The Big Christmas DIY; Part 2

Lieve allemaal,

Ik hoop heel erg dat het niet veel te laat is, maar toch wil ik het 2e deel van de Christmas DIY nog even dolgraag met jullie delen. Dit is naar mijn idee het leukste deel, ik ben dan ook echt blij met het resultaat, mijn kamer ziet er nu zo ontzettend leuk uit! Zijn jullie klaar voor ‘The Big Christmas DIY; Part 2’ ? Hier komt hij dan!
image

image
Ik begin meteen met een van de dingen waar ik ontzettend blij mee ben. Ik weet niet helemaal hoe ik dit ga noemen, maar wat ik wel weet is dat dit werkje een superleuk effect geeft in je kamer! Het begint allemaal bij de Action… Hahah hier kocht ik een snoer met lampjes. Je hebt allerlei verschillende varianten in verschillende winkels, maar ik ging gewoon lekker simpel naar de Action. De precieze prijs kan ik me niet meer herrinneren, maar het zal wel rond de €1,50 zijn geweest. Het is een draad met daaraan 20 lampjes. Toen ging ik opzoek naar pingpongballen. Ik moet zeggen, het valt je flink tegen in hoeveel winkels ze die op dit moment verkopen! Ik ben ons halve dorp afgerend opzoek naar pingpongballen, en bij de vraag ‘Heeft u misschien pingpongballen te koop’ kreeg ik dan ook heel wat rare blikken. Uiteindelijk slaagde ik in de Blokker, waar ze per 6 ballen verkrijgbaar waren voor €1,- . Ik dus de winkel uit met 5 van die doosjes… Maar goed alles voor mijn blog, toch! Hahah! Het is heel makkelijk. Het enige wat je dus nodig hebt, is een snoer met lampjes, pingpongballen en een schaar. Je pakt dus een pingpongbal en dan ga je proberen om met de schaar een gaatje in de pingpongbal te krijgen. Kijk alsjeblieft heel erg uit hiermee! Zorg dat je goed grip hebt op de bal, zodat hij niet kan wegschieten en je de schaar niet in je hand krijgt… In het begin zal dit allemaal een beetje lastig gaan, maar geloof me na een tijdje gaat dit zo goed als vanzelf. Hoe slechter de pingpongballen van kwaliteit zijn, hoe makkelijker het gaat! Als je dus een gaatje in de pingpongbal hebt, druk je een van de lampjes door dat gaatje heen. Dat blijf je dus doen, en dan ben je al klaar! Batterij erin, en hoppa! Ik heb hem naast mijn bed gehangen, omdat ik dat heel erg leuk vind ogen. Ik heb hem dan ook elke nacht voor het slapen gaan even aan! Dit kan ook leuk zijn in de woonkamer, of zelfs in de kerstboom! Tip voor volgend jaar? πŸ˜‰

image

Dit is eigenlijk net zoiets als in mijn vorige Christmas DIY maar dan op een andere manier. Dit keer heb ik een duik genomen tussen al onze oude potjes, en in plaats van ze in de glasbak te gooien zocht ik een manier om ze te hergebruiken. Je hoort tegenwoordig vanalles over speciale potjes voor warme chocolademelk. Ik dacht dus: waarom zou je daar geld aan uitgeven als je het net zo makkelijk zelf kunt maken? En daar ontstond dus dit idee uit!

image

image

Wat je ten eerste nodig hebt is een oud potje. Ik maakte er meteen 2, omdat ik ze zo ontzettend leuk vind! In het begin zit er natuurlijk nog zo’n papieren wikkel om het potje heen, die je er met man en macht af kunt krijgen. Je kunt uren zitten prutsen om die wikkel eraf te krijgen, maar je kunt het potje ook gewoon een halve minuut onder stromend heet water zetten, waarna je de wikkel er zo af kunt trekken. Makkie! Als je de wikkel er dus goed af hebt gekregen, en het potje goed hebt schoongemaakt kun je verder aan de slag.

image

image

De benodigdheden: glazen potje, krantenpapier, een kwast, acrylverf en washi tape. Je begint eerst met de washi tape. Je gaat namelijk het potje aftapen op plekken waar je GEEN verf wilt. Je kunt dus voor allerlei verschillende patronen gaan, ik ging zelf gewoon lekker makkelijk voor strepen! Note: laat wel wat ruimte over boven aan de rand, want anders kun je een verfsmaak in je mond krijgen bij het drinken en dat is niet fijn. Als je de tape op het potje hebt zitten, kun je aan de slag gaan met verfen! Je kunt nu eigenlijk het hele potje gaan verfen. Ik zou wel wat van de washi tape zichtbaar laten, zodat je dat er uiteindelijk nog af krijgt.
image

image

En dan ziet het er zo uit! Zet het eventjes neer en laag het drogen. Doe dit wel op krantenpapier, want als je witte tafel rood wordt, zal je vader of moeder naar niet blij mee zijn.. πŸ˜‰ Als je het potje eventjes hebt laten staan, kun je de washi tape eraf gaan halen. Doe dit voorzichtig, want het zou jammer zijn als alle verf uiteindelijk toch nog op de plek van de washi tape komt te zitten. Hierna kun je het potje het beste nog een dag of twee laten staan, zodat het goed kan drogen. En nu is het potje helemaal klaar, om uit gedronken te worden :). Ikzelf doe er het liefste warme chocolademelk in πŸ™‚ .
image

