ode to spotify

Lieve allemaal,

Herkennen jullie dat? Dat je heerlijke muziek op hebt staan bijvoorbeeld tijdens het leren, chillen of hardlopen en dat ineens dat kerstliedje dat nog op je mobiel stond voorbij komt, of die domme Whatsapp audio… Of dat je probeert een fijne playlist samen te stellen op je mobiel, maar dat je geen leuke liedjes kunt bedenken? Ik heb dat in ieder geval heel erg vaak! Maar… daar is een oplossing voor. En die oplossing heet Spotify! Wie kent het tegenwoordig niet? De app die ooit klein begon, maar nu steeds meer groeit. Dé muziekapp! Vandaag speciaal voor jullie mijn ode aan Spotify, waarom ik deze app zo fijn vind en een aantal van mijn favoriete playlists!

Waar moet ik beginnen? Goed, Spotify is dus een muziekapp. Hierop vind je dan ook echt alleen muziek, je zit niet vast aan filmpjes of andere onzin, gewoon muziek! Toen ik een account maakte op Spotify wist ik niet helemaal waar ik aan begon, maar sindsdien kan ik niet meer zonder. Spotify staat namelijk bomvol met afspeellijsten. Afspeellijsten, dat is waar Spotify om draait. Je hebt de bekende ‘browse’ pagina waarmee je begint, de hoofdpagina. Hierop vind je een overzicht van alles. Onder aantal kopjes verdeeld, vind je aanbevolen afspeellijsten, de allernieuwste nummers en albums, toplijsten (een soort van top 100) en alle afspeellijsten verdeeld in categorieën. En dan komen we meteen aan bij mijn favoriete gedeelte van Spotify. Als je op het kopje ‘Genres en Moods’ klikt, kom je terecht in een zee van afspeellijsten. Echt letterlijk alles wat je je kunt bedenken staat ertussen. Van popmuziek tot rockmuziek tot Jazzmuziek tot Countrymuziek. Daarnaast is het ook nog verdeeld onder Moods. Oftewel; treurige muziek, muziek die je luistert bij het chillen, muziek die je weer helemaal vrolijk maakt, muziek voor tijdens het sporten, muziek voor een avondje gezellig met je vriendinnen. De meest geweldige dingen staan ertussen. Toen ik die pagina voor het eerst opende werd ik haast overdonderd. Ik word altijd spontaan blij als ik al die afspeellijsten op mijn mobiel zie verschijnen! 🙂

Afbeelding 102

En: het is gratis! Je hebt de keuze of je een betaald account wilt of niet. Zo niet, dan heb je dus geen kosten maar daar komen ook wat andere dingen bij. Zo heb je zo héél af en toe een reclamespotje tussendoor maar dat valt reuze mee. Daarnaast gaat die reclame voor de helft van de tijd over muziek zelf dus dat is wel oké! Wat ik wel een groot nadeel vind; je moet internetverbinding hebben wil je gebruik kunnen maken van Spotify. Natuurlijk is dat niet zo met een Premium account! Ik heb Spotify op mijn laptop, computer en mobiel gedownload. Nog iets wat me opviel; op je computer/laptop kun je zo vaak shufflen als je wilt, op je mobiel kan dat maar 5 keer per dag. Jammer, maar ik luister meestal naar Spotify op mijn computer dus dat is dan geen probleem. Oh, en niet alles staat op Spotify! Zo heeft Taylor Swift bijvoorbeeld al haar muziek van Spotify afgehaald. Jammer, maar daar hoef je niet lang om te treuren want er staan zat andere dingen op deze app.

Het fijnste aan Spotify vind ik gewoon, dat er altijd muziek tussen zit die ik nodig heb. Voel ik me treurig dan luister ik daar een afspeellijst met mooie nummers, of naar eentje die me weer vrolijk maakt. Ga ik een work-out doen dan hebben ze een hele waslijst aan afspeellijsten voor je klaar staan, met muziek waar je prima op kunt sporten. Ben je nog wakker aan het worden en wil je dat met muziek zetten; ook hiervoor staan een paar prachtige afspeellijsten op je te wachten. Er zijn gewoon zulke mooie en complete lijsten aan muziek die ook altijd helemaal bij je wens passen. Want echt, er staat zoveel op! Voor ieder wat wils! Ook kun je je eigen afspeellijsten op Spotify samenstellen. Hier maak ik zelf niet zo heel veel gebruik van, maar dat is natuurlijk wel leuk om te doen! Nog iets wat heel fijn is; je hoeft niet persé je hele mobiel vol te zetten met muziek (waardoor al je opslag vol zit) want dit luister je gewoon op de app zelf. Je kunt ook zien wat je vrienden luisteren. Ook ontdek ik dankzij Spotify altijd nieuwe muziek, waar ik dan een poos lang helemaal dol op ben. Nieuwe nummers of een bepaalde band… Spotify is echt een verslaving!

Afbeelding 105

Tijd voor een aantal van mijn favoriete afspeellijsten! Ik luister vaak de hele dag door Spotify, dus ik ga gewoon mijn dag af! Ik begin ‘s ochtends meestal met de lijst ‘Morning Tea’. Wat een heerlijke lijst zeg! Allemaal prachtige nummers om goed mee wakker te worden. Kop thee erbij, zonnetje en alles is compleet! Rond de middag ga ik voor een lijst zoals ‘Sunny Side Up’ of ‘Totally Stress Free’. Oh ik zet hem zojuist op en dat liedje van het bekende ‘IKEA’deuntje komt erop. Heeeerlijk! Als ik besluit te gaan sporten ga ik voor ‘Running Tempo Mix’, ‘Gym Strong’, of ‘Workout’. Die hebben allemaal nummers die een lekker tempo bevatten. 🙂 Tijdens mijn huiswerk of bijvoorbeeld het bloggen, komen de afspeellijsten ‘Mood Booster’, ‘Feel Good Music’ en ‘Beautiful Day’ uit mijn speakers. In de namiddag luister ik graag naar de afspeellijsten ‘Spitsuur’ en alle afspeellijsten met het woord ‘Coffee’ erin, die zijn altijd goed! 😉 Daarnaast luister ik ook altijd de lijsten die typisch bij bepaalde dagen horen. Op zondag bijvoorbeeld ‘Sunday Morning’ , op koningsdag ‘Máximaal’, in de winter ‘Winter Happiness’ en in de zomer ‘Summer Cruisin’. Zoals ik al zei; heel erg veel mogelijkheden! 😀

En dan was dat mijn ode aan Spotify. Ik ben hartstikke dol op deze app en luister er zó ontzettend vaak naar. Hier en daar een klein minpuntje, maar ik ben tevreden!

Afbeelding 031

Maken jullie ook gebruik van Spotify?

Lots of love,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s