Festival x Clothes

Hey allemaal!

Vandaag heb ik voor jullie weer een artikel uit de Festival reeks. Dit keer ga ik het met jullie hebben over kleding. Daar heb ik echt al heel erg lang geen artikel meer over geschreven! Slecht! In dit artikel vertel ik jullie welke kleren ik aan zou doen naar een festival, en deel ik wat do’s en don’ts met jullie, over festivalkleding. Let’s go!

 

Okee first things first; ik houd ervan om het simpel te houden, al helemaal op een festival. Als ik drieduizend laagjes over elkaar heen trek, is dat alleen maar vervelend en daarnaast ook veel en veel te warm. Oké, we leven in Nederland. Oké ook in de zomer geeft het hier regen alsof het herfst is. Maar ikzelf doe niet graag lange broeken en vesten aan naar een festival. Het is namelijk warm, in de tenten. Op een festival zul je ook regelmatig buiten staan, maar daar neem ik een vestje voor mee. Ik draag het liefst een kort broekje, een lekker los shirt, en eventueel een vestje. That’s it, we don’t even need more.

Wat ook heel erg leuk (en lekker luchtig/koud voor op warme dagen), een crop top. Ik zou deze wel overdag aan doen, als het ‘s avonds afkoelt, is dit wel erg koud haha! Wederom heb ik weer een kort broekje aan. Ik heb meerdere malen met een skinny jeans aan, op een festival gestaan – en dat doe ik niet weer. Het staat heel erg leuk, maar zodra het warm wordt en je begint te zweten, is het de hel. Oh, ik heb hier trouwens een vestje aan, wat ook geschikt is voor op een festival. Iedereen lacht me altijd vierkant uit als ik beweer dat hij warmte brengt, maar ik ben er nog steeds heilig van overtuigd.

 

Wat ook fijn is; een rokje! Het zit fijn, je hebt nergens last van én het staat leuk. Zorg er wel even voor dat je vrienden niet besluiten om je op de kop te gaan tillen als je een rokje aan hebt – daar ken ik er namelijk wel wat van.. -.- :p . Oh trouwens, even over de schoenen gesproken; doe je meest vieze/oude schorriemorrie schoenen aan. Echt waar. Vorig jaar stapte ik het festivalterrein op, en na een tijdje bedacht ik me dat ik mijn (net nieuwe…) schoenen aan had. TE LAAT. Vorig jaar regende het namelijk constant ontzettend hard, waardoor het terrein een grote modderpoel was. Damn, daar gingen mijn schoenen. Op deze foto’s heb ik mijn witte All Stars aan, dat bedenk ik me net pas haha! Die ga ik absoluut niet aan doen naar Huntenpop 😉 .

   

Okee hierboven zie je dus een jurkje, dat ik pas geleden heb gekocht. Ik ben er dol op, hij zit heel erg fijn. Wat ik ook erg fijn vind, is het feit dat het jurkje een hoge hals heeft. Daardoor blijft alles de hele dag netjes op zijn plaats zitten (als je begrijpt waar ik het over heb) en dat is chill. Maar omdat ik een strak jurkje naar een festival geen goed plan vond (haha, strak snap je hem? Ba dum tss! Oke ik stop al), heb ik het omgetoverd tot een topje. Het is niet zo” n lang jurkje, waardoor er makkelijk een short of broek overheen gaat. Heel fijn, kan ik hem vaak aan! Ook vind ik hem in combinatie met een rokje leuk. Oh, en je hoeft niet bang te zijn dat je rokje omhoog gaat; er zit gewoon een jurkje onder 😉 (jaja, daar is over nagedacht). Spijkerjasje eroverheen, en je outfit is helemaal compleet.

 

En als laatste; een simpel los hemdje. Deze komt van de Primark, hij zit heel erg fijn! Ik bedenk me net dat ik het niet op de foto heb gezet, maar aan de achterkant zit een patroontje, waardoor je eigenlijk je hele rug ziet. Wat ik fijn vind ik dat geval, is om een bandeau bh aan te doen (jep ik ga gewoon over bh’s praten hier 😉 ). Dan ziet niet iedereen je hele bh, maar is het gewoon allemaal bedekt. Daarbij zijn bandeau bh’s eigenlijk bedoeld om gezien te worden, toch? 🙂

En dat waren mijn festivaltips als je het hebt over kleding. Vermijd te warme kleding, daar ga je spijt van krijgen. Je kunt wel je outfit opbouwen in laagjes; een kort broekje en een shirt zijn genoeg als basis, daar kun je later wel weer een vest overheen doen (als dat nodig is). Daarnaast is het handig om gewoon je oudste schoenen aan te trekken, die mogen vast wel vies worden. Strakke jurkjes zijn ook niet erg handig op een festival, je kunt er eventueel wel een rokje of short overheen doen. Het is heerlijk om er leuk uit te zien, zolang je kleding maar geen last gaat vormen (probeer de hakken en afzakkende shirtjes thuis te laten; die zijn alleen maar vervelend op een festival). Voor de rest maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit; geniet gewoon! Dat is de beste tip die ik je kan meegeven!

Wat doen jullie graag aan naar een festival?

Lots of love,

Lisa

2 thoughts on “Festival x Clothes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s