Mondays

Lieve allemaal,

Iedereen heeft altijd een héle grote hekel aan de beruchte ‘maandag’. De dag waarop je na twee heerlijke vrije daagjes weer onmundig vroeg je warme bedje uit moet, je weer in de file moet staan of door de regen moet fietsen, je weer de hele dag op je werk of op school moet zitten en de dag waarop écht alles tegen zit. De dag waarop sommigen de kater van twee dagen geleden nog aan het verwerken zijn en de dag waarop anderen juist moe zijn doordat ze het hele weekend niks hebben uitgevoerd. Om vervolgens met een héle duffe kop je werk te doen, of achter je schooltafeltje te zitten. Ik snap al dat gedoe totaal niet!

image

Ondanks dat de halve wereldbevolking een bloedhekel heeft aan maandagen (lees: shirts bedrukt met teksten over maandagen, instagram en facebook vol met ‘help het is maandag…’) heb ik dat juist helemaal niet. Jullie zullen wel denken ‘oké leuk, en nu?’ . Nou ik dacht, misschien is het wel leuk om jullie wat op te vrolijken op deze ‘sombere dag’, aangezien ikzelf meestal gewoon vrolijk ben op maandagen!

Ik zie maandagen altijd als een nieuw begin. Oké het weekend is voorbij en dat is jammer maar kop op, over 5 dagen is het weer zo ver! Het weekend komt vanzelf wel weer, nu eerst genieten van dit moment. De maandag begint met het vroege opstaan, en zodra je dit niet goed oppakt kan dit een vermoeiende dag worden. Tip nummer 1; drink een kop koffie met een dekentje op de bank. Oké het is vroeg, maar geloof me koffie doet vanzelf zijn werk 🙂 . Geen koffieliefhebber? Ga dan voor latte macchiato: een heel groot deel melkschuim en een klein deel koffie. Flinke schep suiker erin en je dag kan beginnen. Probeer ruim optijd je bed uit te komen, want niets is verschrikkelijker dan je enorm te moeten haasten in de vroege ochtend.

image

Als je dan eenmaal je bed uit bent en je koffie hebt gezet, is het tijd voor het ‘rustig wakker worden gedeelte’. Ik word altijd rustig van mezelf opmaken. Klinkt misschien raar. Maar dan ben ik wel in focus (ik wil er natuurlijk niet uitzien als een clown, haha!) maar toch word ik op die manier rustig wakker. Zoek uit wat voor jou het beste werkt. Nog een tip: ikzelf ben groots fan van de welbekende ‘snooze knop’. Probeer deze te vermijden! Ik ben al tientallen keren te laat opgestaan door die vervloekte snooze knop en ben er onderhand wel een beetje klaar mee! Daarnaast word je alleen maar moe van telkens wakker worden – slapen – wakker worden – slapen… Geen goed begin van de dag!

image

Goed dus je bent je bed uit, en je bent wakker… Tijd om te ontbijten! De helft van de tijd ontbijt ik niet (credits to the snooze button) maar daar wil ik maar al te graag verandering in brengen. Ja ik ben een avondmens, maar I don’t care want ik wil gewoon op tijd mijn bed uit kunnen komen! Ontbijten is belangrijk, heel erg belangrijk zelfs. Je legt daarmee een goede basis voor je dag. Dus waar wacht je nog op. Boterhammen, crackers, yoghurt, thee, wat fruit… Het kan allemaal absoluut geen kwaad dus go for it. Wat ik graag doe tijdens het ontbijten: de krant lezen! Weer iets waardoor je een beetje wakker wordt, maar op een hele chille manier. Geen stress, gewoon rustig wat eten en lezen.

image

En als je dan aangekleed bent en je alle zaakjes op orde hebt, kun je de deur uit! Haha! Nee maar zonder gein, ik geloof er heilig in dat je dag een stuk beter wordt als je op een fatsoenlijke manier opstaat. Als je goed wakker bent en goed hebt ontbeten, zul je alles vast wel wat zonniger inzien. Nog een tip: als je het echt moeilijk vind om ‘s ochtends je bed uit te komen, zorg dan in ieder geval dat je alles de avond daarvoor al geregeld hebt. Ik herken het allemaal: je tas op de allerlaatste minuut inpakken waardoor je de helft vergeet, geen keuze kunnen maken tussen die hele berg met kleren door alle haast en een kwartier bezig zijn met het afschrobben van je make-up van de dag daarvoor, voordat je aan de slag kunt… Probeer voor het slapen gaan je tas in te pakken, je kleren klaar te leggen en je make-up van je gezicht af te halen. Ik spreek uit ervaring en echt, het werkt!

image

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar volgens mij gaat dit een goede dag worden. En als je het allemaal echt heel erg verschrikkelijk vind, dan hier nog een paar kleine tips. Begin je dag met het luisteren naar muziek. En nee, geen dramatische muziek, vrolijke muziek! Zet een leuke radiozender op en maak je ondertussen op, of lees de krant of wat dan ook. Het helpt mij in ieder geval altijd om vrolijker te worden. Probeer het allemaal niet als een ramp in te zien. Ga een rondje wandelen met je hond (of als je geen hond hebt, dan gewoon zonder natuurlijk!). Niets maakt me meer wakker dan het halen van een frisse neus. Eventjes de koude wind voelen en een overload aan zuurstof binnen krijgen zal je vast goed doen! Als ik op school aan kom, maak ik een praatje met mijn vriendinnen. ‘Hey! Hoe was je weekend?’ . Zo’n gesprekje doet me altijd goed. En mijn allerlaatste tip: probeer productief te zijn. Oke het mag dan wel een rotdag zijn, maar door dingen te doen komt dit vanzelf wel goed. De hele dag niets doen is soms heerlijk, maar aan het einde van de dag baal ik dan altijd. Pff, ik heb de hele dag niks gedaan! Die tijd had ik veel beter kunnen besteden… Doe eens een keer je huiswerk, ga een ijsje eten met je beste vriendin of ga spontaan op visite bij je opa en oma. Het zal je goed doen, geloof me! 🙂

image

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben (als jullie een bloedhekel hebben aan maandagen & vroeg opstaan) en dat jullie deze maandag zonnig inzien! Zo erg is het allemaal nou ook weer niet. En guess what? Voor je het weet is het al weer dinsdag joh! 😉

Lots of love,
Lisa

(Foto’s bron: Weheartit)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s