on the healthy path again

Hey allemaal!

Dus, het zit zo. De afgelopen zomer raakte ik geïnspireerd wat betreft gezond eten. Ik snelde naar de winkel en at de hele dagen door verschillende soorten fruit, dronk veel water met citroen en ontdekte een beetje dat gezond eten echt niet vies hoeft te zijn. Nu is het zo dat ik toen een beetje random aan de slag ging. Wat fruit eten, hoppa gezond bezig! Nee lies, zo werkt dat niet. Er zit veel meer aan vast. Ik wist dat toen eigenlijk ook wel. Mijn doel was om weer gewoon dagelijks boterhammen te eten en te stoppen met snoepen. Nou, that worked well… Not! Na een week dacht ik: pff laat ook maar hangen, en kwam ik weer in mijn oude patroon terecht: bijna nooit een ontbijt, veel tussendoortjes en bijna geen echte maaltijden. Oh, en geen brood. Dat was niet volgens plan!
image

Ik deed nog een aantal keer een poging richting mijn definitie van gezond eten, maar toen het winter werd gaf ik het op. ‘Ach, nu boeit het toch niks meer aangezien ik in sweaters leef.’ Ik vergat echter eventjes, dat je gezond eten voor jezelf doet en niet voor een ander. Maar: ik ben weer ‘back on track’ en ik ga weer eens een poging wagen. Dit keer wel wat uitgebreider dan de vorige keer, want dat was een aanpak van niks! (Note: het is niet zo dat ik ongezond leef of zo, ik wil gewoon nog net wat gezonder aan de slag gaan, omdat ik mezelf daar fijn bij voel! 🙂 )

We zitten weer in die fase van ‘oh god straks moeten we weer in bikini maar ik zie er niet uit.’ Mijn mening? Pff, onzin. Al die meiden die nu als een malle gaan sporten omdat ze er wel goed uit willen zien in bikini, voor anderen. Omdat ze er ‘vertoonbaar’ uit willen zien. Mag ik eventjes zeggen dat ik daar persoonlijk geen fan van ben? Hallo, we zijn sowieso al vertoonbaar zoals we nu zijn, we zijn ten slotte allemaal mens! Natuurlijk is iedereen anders, maar dat is juist het mooie! Iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier. Van dat bikini-gedoe ben ik dus geen fan. Wel als je het op een andere manier bekijkt. Stel je voelt je niet op je gemak in bikini, maar je wilt er toch dolgraag een aan, dan zou je het kunnen overwegen om je leefstijl wat gezonder te maken. Zolang je het maar voor jezelf doet, en niet voor een ander! 😉
image

Oke, dus ik wil wat gezonder gaan leven? Maar hoe pak ik dat nou aan?! Ik heb geleerd dat gezond leven uit in ieder geval de volgende stappen bestaat; sporten, gezond eten en goed in je vel zitten. Misschien dat sommigen nu denken: huh, goed in je vel zitten? Maar ik vind dat die erbij hoort! Zodra je goed in je vel zit, kun je ergens enthousiast van worden en ergens voor gaan. En dat is nou net wat ik nodig heb!
image

Ik begin bij het ‘gezonder eten’. Ik ben natuurlijk geen voedings expert, maar misschien dat ik jullie wat tips kan geven aan de hand van mijn eigen ervaring. De allereerste tip: Zorg voor een goed ontbijt. Een goed begin is het halve werk, en dat geldt hiervoor zeker. Je dag opstarten doe je aan de hand van ontbijten, dus doe dat ook goed! Ga voor bijvoorbeeld een boterham en een cracker, of (als je de koolhydraten wilt vermijden) een bak griekse yoghurt met daarin je favoriete fruit. Drink overdag ook veel. Het is belangrijk dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Het beste kun je gaan voor water, maar als je dit maar saai vind zou je het smaakvoller kunnen maken door er wat fruit in te doen. Zorg dat je dag qua eten is verdeeld in 3 hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch, avondeten) en wat tussendoortjes. Probeer te varieren in je eten. Nog een tip: als je tussendoor honger krijgt, neem dan fruit, een bak yoghurt met cruesli en fruit, crackers, soep of een salade. Deze zullen je hongergevoel wegnemen, maar zijn daarnaast ook nog eens super gezond! Natuurlijk is het zo dat zo af en toe een koekje of snoepje geen kwaad kan, absoluut niet! Maar voor mezelf probeer ik dit nu wel beperkt te houden!
image

Dan heb je natuurlijk nog het sporten. Een erg belangrijk gedeelte als je het aan mij vraagt! Je kunt natuurlijk een sport beoefenen door bij een bepaalde sportvereniging te gaan, maar vandaag heb ik het eventjes voor de alternatieven die je zelfstandig doet. Ik doe tegenwoordig steeds vaker aan hardlopen. Ik vind het fijn om op mijn eigen tempo een stukje te rennen. Ook doe ik heel vaak een workout. Dit hoeft absoluut geen lange te zijn, maar gewoon eventjes de spieren aan het werk zetten! Ik haal ze meestal van youtube af. Zo doe ik heel vaak workouts van het account genaamd ‘Blogilates’. Wat zijn deze fijn zeg!
image

Dit is een beetje waar ik de afgelopen weken mee bezig ben geweest, en waar ik me verder ook op wil focussen. Ik vind het belangrijk om goed in mijn vel te zitten, en door een gezonde leefstijl aan te nemen wordt dat grotendeels al geregeld. Wat je ook doet, wees blij met jezelf  Je bent hartstikke mooi zoals je bent, dus wees jezelf en zorg ervoor dat je geniet en goed in je vel zit!

Lots of love,
Lisa

(Foto’s bron: Weheartit )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s