Easy but delicious breakfast!

Lieve allemaal,

Yess, ik heb me toch iets lekkers ontdekt! Ik kom tegenwoordig allemaal plaatjes tegen op Instagram, Weheartit, Tumblr etc. van een ontbijt dat er superlekker uit ziet. Altijd als ik die foto’s zie krijg ik ontzettend veel honger en word ik ontzettend benieuwd naar hoe dat toch gemaakt wordt. Dit weekend was ik helemaal klaar met het bekijken van deze foto’s en wilde ik eens een eigen variant verzinnen! En al zeg ik het zelf, het eindresultaat is zo jummie! 🙂 En vandaag ga ik dit hele makkelijke ontbijtje met jullie delen. Het duurt nog geen 5 minuten, en is ontzettend makkelijk klaar te maken. Ready?

57r0Xha5z3 KO5l9GWJ1W

Dit zijn de soort afbeeldingen waar ik het over heb. Jum.. ik kan er helemaal bij wegzwijmelen! Op naar mijn eigen variant hiervan.

Afbeelding 385 Afbeelding 389

Om te beginnen met de ingrediënten. Makkelijker dan dit gaat het nooit worden denk ik, hahaha! Wat je namelijk op de foto ziet dat is het volgende:

– Volle yoghurt

– Bosvruchtenyoghurt

– Aardbeienkwark

– Cruesli

– Je favoriete fruit

Het is heel makkelijk. Je gaat dit ontbijt gewoon helemaal maken zoals jij dat wilt. Ik ga nu een voorbeeld geven, maar hier kun je natuurlijk weer met jou eigen voorkeuren van afwijken! Ik begin met de makkelijke. Je pakt een glas, ikzelf nam een dubbelwandig glas. De onderste laag, dat wordt de bosvruchtenyoghurt. Deze heerlijke yoghurt ga je bekleden met een laagje cruesli. Daarbovenop doe je dan weer bosvruchtenyoghurt, dan weer cruesli en het laatste laagje bestaat uit fruit. Ik nam banaan. Wauw, is dit niet super makkelijk?

Afbeelding 391 Afbeelding 394

Tadaa! Het is echt lekker makkelijk en voor de rest niet echt speciaal, maar waarom zou je ook een ontzettend uitgebreid ontbijt nemen? Ik vind het fijn om ‘s ochtends het huis te verlaten met een volle maag, en dat behaalde ik met dit ontbijt zeker. Ik had er meer dan genoeg aan, en genoot van de heerlijke smaak.

Afbeelding 255 Afbeelding 262

Maar wie zou ik zijn als ik het hierbij zou laten? Natuurlijk laat ik jullie ook nog een variant zien, die iets meer van smaak varieert en die toch nog net iets lekkerder is dan de vorige. Just kidding, dit is by far mijn favoriet! Toch is deze net zo makkelijk te maken als de vorige.

Ik begin natuurlijk weer met mijn dubbelwandige glas. Ik ga op dezelfde manier te werk, maar dan met andere ingrediënten. De eerste laag wordt gevormd door volle yoghurt. Ik ben echt dol op volle yoghurt, maar zonder cruesli of bijvoorbeeld roosvicee, vind ik het net iets te zuur. Op deze manier vind ik de volle yoghurt ook goed te doen. De laag die boven op de volle yoghurt komt, dat is de aardbeienkwark. De combo ‘volle yoghurt en aardbeienkwark’ klinkt misschien een beetje apart, maar ik vond het echt verrassend lekker! Vervolgens komt de eerste laag cruesli. Doordat je telkens laagjes cruesli door de kwark heen doet, is het nooit saai omdat er altijd iets door de kwark heen zit. Ik heb trouwens cruesli in de smaak appel rozijn. Als je geen cruesli lust, dan kun je ook gaan voor fruit! Nadat je de eerste laag cruesli in het glas hebt gedaan, doe je daaroverheen weer kwark en vervolgens de tweede laag cruesli. Dan is het alleen nog een kwestie van wat lekker fruit erbij doen. Ik koos voor kiwi, omdat ik daar helemaal verzot op ben. Deze variant vond ik echt een stuk lekkerder dan de eerste. Misschien leuk om eens uit te proberen?

Afbeelding 254 Afbeelding 260

Ik hoop dat jullie dit simpele ontbijtideetje een beetje leuk vonden! Natuurlijk is dit maar gewoon een zelfbedachte variant op het beeld dat ik erbij heb, maar ik hoop dat jullie er wat aan hebben! Je kunt er helemaal je eigen variant op maken, maar dit is alvast een opzetje. Wat denken jullie? Geslaagd? Ik vond het in ieder geval een superlekker ontbijt en dit ga ik zeker vaker maken. Het kost weinig tijd, vult goed maar valt ook weer niet te zwaar op de maag. Prima, dus!

Ik wil dit artikel afsluiten met een paar foto’s van Joris. Ja Joris, mijn hond. Ik hoor jullie al denken; ‘He, wat heeft die dan nou weer te maken met dit artikel dan?’. Nou, dat zullen jullie vast wel begrijpen na deze foto’s.

Afbeelding 273 Afbeelding 274

Afbeelding 267

Toen ik van mijn ontbijt aan het smikkelen was, kwam Joris bij me staan. Hij keek me met ontzettend lieve puppy oogjes aan. Nee hé, gaan we weer! Nouja, hij keek zo ontzettend lief dat ik die oogjes van hem niet kon weerstaan. Zucht… Oke dan! Joris kreeg mijn laatste restjes mee! En volgens mij… Vond hij het heerlijk! Toen het op was heeft hij nog het halve glas uit zitten likken, hahaha! Die Joris… ❤

Lots of love,

Lisa

3 thoughts on “Easy but delicious breakfast!

  1. Mijn complimenten voor je schrijfstijl, leuk om te lezen.
    Maar Lisa …nou snap ik waarom het boodschappenlijstje met de week langer wordt en de koelkast met de dag leger!!!
    Laat je mij de volgende keer even mee proeven en keuren. Liefs je mam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s