ik ga beginnen met hardlopen

Lieve allemaal,

Het kriebelde al een tijdje, maar ik heb nu toch echt mijn keuze gemaakt. Ik ga beginnen met hardlopen! Ik heb een tijd gehad waarin ik zo heel af en toe een eindje ging hardlopen. Nu wil ik het wat regelmatiger gaan doen! Vandaag heb ik voor jullie 5 redenen, waarom ik weer wil gaan hardlopen!
image

Je bent niet afhankelijk van anderen

Ik kwam er toen ik jong was al achter, dat teamsporten niks voor mij zijn. Ik vind het wel leuk en zo, maar ik sport liever voor mezelf. Toen besloot ik om op turnen te gaan en nu (bijna 8 jaar verder) zit ik nog steeds op turnen! Het fijne daaraan is, dat je wel alles voor je zelf doet maar toch in een super leuk team zit. Bij hardlopen is het nog eenvoudiger; je plant zelf in wanneer je gaat hardlopen, hoe ver dan wel niet en hoe snel. Héél erg fijn!
image

Mijn motivatie is erg hoog

De hele dagen door zie je op het internet motivatie voorbijkomen. In de vorm van quotes, maar bijvoorbeeld ook foto’s waarop je ziet wat het wel niet met je lichaam doet. Het is echt niet zo dat ik streef naar een bepaald gewicht of zo, want dat vind ik onzin. Ik ben blij met wie ik ben en met hoe ik eruit zie. Natuurlijk vind ik mezelf niet perfect, ik kan duizenden minpunten noemen. Maar dat is nou eenmaal hoe we zijn! 🙂 Als je maar jezelf bent! Maar goed eventjes om terug te komen op het onderwerp; ik wil niet afvallen of zo, maar ik wil wel graag in vorm blijven. Ik turn tegenwoordig minder dan normaal omdat ik het anders niet kan combineren met school. Dat merk ik wel aan mezelf, ik wil graag weer wat meer bewegen. En dat wil ik bereiken door te gaan hardlopen!
image

Het neemt niet veel tijd in

Deze heeft weer een kleine link met het eerste punt; tijd. Je kunt zelf inplannen wanneer je gaat, maar dus ook hoe lang. En dat vind ik zo fijn! Als je dan een keer wat tijd over hebt, zou je ervoor kunnen kiezen om een rondje te gaan hardlopen bijvoorbeeld. Ook ga ik weer wat vaker een workout doen, maar dat laat ik voor nu eventjes achterwege! Ik wil het hardlopen langzaam gaan opbouwen. Eerst gewoon 1 kilometer en dan steeds iets meer. Maar één ding is zeker; ik kan helemaal zelf beslissen hoeveel tijd ik erin wil steken!
image

Het is heel erg goed voor je

Surprise, surprise; sporten is goed voor je! (Nieuwtje van de dag 😛 ) Hardlopen valt daar zeker onder. Je blijft fit en gezond, en dat vind ik heel erg belangrijk. Het heeft dus heel erg veel voordelen. Oh ook misschien wel belangrijk; er zitten eigenlijk geen kosten aan vast. Wel is het héél erg belangrijk dat je goede schoenen hebt. Je wilt natuurlijk geen blessures oplopen, dat zou naar zijn!
image
Het is naast inspanning ook ontspanning!

Let it go, let it go… Haha! Nee maar echt, ik zie hardlopen als alles even van me afschudden. Eventjes de muziek lekker hard en rennen. Heerlijk! Het helpt om nare dingen te vergeten, ik word er zelfs altijd heel erg vrolijk van. Ochtend- of avondzonnetje erbij en het lijk haast perfect. Klinkt allemaal wel heel dramatisch en zo, maar ik meen het echt! Herkennen jullie dit? 🙂
image

Het is wel zo dat ik mezelf niet wil gaan pushen. Als ik er geen zin in heb, ga ik het ook niet doen. Ik heb het momenteel echt heel erg druk met school, pianoles, turnen, mijn blog en allemaal andere dingen. Als ik zoiets heb van; okee eventjes een dagje niet, dan is dat maar zo. Ik ga het proberen, en dan zie ik wel of hardlopen me bevalt! Aan de slag! 🙂

En hoe zit het met jullie? Doen jullie ook aan hardlopen?

Lots of love,
Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s