Books I used to read as a kid

Afbeelding 153

Lieve mensen,

Vandaag is het donderdag, ook wel bekend als Throwback Thursday; de dag waarop we allemaal eventjes terugkijken op onze (geweldige) jeugd. Het leek me leuk om voor vandaag een artikel te schrijven in het kader van Throwback Thursday. Ik was ergens naar op zoek, en vond allemaal boeken die ik als kleine Lisa heel graag las. Ik was echt een boekenwurm als klein meisje. Van de standaard boeken die echt iedereen las, tot de boeken die in de bieb ver achterin de kast geschoven waren; ik las ze allemaal. Ik heb dan thuis ook nog een vrij grote collectie aan kinderboeken, en die ga ik nu met jullie delen! Misschien dat jullie er nog wel wat van herkennen 🙂 .

Afbeelding 156 Afbeelding 158

Ik begin met de boeken uit de reeks ‘Het huis Anubis’. Jullie kennen dit vast nog wel! De boeken zijn gebaseerd op de serie. Toevallig weet ik dankzij mijn zusje, dat de serie nu weer herhaald wordt op Nickelodeon! Ik was altijd helemaal dol op de serie, en ook de boeken heb ik helemaal verslonden. Elke avond om kwart over 7 zat ik samen met mijn zusje voor de televisie, in spanning afwachtend van wat Nienke nu toch weer mee zou maken. Geweldig.

Afbeelding 159

Deze zullen de meesten van jullie vast ook wel bekend voorkomen. Ik weet niet meer hoe ik eraan ben gekomen, maar ik had dus drie delen uit de boekenreeks ‘Floortje’. Dat ging dus over een meisje genaamd Floortje, en zij maakte van alles mee. Het is niet zo dat ik helemaal groots fan was van deze boeken, maar ik heb ze zeker een aantal keren geleden. De volgende boeken zijn echt jaren lang mijn favoriet geweest; de ‘Hoe overleef ik..’ boeken, geschreven door Francine Oomen. Jeetje wat waren er hier veel van! Ik heb het zojuist eventjes opgezocht, en Francine heeft wel 13 boeken in deze serie geschreven. Ik heb ze dan ook allemaal gelezen. Ik weet nog wel dat we een keer in de maand met onze klas naar de bieb gingen. Eenmaal in de bieb, was het echt een gevecht van jewelste om een van deze boeken te bemachtigen, haha! Echt iedereen las ze. Er is nu ook een tijdschrift van, en volgens mij is er ook een tv serie van de boeken gemaakt. Grappig! Francine Oomen schreef ook boeken in de serie ‘Lena Lijstje’. Deze boeken vond ik ook helemaal awesome. Dankzij die boeken ben ik ooit begonnen met lijstje maken, haha!

Afbeelding 165

Dit waren iets minder bekende boeken, maar zeker niet minder leuk! Liefdesbriefjes vond ik altijd gewoon een leuk boek, niet meer en niet minder. Van De Glitterclub waren er ook meerdere boeken, maar dat kan ik me allemaal niet zo heel goed meer herinneren. Tom Piekepol en de schat van Kartoni kreeg ik ooit voor mijn verjaardag. Wat een geweldig boek. Het ging over een jongen genaamd Tom. Zijn ouders willen een keertje op vakantie zonder Tom, dus Tom wordt op de een of andere manier in een ziekenhuis/bejaardenhuis gedumpt. Hier ontmoet hij Kartoni, een man die doet alsof hij gestoord is, maar eigenlijk op zoek is naar een schat in het bejaardentehuis. Samen gaan ze op zoek naar de schat, en maken ze van alles mee. Wat heb ik genoten van dit boek zeg, haha! Verder zie je LotjeDe Olijke Tweeling en Het Drakenpad liggen. Ik kan het zeker nog herinneren dat ik deze boeken ooit gelezen heb, maar veel meer weet ik er niet over te vertellen haha! Dat is echt al te lang geleden… En Jip en Janneke natuurlijk! Wie kent dat nou niet?! Elke avond werden wij voorgelezen uit dit boekje, en er stonden echt de leukste verhaaltjes in.

Nog meer hele bekende boeken! De boeken uit de reeks ‘Geronimo Stilton’en ‘Theo Stilton’ waren ook echt geweldig altijd. Zowel de jongens als de meisjes lazen deze, ze waren zo populair! Er zijn echt heel wat boeken in die reeksen geschreven volgens mij! Qua leesboeken bestaan er alleen al 72, en dan had je ook nog de ‘Fantasia’ en de ‘Reis door te tijd’ reeksen. Jeeetje, dat zijn er echt veel! Van The Thea Sisters, waren er 18 boeken. En dan heb je ook nog ons oerhollandse: Mees Kees. Mijn zusje was er helemaal dol op, en ook ik heb de boeken een aantal keer gelezen. Oh en de klassiekers ‘Annie’ en ‘Floddertje’ vond ik ook altijd geweldig. De plaatjes maakten het altijd helemaal af.

Ook de Pinkeltje boeken, waren ontzettend bekend. Volgens mij zijn deze ook al wat ouder, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Bolke de beer las ik ook heel graag, we hadden weleend een leesuurtje op de basisschool en dan nam ik altijd dat boek mee. Het laatste boek, dat ik in het begin van mijn tienerjaren graag las, heet Met Mijn Ogen Dicht. Ik kocht dit op de dag van de jonge jury. Het is een heel mooi boek over een meisje genaamd Donna. Ze ontmoet een blind meisje en samen sluiten ze vriendschap. Natuurlijk gebeurt er nog veel meer, maar dat moet je dan zelf maar eens lezen. Dan is er nog 1 boek over, wat ik zelf niet thuis heb maar ik wil het eigenlijk wel eventjes benoemen. Het heet Lotta uit de kabaalstraat en dat noem ik pas echt jeugdsentiment! Het boek gaat over een ontzettend eigenwijs meisje en ik heb zo vaak gelachen om dat boek. Een aantal jaar terug besloot ik het weer eens bij de bieb te halen (ondanks dat het eigenlijk een kinderboek is) en weer lag in constant dubbel. Echt waar, dat boek was echt wel het toppunt haha!

En dat waren ze alweer! Misschien dat jullie wel een aantal boeken herkenden, of er nog wat kunnen herinneren! Laat maar weten, ik ben benieuwd 🙂 . Ik krijg wel weer spontaan zin om weer te gaan lezen haha! Misschien dat ik binnenkort nog wel een lijstje plaats met boeken die ik graag wil lezen…

Lots of love,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s