Festival x Hair

Hey lieve mensen!

Dit weekend is bij ons in het dorp een festival, genaamd Huntenpop. Voor als je dit festival niet kent; het is een popfestival dat altijd anderhalve dag duurt; je kunt er op vrijdagavond heen. of/en zaterdag de hele dag. Ik ga er al heen sinds ik 6 of 7 ben, en ik ben echt dol op het festival! Ik weet niet precies wat het is dat mij zo trekt, ik denk dat het vooral is omdat ik er al van jongs af aan naar toe ga. En omdat de sfeer en de muziek natuurlijk awesome is ๐Ÿ™‚ ! Ik ben natuurlijk zowel de vrijdag als de zaterdag van partij. En ik heb er zo veel zin in! *Voelt zich als een klein kind dat voor het eerst bellen blaast* – Excitement 2.0. Hahah nee maar echt, ik kijk er naar uit. Het idee ontstond eigenlijk spontaan, maar het leek me wel leuk om jullie een aantal van mijn festivaltips te geven, op verschillende gebieden. Door de jaren heen heb ik wel een aantal handige do’s en don’ts geleerd, en vandaag deel ik die met jullie! Misschien heb je er nog wel wat aan. Vandaag mijn tips op het gebied van haar.

Afbeelding 292ย Afbeelding 290

Op Tumblr, WeHeartIt en al dat soort sites, zie je altijd allerlei festivalfoto’s voorbij komen. Love it! Dan zie ik ook foto’s voorbij komen van meiden die met los haar naar een festival toe gaan. Hoe dan?! Het kan aan mij liggen hoor, maar ik houd dat nooit lang vol, haha! Nou scheelt het dan mijn haar niet zo heel erg lang is, maar ik irriteer me er op een festival altijd heel snel aan. Ik draag mijn haar het liefst los, maar als ik in een drukke tent sta te dansen en al je haar tegen mijn rug aan gaat plakken… bah! Ik kan daar echt niet tegen om de een of andere reden, haha! Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders; het is maar net wat je fijn vindt. Door de jaren een heb ik wel een aantal makkelijke kapsels ontdekt, die ook ideaal voor een festival zouden zijn. (Maar om eerlijk te zijn; kort haar is op dat moment natuurlijk het allermakkelijkste :p)

Afbeelding 306ย Afbeelding 286

Laten we met de allermakkelijkste manier beginnen; een staart. Ik heb altijd standaard een elastiekje om mijn pols (ook al waarschuwen mijn ouders dat je pols daardoor kan afsterven – ik ben eigenwijs, iknow). Dit is eigenlijk altijd handig, maar op festivals al helemaal. Als ik me irriteer aan mijn losse haar, zit het binnen no time vast en tadaa. Problem solved. Ik maakte eigenlijk altijd een hoge staart, maar ik herontdekte de lage staart laatst weer. Ik denk niet dat verdere uitleg voor de staart nodig is ๐Ÿ˜‰ .

Afbeelding 304ย Afbeelding 303

Vlechten! De redders in nood. Je hebt op deze manier geen last van je haar, er zijn talloze mogelijkheden, en het ziet er altijd leuk uit! Maar dat hoef ik jullie niet uit te leggen natuurlijk ๐Ÿ™‚ . Ik maakte hier een visgraat vlecht. Voor het geval je dit niet kent; het is simpeler om te maken dan je denkt! Aangezien ik geen held ben in hair tutorials uitdrukken in woorden, neem maar eens een kijkje op youtube. Daar staat het stap voor stap uitgelegd. In dit filmpje bijvoorbeeld. Maar je kunt natuurlijk ook een normale vlecht maken, of eentje die nog veel ‘spectaculairder’ is, met 4 strengen bijvoorbeeld. Of los haar met vlechtjes, dat is ook heel erg leuk! Je ziet tegenwoordig ook heel vaak allerlei bloemenkransen en zo. Je kunt het niks vinden, maar ik ben er dol op. Maar aangezien het me niet handig lijkt om 3 kilo aan bloemen op mijn hoofd mee te slepen, doe ik liever een simpel haarbandje in. Deze kocht ik toevallig ook vorig jaar op Huntenpop!

