Christmas TAG

Lieve allemaal,

Ik wilde al een hele poos een leuke TAG doen op het gebied van Kerst, maar ik kwam er steeds maar niet aan toe. Zojuist dacht ik echter: Ach joh, wat is nou een beter moment voor een Christmas TAG dan tijdens Kerst zelf? Ik heb deze TAG trouwens van deze site af gehaald! Misschien is het het waard om even een kijkje te nemen? Tijd om eens wat leuke antwoorden te beantwoorden op het gebied van Kerst, yess!

image

Vroeg opstaan of uitslapen op eerste Kerstdag?

Hmm… Wij vieren Kerst niet echt uitgebreid met cadeautjes enzo, dat doen we vooral met Sinterklaas. Wat we wel doen is lekker samen eten met vrienden en familie, of gewoon lekker bij elkaar komen en kletsen, kerstliedjes luisteren en spelletjes doen. Superleuk dus! Ik ben in ieder geval een uitslaper, vroege ochtenden zijn niet mijn ding. Voor vanmorgen had ik dan ook geen wekker gezet, ik werd rond 10/11 uur gewekt door mijn vader die half bovenop me sprong… Altijd leuk wakker worden hahahah! 😛 Maar goed ben je wel meteen wakker! Ik houd van Kerst en wil dat het allemaal zo lang mogelijk duurt maar uitslapen tot 10 uur vind ik een prima tijd! 😉

In pyama blijven of je partydress uit de kast trekken tijdens de Kerst?

Een hele dag in je pyama rondhangen is een heerlijk gevoel, maar niet met Kerst! Ik trek dan met Kerst ook echt mijn jurkjes uit de kast! Vandaag droeg ik een zwart jurkje die ik net nieuw heb. Ik kocht hem speciaal voor Kerst. Aan de bovenkant en iets boven mijn heupen zitten een paar vlakjes waar je doorheen kunt kijken, dat geeft een superleuk effect! Ik kocht hem samen met mijn oma, en kreeg het jurkje dan ook van haar. Is dat niet superlief? Als je dit leest: Dankjewel oma, ik ben er echt heel erg blij mee! 🙂 Morgen trek ik een ontzettend mooi jurkje aan, die ik van mijn beste vriendin Lieke leen. Het jurkje heeft heel veel grijze glitters, en aan de zijkant wat extra details. Naast dat ik het jurkje persoonlijk prachtig vind, zit hij ook nog eens fijn! Ik zet hieronder een foto 🙂 . Als je dit leest: bedankt Liek, super lief dat ik je jurkje zomaar mag lenen ❤

image

Gouden of zilveren glitter oogschaduw voor Kerst?

Hmm, lastige! ik ga denk ik toch voor zilveren, ik weet nog niet helemaal hoe ik gouden oogschaduw bij mezef mooi kan aanbrengen. Zilveren dus, daar kan ik persoonlijk op dit moment wat meer mee!

Rode lippenstift of rode liplenbalm met Kerst?

Ik ga voor lippenstift! Lippenstift is niet echt iets wat ik vaak draag, dus Kerst vind ik dan echt wel een gelegenheid om daar toch gebruik van te maken. Net een tikje anders dan normaal!

image

Wat is je favoriete Kerstliedje?

Moeilijke, ik ben namelijk dol op kerstliedjes! Ik ben die persoon die al weken voor Kerst druk in de weer is met het luisteren van Kerstliedjes, dus ik vind het erg moeilijk om daar een favoriet uit te kiezen! Mijn favoriete liedjes verschillen heel vaak, maar op dit moment is het ‘Santa tell me’ van Ariana Grande. Ik word altijd ontzettend vrolijk van dit liedje en het doet me echt denken aan het ophangen van kerstverlichting, en het opzetten van de kerstboom… 🙂

Wat is je favoriete kerstfilm?

Ik ben niet heel erg bekend met kerstfilms, maar als er een film is die me aan Kerst doet denken, dan is dat wel Home Alone! Ook vanavond heb ik samen met mijn zusje en haar vriendin weer Home Alone 1 gekeken, omdat die weer op televisie was. Morgen kijken we deel 2 en zo gaan we de hele reeks af. Ondanks dat je de films vaak ziet, blijft dit voor mij toch wel echt een geweldige reeks aan films. Ik heb nog niet alle delen gezien, maar daar gaat verandering in komen!

image

Als je dit jaar maar aan één iemand een kerstcadeautje zou mogen geven, wie zou dat dan zijn?

Jemig wat een lastige vraag! Wij doen sowieso niet echt aan kerstcadeautjes, maar om er ook nog zo’n onderscheid in te maken… Hmm! Ik kan echt niet kiezen hoor! Ik denk dat ik de oplossing heb gevonden! Ik zou een heel groot fotoalbum maken, helemaal gevuld met allemaal foto’s van onze hele familie. Die zou ik dan overal rond laten gaan zodat iedereen weer die momenten van ‘herbeleving’ (‘Oh deze foto was toch gemaakt toen we daar en daar op vakantie waren?’) heeft en zodat iedereen er van kan genieten. Ja, ik ben erover uit, dit is mijn oplossing! Misschien dat ik dit voor nieuwjaar doe… Hmmm.. 🙂

Cadeautjes uitpakken op Kerstavond of op Kerstochtend?