Yess ik denk dat dit mijn favorieten is! In deze DIY laat ik je zien hoe je heel makkelijk lieve sneeuwpopjes kunt maken, in maar 5 minuutjes! Ook de benodigdheden zijn heel makkelijk, ik denk dat iedereen ze wel in huis heeft! Laten we snel beginnen πŸ™‚ .
image
Wat je nodig hebt is het volgende: Een oude witte sok, rijst, een schaar, oude stofjes, (oude) knoopjes, spelden en elastiekjes. Klinkt niet al te moeilijk of wel? De knoopjes die ik gebruik heb ik gekocht bij de Action. De stofjes komen ook van de Action.
image

image

Eerst begin je met de vorm van het sneeuwpopje. Je pakt de witte sok. Zorg dat je twee elastiekjes in de buurt hebt liggen zodat je die dadelijk meteen kunt pakken. Nu ga je proberen om de rijst in de sok te krijgen. Je kunt eerst de rijst in een koffiekopje doen, zodat je dit daarna makkelijk in de sok kunt gieten. Hoeveel rijst je in de sok doet, dat is geheel aan jou. Ikzelf heb twee sneeuwpopjes gemaakt, de een (bewust) wat groter dan de andere. Kijk maar even hoe groot jij je sneeuwpopje wilt hebben! Vervolgens sluit je de sok af met een elastiekje, op hef punt waar de rijst eindigt. Als je niet begrijot wat ik bedoel, kijk maar even op de foto! Het tweede elastiekje doe je ongeveer op de helft van het sneeuwpopje. Hierdoor maak je een scheiding tussen zijn buik en het hoofd. Nu kun je aan de slag gaan met de sjaal. Knip een dun laagje van de door jou gekozen stof af. Note: Zorg dat dit lang genoeg is! Knip je het te kort, dan heb je er niks aan en moet je het weggooien. Dat is ook zonde, dus let even op dat je de sjaal erg lang maakt, overige stukjes kun je altijd bijknippen.
image

image
Nu doe je het lapje stof bij het sneeuwpopje om, als sjaal en als bedekking van het elastiekje bij de ‘buik’ van de sneeuwpop. Dan heb je als het goed is, een vergelijkbaar resultaat met de foto. Nu ga je met de knoopjes aan de slag. Je kunt er net zoveel nemen als je wilt, en in welke kleur je wilt. Ik ben gegaan voor 2 knoopjes, een donkerroze en een lichtblauwe. Als het goed is zitten er gaatjes door het knoopje heen, hier ga je gebruik van maken! Steek 1 of 2 spelden door de gaatjes heen. Doordat er aan het eind van de speld een gekleurd bolletje zit, kan de speld er maar aan 1 kant uit gaan.
image

Prik nu de spelden met knoop en al in de buik van de sneeuwpop. Ook prik je 3 spelden in het gezicht van de sneeuwpop, die de ogen en de neus voorstellen. Ik heb gewoon voor zwart en geel gekozen, maar als je deze niet hebt dan kun je ook gewoon andere kleuren doen! Nu ben je aangekomen bij de allerlaatste stap. Als het goed is heb je nu een heel deel van de sok over. Deze ga je een paar keer omrollen en omslaan, zodat je steeds dichter bij het hoofd van de sneeuwpop komt. Het is eventjes gepruts, maar uiteindelijk kun je de overgebleven omgeslagen sok deels over het gezicht van de sneeuwpop schuiven.
image

image

En tadaa! Je sneeuwpopje is af! Ik heb er 2 gemaakt, en deze op mijn bedrand neergezet. Maar je kunt ze bijvoorbeeld ook onder de kerstboom zetten of op de vensterbank. Je bedenkt vast wel iets creatiefs! πŸ™‚
image

En dan komen we alweer bij de laatste DIY voor vandaag aan… De schattige Christmas Tags! Je kunt ze overal aan hangen, aan een kerstcadeautje , aan de deurklink maar bijvoorbeeld ook aan een loshangend snoer. (Zoals ik dat heb gedaan). Op deze manier vrolijk je de boel net wat op, en geef je het een kerstachtige tint.
image

image

De benodigdheden: Een aardappel, oude kranten, een schilmesje, acryl verf in verschillende kleuren, een kwastje en tags. De acryl verf die ik gebruik heb ik ooit van mijn oma gekregen, maar volgens mij kun je zoiets ook halen bij de Action! Ook de tags heb ik gekocht bij de action, voor maar een paar cent! Je begint met het neerleggen van het krantenpapier, want verf op de tafel is geen goed idee… Vervolgend snijd je de aardappel doormidden. Dep de aardappel een beetje droog, want aan een kleddernatte aardappel heb je niets!
image