Afbeelding 297ย Afbeelding 294

Een knot is ook echt fijn. Ik zie altijd van die perfecte ‘messy buns’ op Tumblr voorbij komen, maar het is al zo vaak mislukt dat ik de hoop heb opgegeven, haha! Oh god, als ik tutorials zou maken zou het serieus zo gaan; ‘Hey! Vandaag gaan we een knot maken. Wat ik altijd doe; ik pak mijn haar bij elkaar, flans het bij elkaar en probeer er een elastiekje om heen te wurmen. Goed dat was het, bedankt voor het kijken!’ Jup, slecht plan! :p Maar ondanks dat het altijd mislukt bij mij, zit het wel echt fijn. Geen los haar, vlecht, of staart die constant heen en weer zwaait in je nek- dit blijft gewoon lekker op zijn plek. Natuurlijk zakt een knot bij mij altijd na enige tijd uit, maar dan flans ik het gewoon weer in 3 seconden bij elkaar – tadaa! Het is wel echt festival proof ๐Ÿ™‚ .

Afbeelding 320ย Afbeelding 317ย Afbeelding 324ย Afbeelding 321

Yess, tijd voor mijn favoriet! Waarom dit mijn favoriet is? Nou omdat het er leuk uitziet, het niet zo standaard is, ontzettend fijn zit maar ook (ja echt) heel erg makkelijk is om te maken. Als ik het op foto’s terug kijk, denk ik altijd; hey dat ziet er best ingewikkeld uit. Maar echt mensen, het is stiekem gewoon een visgraat vlecht die ik heb vastgespeld. Eerst doe ik de haarband in, want die zorgt voor het festival gevoel. Vervolgens die ik al mijn haar naar 1 kant, en maak ik gewoon een simpele visgraat vlecht. Ik maak hem wel strak, zodat hij uiteindelijk de hele dag blijft zitten. Een tip; maak hem zo ver mogelijk af. Als je een heel lang plukje aan de onderkant overlaat, ga je dat uiteindelijk terugzien en dat is jammer. Als de vlecht af is, kun je er voor kiezen om hem wat losser te maken, en hier en daar wat plukjes eruit te trekken (wat ik altijd wel leuk vind). Vervolgens pak je de spelden erbij, en ga je hem over je hoofd heen vastspelden. Het scheelt dat mijn haar niet zo lang is, en erg licht is; daardoor heb ik echt maar 3 speldjes nodig. Als je dikker haar hebt dat veel weegt, dan raad ik je aan om veel speldjes in te doen. Dan blijft je haar de hele dag zo zitten. Om het voor de zekerheid nog eventjes uit te testen, heb ik mijn haar op dit moment ook op deze manier. Ik heb het nu al een paar uur zo, en echt; het zit nog steeds goed, gaat niet los en ik heb er gewoon echt geen last van. Zo fijn! Wat ik wel altijd doe, is aan de voorkant hier en daar wat plukjes lostrekken, zodat het een beetje rommelig wordt. Dat geeft een leuk effect.

En dat waren dan de kapsels! Daarnaast heb ik ook nog een aantal tips, op gebied van haar. Als ik naar een festival toe ga, vind ik het leuk als mijn haar iets warrig zit. Meestal als ik net heb gedoucht, zit mijn haar best wel plat, en moet ik echt mijn best doen om er volume in te krijgen (tenzij ik het fรถhn, maar dat is een ander verhaal). Ik weet niet of jullie dit ook hebben, maar als dit wel zo is; douche dan een dag van tevoren! Als je heel erg snel vet haar krijgt, spray dan (de nacht van tevoren) voordat je gaat slapen, wat droogshampoo in je haar. Dit kan echt wonderen voor je haar doen! Toch bang dat je haar erg vet wordt, neem dan gewoon een klein flesje droogshampoo in je tasje mee. Maar meiden; vies wordt je haar toch wel! ๐Ÿ˜‰ Ik vind het fijn als mijn haar leuk zit, maar we weten allemaal dat dat niet is waar het op een festival om draait! En om eerlijk te zijn; op zo’n avond boeit het me eigenlijk helemaal niet hoe mijn haar zit :p. Wel doe ik altijd een elastiekje om mijn pols, zorg ik dat ik wat speldjes bij me heb en neem ik eventueel een haarbandje mee. Gewoon voor het geval dat.. ๐Ÿ˜‰ .

Ik hoop dat jullie wat aan dit artikel hadden! Voor het geval dat jullie binnenkort nog naar een festival gaan; have fun! En vergeet niet te genieten ๐Ÿ™‚ . Ergens deze week komen er nog een aantal festival gerelateerde artikelen online, dus stay tuned!

Lots of love,

Lisa

2 thoughts on “Festival x Hair

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s