DIY; Organize your notebooks

Lieve allemaal,

Vandaag heb ik voor jullie weer eens een DIY! Een vriendin genaamd Mirte vroeg me om advies. “Lisa, heb jij nog leuke ideeën om je dagboek wat vrolijker te maken?” Dat zette me aan het denken en het leek me leuk om er een artikel over te schrijven. Na een hele poos goed nagedacht te hebben, kwam ik uiteindelijk op een aantal ideeën, die ik zelf onderhand ook al heb toegepast op mijn notitieboekjes. Ik heb er zelf heel erg veel (dat wisten jullie misschien al weer dankzij dit artikel) en ik ben er helemaal dol op. Notitieboekjes zorgen bij mij voor orde. Maar hele lappen geschreven tekst, dat ziet er ook zo saai uit! Vandaag deel ik dus met jullie, hoe ik mijn notitieboekjes vrolijker maakt en hoe je er orde in creëert. Bedankt voor de vraag Mirte! 🙂

Afbeelding 289 Afbeelding 288

Okee ik begin bij het notitieboekje zelf. Dit exemplaar is van de Hema en ik ben er echt helemaal dol op. Volgens mij zit dit boekje nog niet zo heel lang in het assortiment. Wat ik altijd fijn vind om te doen, is het boekje op de goede manier beginnen. Voor betekent dit; een overzicht geven van de dingen waarvoor je dit boekje gebruikt. Zoals je ziet gebruik ik dit boekje voor eigenlijk van alles. Voor leuke liedjes, blogplanningen, to-do lists en foto’s. Wauw. Lijkt ongeordend en onlogisch maar ik vind dit voor mijzelf een fijne manier van werken. Zo heb ik alles bij elkaar in 1 boekje, in plaats van 10 losse boekjes. Handig!
Afbeelding 291 Afbeelding 293

Waarmee kun je je boekjes nou beter versieren dan met tape? Okee wat je hierboven ziet is niet echt gebruikelijke washi tape zoals we die kennen, maar ik vind dit echt een superleuk alternatief. Hij is van de Action. Helaas plakte de rand bij mij niet, maar ik heb altijd mijn dubbelzijdige tape nog! Dit is naar mijn idee een van de beste uitvindingen ever. Het is zo ontzettend handig! 🙂 Ik gebruikte deze ‘tape’in dit geval om een mooie lijn te trekken onder al mijn punten. Maar je zou het bijvoorbeeld in je dagboek kunnen gebruiken, als je op dezelfde pagina verder gaat met de volgende dag. Zo houd je makkelijk overzicht wat op welke dag geschreven is!

Afbeelding 322 Afbeelding 325

Ik deed er nog een laagje extra bij, door er met een andere tape verticaal overheen te gaan. Ik vond het een heel leuk effect geven. Je kunt eigenlijk geheel je eigen fantasie naar voren laten komen als je werkt met washi-tape. Wees creatief!

Afbeelding 294 Afbeelding 295

Afbeelding 296 Afbeelding 297

Ook deze vind ik leuk. Paperclips! En niet zomaar paperclips, maar hele schattige felgekleurde, wederom van de Hema. Ik kocht ze echt al een hele tijd geleden, maar zoiets is vast nog wel ergens verkrijgbaar. Ze geven een heel leuk kleurrijk effect aan je schriftjes, maar met de paperclips kun je ook een belangrijke bladzijde aangeven, of waar je bent gebleven bijvoorbeeld.

Afbeelding 318 Afbeelding 319

Afbeelding 320 Afbeelding 321

Ook met papier kun je hele leuke dingen maken. Het concept is heel simpel; het is gewoon papier wat je gebruikt! Maar tegenwoordig kun je het vinden met hele leuke kleuren en verschillende prints. Ik had nog ergens een blok liggen met daarin allerlei papiertjes met verschillende prints. Je kunt er allerlei leuke figuren van knippen, die je dan vervolgens weer in je notitieboekje of dagboek plakken. Ik gebruikte het bekende trucje, waarbij je het papier dubbel vouwt en er vervolgens een half hartje uit knipt. Als je het dan open vouwt, is je hartje helemaal compleet. Dubbelzijdig plakband erop (bij de Action verkrijgbaar) en plakken maar! Het is ontzettend simpel maar ziet er heel erg lief uit!