Zoals ik al eerder vermeldde, doen wij niet aan kerstcadeautjes. Maar als deze vraag er dan toch in staat: Ik ga voor Kerstavond! Als het avond is, is het al wat later op de dag waardoor er al een goede sfeer hangt en iedereen lekker wakker is en actief is. Je favoriete mensen bij elkaar, lekker muziekje erbij, thee en wat lekkers en je avond is helemaal compleet!

image

Heb je al eens een gingerbread huisje gemaakt?

Ik kan me nog wel vaag iets herrinneren van dat ik dat inderdaad wel eens gemaakt heb! Hoe dat precies zat en waar dat dan was, kan ik me niet herrinneren. Wel dat dat toen een heel gepruts was omdat het huisje maar niet in elkaar wilde blijven zitten! Ik ga morgen meteen aan papa vragen of hij dit nog weet! 🙂

Wat vind je leuk om te doen tijdens de kerstvakantie?

Ten eerste rustig bijkomen van school! Daarna veel optrekken met familie en vrienden, samen de feestdagen vieren en lekker rustig aan doen door bijvoorbeeld een film te kijken met mijn zusje of vriendinnen. Ik krijg al een warm gevoel van binnen bij dat idee! Morgen gaan we eerst gezellig met een geelte van mijn familie bij elkaar zitten en kletsen/spelen met mijn neefjes. ‘s Avonds gaan we lekker eten met ons gezin, een van mijn lieve oma’s en mijn buurvrouw. Klinkt dat niet supergezellig? Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in! 🙂

image

Wat is je favoriete kerstmaal/hapje? En drankje?

Ik houd heel erg van gourmetten! Dit doen we eigenlijk vrijwel nooit, eigenlijk alleen met Kerst! Dat is dus echt iets wat voor mij bij Kerst hoort. Daarnaast behoren stoofpeertjes toch echt bij mijn lievelingshapjes, op het gebied van Kerst. Qua drankje: Warme chocolademelk naruurlijk! Duhh! 😛

Candy canes of gingerbread men?

Candy canes! Ik heb nog niet echt vaak gingerbread men gehad, maar candy canes zijn sowieso wel heel erg lekker! En daarbij zien ze er gewoon superschattig uit! Met rood/witte streepjes… Om op te eten! 😉

image

Wel of geen witte Kerst?

Wat is dit voor een vraag? Natuurlijk ga ik voor een witte kerst? Als er iets is dat bij Kerst de kers(t) op de taart kan zijn, dan is dat wel sneeuw! Wat is dat toch heerlijk om binnen te zitten met je familie en lekker te lachen en bij te kletsen terwijl buiten de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen… 😀

Heb je ooit een sneeuwpop gebouwd?
Ja natuurlijk! Zodra de allereerste sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen, sta ik al met mijn snowboots, muts en wanten klaar! Vervolgens ga ik naar buiten om lekker ouderwets sneeuwballen naar mijn zusje te gooien, of inderdaad een sneeuwpop te maken! 2 Jaar geleden maakten mijn zusje en ik ook sneeuwengeltjes door op de rug in de sneeuw te gaan liggen en met onze armen en benen heen en weer te gaan. Brr wat was dat koud! Maar het effect was prachtig! Hahah 🙂 .

image

Witte lampjes of gekleurde lampjes?

Allebei! Het ligt er natuurlijk aan waar je de lampjes precies laat en wat er voor de rest in de kamer staat, maar lampjes zijn lampjes! En of ze nou kleur hebben of niet, ik ben er dol op! In een kerstboom kunnen gekleurde lampjes heel erg leuk zijn, op mijn kamer ga ik voor de witte lampjes!

Liever een verrassing als cadeau of een gevraagd cadeau?

Een verrassing als cadeau! Als jij je verlanglijstje samenstelt heb je daar altijd een heel beeld bij. Dan weet je precies wat je gaat krijgen en dat kan heel erg leuk zijn! Toch vind ik een verrassing als cadeau leuker, omdat mensen dan echt met hun creativiteit aan de slag gaan en ze steken er dan ook echt moeite en aandacht in. Dat vind ik altijd ontzettend leuk, of het nou iets is wat je echt nodig had of niet. Verrassingen laten zien dat mensen er over na hebben gedacht, en er wat om geven! 🙂 Psstt… Verrassingen zijn ook heel erg leuk om aan een ander te geven, omdat het ontzettend leuk is om te zien hoe leuk een ander dit vind!

image

Nog een kerstwens om te delen?

Jazeker! Maar deze gaat vooral over jullie! Ik hoop heel erg dat jullie allemaal nog het beste uit deze Kerst kunnen halen, op jullie eigen manier! Sluit het jaar op een goede manier af en maak er het beste van! Het samen zijn met familie en vrienden is ontzettend belangrijk, en veel lachen kan echt niet kwaad! Nog een hele fijne Kerst toegewenst en dan horen jullie dit weekend weer van mij! ❤

Lots of love,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s