a day off

Lieve allemaal,

We zijn ongetwijfeld allemaal wel eens ziek, grieperig, ongesteld (heren: no offense!) of gewoon niet zo lekker. Ik ken het, en de laatste tijd heb ik er behoorlijk wat last van. Ik ben laatst nog drie dagen ziek geweest, en ook twee weken geleden lag ik met buikpijn op de bank. Héél erg leuk… Niet echt! Op zo’n dag vind ik het altijd belangrijk om rust te nemen, maar om toch ook een beetje productief te zijn. Het is heerlijk om drie dagen lang helemaal niks uit te voeren, maar daar wordt je buikpijn niet minder van en ikzelf voel me dan altijd alleen maar nog slomer. Vandaag som ik voor jullie een aantal dingen op die ik graag doe wanneer ik een tussendagje heb. Er zitten een aantal dingen tussen waarbij je productief bezig bent, maar ook dingen waarbij je echt ontspant en rust neemt. Let’s go!

large (20)

Televisie kijken

Of dit echt goed is of niet; ik kan het je niet vertellen! Wel weet ik dat ik wanneer ik ziek ben, graag wat uurtjes voor de televisie hang. Meestal is dat dan in de ochtend, omdat ik dan niet meer kan slapen. Dan zijn er altijd  dat soort programma’s als Dora,  Spongebob en allerlei andere kinderprogramma’s. Maar wat er ook gebeurd, ik vind het heerlijk om eventjes televisie te kijken als ik ziek ben. Dus who cares, ik vermaak me wel met Dora! 😉

large (16)

Bouillonsoep eten en heel veel thee drinken

Ondanks dat ik normaal echt een vermogen eet, krijg ik als ik ziek ben vaak geen hap weg. Mensen hebben het altijd over chocolade en ijs als ze ziek zijn, ik kan daar op dat moment écht even niet aan denken! Wat dan mijn alternatief is; bouillonsoep. Geen tomatensoep, kippensoep, champignonsoep of wat dan ook; het moet echt bouillonsoep zijn! Dat is een beetje zout, er zit geen pruttel in en het is gewoon super simpel. Toch heb je wel het gevoel dat je wat binnenkrijgt als je dit eet, en dat is het fijne eraan! Ook drink ik vaak de hele dag door thee. Of ik nou keelpijn heb of buikpijn; thee is mijn redder in nood.

Een boek lezen

Vorige week had ik op een gegeven moment zo veel buikpijn, dat ik kermend op de bank lag. Ik had de halve pillenkast al ingeslikt maar niets scheen te werken. Klinkt wel heel dramatisch hé! 😛 Maar het was wel zo. Ik besloot om er maar eens een boek bij te pakken. Op een gegeven moment vergat ik alles om me heen en zat ik helemaal in dat boek. En geloof me; als je eventjes afleiding wil, is dit een hele goed optie.

large (18)

Een douche nemen of in bad

Als ik ziek ben, voel ik me heel snel vies. Niets is fijner dan een warme douche of een warm bad nemen. De ontspanningsgraad is 10+, want wat is dat fijn zeg. Als ik dan de douche uitstap, voel ik me weer helemaal zen en ben ik klaar om weer eens wat te gaan ondernemen.

Normale kleren aan doen

Wanneer we dan de ‘Omg ik ben zo zielig en ik heb zo veel pijn’- fase voorbij zijn, is het tijd om die trainingsbroek om te wisselen voor een spijkerbroek. No offense hoor, maar wanneer ik een trainingsbroek aan heb krijg ik echt zo’n superlui gevoel. Dan voer ik ook echt niks meer uit, en dan hang ik de rest van de dag op de bank. Zodra ik weer iets vertoonbaars aan doe, word ik actiever en ga ik weer wat meer ondernemen. Eventjes met Joris (mijn hond) naar buiten, of een kop thee drinken bij oma bijvoorbeeld. Het hoeft echt niet zo te zijn dat je meteen weer hele projecten gaat ondernemen, maar van ‘eventjes de buitenlucht in gaan’, kikker ik vaak al heel erg op. Klinkt ouderwets, maar eventjes een frisse neus halen werkt echt! 🙂

large (21)