Afbeelding 310 Afbeelding 311

Afbeelding 312 Afbeelding 314

TAGS zijn ook ontzettend handig! Het zijn eigenlijk gewoon labeltjes, die je ergens aan vast kunt maken. Als je naar de bladzijde gaat die je makkelijk wil onthouden, sla je die gewoon open en maak je daar een label vast. Als je een ringband aan je boekje hebt, kun je dat doen door het label bij die bladzijde aan de ringband vast te knopen, maar je kunt hem ook gewoon opplakken. Vervolgens schrijf je op het label wat die bladzijde betreft, en klaar is kees! Het geeft een leuk effect, en is erg handig doordat je meteen weet op welke bladzijde je moet zijn.

Afbeelding 305 Afbeelding 307

Stickers! Hoe makkelijk, maar ontzettend leuk kan het zijn?! Bij de de Hema kwam ik dit superleuke boekje tegen, genaamd ‘More than 50 stickers’. Nou, dat zegt al wel genoeg toch?

Afbeelding 379 Afbeelding 380

Afbeelding 382 Afbeelding 383

Mijn volgende tip: Sticky notes. Dit zijn eigenlijk hele simpele opplak briefjes maar tegenwoordig heb je ze met hele lieve afbeeldingen erop. Deze bijvoorbeeld, wederom weer van de Hema. Ik kocht ze als een pakketje, je krijgt deze sticky notes dan in een aantal verschillende vormen en formaten. Heel erg handig! Dit zorgt ervoor dat je ergens een doodsaaie ‘to-do list’ kunt opplakken, maar dat het er wel allemaal heel leuk uitziet. Ik ben fan.

Afbeelding 374 Afbeelding 375

Afbeelding 377 Afbeelding 378

Op naar het volgende product. Dit kwam ik bij de Hema tegen (ja ik weet het, zucht, weer… :P) en ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord. Ik kocht ze met het idee dat je ze kon dubbelvouwen aan de rand van je boek zodat je weet waar je gebleven bent. Maar… Raak je die dingen dan niet kwijt? Thuis kwam ik erachter dat de bedenkers van deze dingen daar gelukkig ook al aan gedacht hadden! Het zijn dus een soort van stoffen vierkantjes, in vier prachtige kleuren (mintgroen, felroze, perzik oranje, en een licht gele tint). Aan de achterkant van deze dingen, zit een velletje en als je dat eraf haalt, plakken ze. Superhandig! En vet leuk, want het ziet er echt awesome uit. 🙂 Hierboven zie je op een foto dat ik ze tussen mijn boek had gestopt. Het lijkt wat dik, maar dat komt doordat ik de plakrand er nog niet af had gehaald. Ik vond het zonde om ze voor de foto meteen allemaal op te maken 😛 . Het zijn er in totaal trouwens 4×4, 16 dus. Mooi product!

10276979_326141960914662_2986964180719910360_n 10868106_326141914248000_4646235030359398422_n

1526861_326141994247992_493270998296151247_n

Op naar de volgende, en meteen mijn favoriet! Hierbij gebruik je namelijk geheel je eigen creativiteit en eventueel fotografie-kunst. Wohoo! Foto’s! Je kunt geheel losgaan bij dit punt. Print foto’s uit die jij gemaakt hebt, waar jij een mooie herinnering bij hebt of die jou inspireren. Uitknippen die handel, en plakken maar! Ik vind het heel erg leuk om dit aan een kant van de 2 pagina’s te doen, zodat ik aan de andere kant nog ruimte over heb om te schrijven. Zoals je ziet heb ik de foto’s vrij recht opgeplakt, maar je kunt ze ook kriskras door elkaar plakken of lijnrecht tegenover elkaar, wat jij wilt! Maak er wat van 🙂 . (Ik geef jullie trouwens met deze foto’s alvast een heel klein kijkje in de artikelen die binnenkort online komen…. Shhttt, niet doorvertellen hé! ;))

Afbeelding 290 Afbeelding 330

Kortom; laat de creativiteit in jezelf naar voren komen. Gebruik foto’s, kleuren, washi-tape, papier, sticky notes, paperclips, papier, en maak er wat moois van. Er is niet zoiets als ‘teveel’, als het gaat om creativiteit. Er zijn altijd wel weer nieuwe dingen te ontdekken, en dat is hetgeen waar ik helemaal dol op ben. Mijn handen beginnen onderhand al weer helemaal te kriebelen om aan de slag te gaan met mijn notitieboekjes, what about you? 🙂

Lots of love,

Lisa

2 thoughts on “DIY; Organize your notebooks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s