image

En nu kan het kliederwerk beginnen! Pak eerst witte acryl verf. Zorg dat er wat van deze verf op het krantenpapier ligt. Nu kun je met een aardappelhelft met de platte kant door de verf heen gaan. Zorg dat de hele platte kant van de aardappel bedekt is met de witte verf. Nu pak je de tag erbij, en ga je de platte met verf bedekte kant van de aardappel, hierop drukken. Ga niet met de aardappel bewegen als je hem op de tag hebt, want dan krijg je rare vormen. Nu kun je de tag aan de kant leggen om te drogen, en kun je ondertussen verder gaan met de volgende. Ik maakte er meerdere omdat ik niet zeker wist of het wel in een keer goed ging. Ik maakte er 4. Vervolgens liep ik met de tags in mijn handen naar boven, om de fΓΆhn er eventjes boven te houden. Dit, zodat het drogen wat sneller ging. Vervolgens moet je namelijk verder met deze tags! De bedoeling is, dat je er uiteindelijk sneeuwpop of een uil van maakt! Als de witte verf is gedroogd, kun je verder. Als je een sneeuwpop maakt, moet je er nog een oranje wortel bij verfen, 2 donkerbruine takken, 2 zwarte oogjes en eventueel nog een rood hartje. Op de foto die ik er als laatste bijzet, kun je zien hoe mijn resultaat is geworden, en hoe ik het heb gedaan.
image

image

Als je de sneeuwpoppen en de uiltjes af hebt, kun je ze aan de kant leggen om te laten drogen. Ondertussen kun je weer lekker verder met het volgende onderdeel van de tags, namelijk de rendieren. Wat je hier voor nodig hebt? Behalve een kwast, verf en krantenpapier alleen maar je vingers! Het lichaam en het hoofd van de rendieren is namelijk gevormd uit je eigen vingerafdruk. Doe wat bruine verf op het krantenpapier en ga er met je wijsvinger doorheen. Nu kun je voorzichtig het lichaam en het hoofd van de rendieren vormen, zoals ik hierboven heb gedaan. Ik heb 2 verschillende gemaakt: een tag met 2 rendieren en een tag met 1 rendier in de sneeuw. Als je dit weer hebt laten drogen kun je de overige dingen erbij gaan verfen. Het gewei bijvoorbeeld, de poten, de staartjes, de neuzen en eventueel nog een hartje! En dat heb je dit eindresultaat!
image
image

Lief hΓ©! Je kunt natuurlijk nog heel veel eigen varianten bedenken, en allerlei andere dieren en vormen en zo, maar dit is eventjes om je een idee te geven!

En toen ik al die DIY’s had gemaakt, ben ik in mijn kamer aan de slag gegaan. Hmm hoe maak je nou een groot gezellig geheel met allerlei van deze kleine dingen? Ik toverde allerlei lampjes uit onze oude kerstdoos, hing allemaal winterfoto’s op in een hele grote fotolijst die aan mijn muur hangt (die was al 2 jaar leeg, oeps!), gaf de tags en de sneeuwpopjes een mooi plaatsje, zette op allerlei plekjes in mijn kamertje kaarsjes neer, legde hier en daar wat kerstballen neer, wat belletjes… Grote lamp uit, alle kerstverlichting aan en wauw.. Wat was ik verbaasd zeg! Het geheel zag er zo ontzettend mooi uit! Elke avond voordat ik ga slapen zet ik alle verlichting en kaarsjes even aan en geniet ik met volle teugen. Wat is dat heerlijk zeg! Benieuwd naar het eindresultaat? Klaar voor een hele grote fotocollectie van hoe mijn kamer er nu uit ziet? Hier komt hij πŸ™‚ .
image
image
image
image
image
image
image
image

image

image
image
image
image
image

Elke keer als ik de grote lamp uit zet en alle kleine lampjes aan, beleef ik weer even zo’n ‘wauw’ momentje. Dan ben ik weer eventjes supertrots en voel ik me helemaal geweldig, omdat mijn kamertje er dan ontzettend knus uitziet. Ik kan het helaas niet zo mooi op de foto krijgen als dat het werkelijk is, maar ik hoop dat je een klein beetje een indruk hebt gekregen van hoe mijn kamer er nu uit ziet! Ik hoop heel erg dat jullie wat aan deze DIY’s hebben! Als jullie besluiten ook ziets te maken, stuur je me dan een foto van het resultaat? Dat zou ik echt leuk vinden! πŸ™‚ Nogmaals: Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen, maak er een paar gezellige dagen van met je familie en geniet!

Lots of love,

Lisa

2 thoughts on “The Big Christmas DIY; Part 2

    1. Wat superlief! 😊 Geen probleem, ik heb echt hartstikke veel plezier in het schrijven van mijn artikelen! Heel erg lief, zulke reacties zijn altijd hartverwarmend 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s