Joris als achtergrondmodel speelt in mijn foto’s. Hahahaha, lekkerding :p.

Lots of love,

Lisa

One thought on “This morning’s breakfast; Salad with a sweet touch

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s