Wat voor school doen

Meh dat klinkt muf! Maar wanneer je ziek bent, heb je vaak alle tijd. Als je je dan weer iets beter begint te voelen, kun je deze tijd beter goed besteden toch? Ik vind van wel! Het is echt niet zo dat ik me uren verdiep in mijn huis- en leerwerk als ik ziek ben hoor! Maar ik vind het wel fijn om alvast wat vooruit te werken, zodat ik de dagen daarna wat rustiger aan kan doen. En geef toe; zo héél erg is huiswerk maken en leren nou toch ook weer niet? Het is dus een beetje een win-win situatie. (Bekijk het altijd van de positieve kant! 😉 )

Eet veel fruit

Klinkt lekker suf en ouderwets, maar volgens mij weten we allemaal dat fruit geen kwaad kan. Ik kan over het algemeen al niet veel op als ik ziek ben, maar fruit valt niet zo zwaar op de maag. En er zitten genoeg vitamientjes in! Ook nog een voordeel natuurlijk 😉 .

large (17)

Schrijven

Of het nou voor een blog, een of ander artikel of gewoon in je dagboek is; schrijven lucht op. Ik vind het fijn om alles op te schrijven wat me bezig houdt. Een groot deel daarvan, komt simpelweg op deze site te staan! Mijn blog! 🙂 Ik schrijf graag alles op, omdat het oplucht en omdat de dingen waarover ik schrijf, me interesseren. Anders zou ik er niet over schrijven! Maar natuurlijk schrijf ik ook dingen op die ik niet op mijn blog zet. Soms moeten er eventjes wat dingen uit mijn hoofd, en voor mij is de beste manier dan schrijven. Dan komt er een eeuwenlang zeurverhaal uit rollen, maar dan is die last wel grotendeels van me af! Ik doe dit graag als ik me niet lekker voel, omdat ik dan de tijd heb, en kan nadenken.

Muziek luisteren

Als iets mij altijd opvrolijkt, dan is muziek het wel. Ik zet mijn favoriete muziek op, en op het moment dat de klanken uit de luidspreker komen ben ik al aan het meeklappen alsof ik een zeehond ben. Haha, nee maar echt muziek werkt. Het mag dan wel een verschrikkelijke dag zijn, maar muziek kan dat binnen een paar seconden weer helemaal goed maken. Bekijk anders Spotify eens! Daar staan allerlei leuke afspeellijsten voor je klaar. Of je nou vrolijke muziek wil luisteren, of verdrietige muziek. Voor als je ziek bent of niet lekker in je vel zit; Ik raad je de afspeellijst Filtr Mood Booster aan. De naam zegt het allemaal al! Wat een geweldige lijst 🙂 .

large (19)

Probeer niet te veel tijd op social media door te brengen

Ik weet het, het is heeel erg verleidelijk om (als je ziek bent) de hele dag op je mobiel te zitten. Vind ik ook heel erg fijn, maar aan het einde van de dag baal ik. Want wat heb ik die dag nou uitgevoerd?! Precies, niks dus. Ga liever iets doen wat je leuk vind, maar waarbij je wel bezig bent. Ben je geïnteresseerd in fotografie? Ga dan buiten een luchtje scheppen en neem gelijk je camera mee! Ben je geïnteresseerd in creatief bezig zijn? Zoek dan een leuke DIY op, en ga aan de slag. Het maakt niet echt uit wat je eigenlijk doet, als je maar bezig bent. Dat leidt af, maar je doet ondertussen wel wat. Dat is twee vliegen in één klap dus 😀 !

En dat zijn eigenlijk een paar van mijn tips/de dingen die ik doe, als ik me niet lekker voel. En hey; af en toe is dat zo erg nou ook weer niet! Lekker een dagje voor jezelf. Heerlijk toch? 😀

Wat doen jullie graag als jullie ziek zijn?

Lots of love,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s