The Big Christmas DIY; Part 1

Lieve allemaal,

Het heeft echt ontzettend lang geduurd en dat had niet zo mogen zijn, maar hier is hij dan! ‘The Big Christmas DIY Part 1’ waar ik nu al zo’n 2 weken mee bezig ben. Ik wil het graag perfect hebben, en heb er dan ook van alles aan gedaan om deze post als een inspiratiebron vol met leuke ideeën te laten dienen! De meesten zijn natuurlijk rondom het thema kerst, maar ook vooral de winter zit er in verwerkt. Het is dan misschien al wel bijna Kerst, maar ook na de Kerst kunnen de volgende DIY’s van pas komen! Zoals al in de titel vermeldt staat, dit is niet gewoon een DIY! Ik heb heel veel leuke ideeën bedacht en bij elkaar gezocht, om ze samen in dit artikel te plaatsen! Het uiteindelijke doel van deze DIY was, om mijn kamer helemaal om te toveren in de kerst/winter sfeer. Misschien zit er wel iets leuks voor jou tussen! Dus zet alle knutselspullen maar vast klaar want hier gaan we! Have fun 🙂 .

20141221_173554

Laten we beginnen met wat heerlijke kerstmuziek op de achtergrond. Op Spotify staan heel veel leuke afspeellijsten voor je op een rijtje gezet, misschien de moeite waard om even te kijken! Daarnaast moet je zorgen voor een lekkere kop warme chocolademelk of thee. Want hoe kom je nou in de kerstsfeer zonder een warm drankje en kerstmuziek?

20141214_180738

We beginnen lekker makkelijk. Ergens tussen de oude kerstspullen (en zo niet, dan kun je altijd buiten even een kijkje nemen of naar de winkel rennen 😉 ) liggen vast wel wat dennenappels. Ik vond het leuk om deze op mijn kamer neer te leggen, maar het oogde nog wat saai. Dus bracht ik een heel dun laagje witte verf aan op het uiterste puntje van elk ‘uitsteeksel’. Op die manier creëer je een beetje een sneeuweffect. Dit kan ook gemaakt worden met behulp van sneeuwspray, maar die was op! En omdat ik geen zin had om nog meer geld uit te geven, ging ik maar voor een eigen variant. Het staat leuk in je slaapkamer, maar bijvoorbeeld ook onder of in de kerstboom! Ik heb ze op mijn bedrand neergelegd 🙂 .

20141217_160718 20141217_222710

Op naar de volgende! Deze is wat moeilijker, maar na een tijdje krijg je het onder de knie! Het is een kerstbal, maar niet zomaar een! Deze is namelijk geïnspireerd door de film ‘Frozen’, in het speciaal door Olaf. In het geval je de film niet kent, Olaf is een sneeuwpop. Een van zijn bekendste uitspraken is ‘Some people are worth melting for’. En laat deze DIY daar nou net mee te maken hebben!

20141217_154156 20141217_154246 20141217_154312

De benodigdheden! Ik zal ze eventjes voor je op een rijtje zetten; Doorzichtige kerstbal, nagellak remover, watjes, oranje vilt, suiker, plakband, opplakoogjes, een zwarte dunne stift en kleine takjes. De kerstbal die ik gebruikte, heb ik bij de Action gekocht. Zoals je ziet staan er glitterletters op. Aangezien ik die niet nodig had, heb ik een manier gevonden waarop je die makkelijk weg kunt halen. Nagellak remover! Dat is makkelijk! Doe wat van de nagellak remover op een watje, even over de letters heen wrijven en ze zijn zo weg. Dan volgt de volgende stap. Deze bestaat uit het verwijderen van het bovenste dopje. Dit moet niet al te moeilijk zijn, toch? Kijk wel uit dat je deze niet kwijt raakt, want je hebt hem uiteindelijk natuurlijk weer nodig!

20141217_155554 20141217_155758 20141217_155857

Dan pak je je zwarte stift en ga je aan de slag met het opschrijven van de spreuk van Olaf. “Some people are worth melting for”. Je kunt dit geheel op je eigen manier doen, ik heb het gewoon simpel met een zwarte stift gedaan. Het is niet super makkelijk om netjes te schrijven op een kerstbal, maar dat lukt vast wel! Als je dat eenmaal gedaan hebt, kun je aan het toveren met de suiker. Deze suiker dient eigenlijk dus ls het lichaam van Olaf, dat gesmolten is! Het is nog een heel gedoe om het suiker goed in de kerstbal te krijgen, maar ik raad je een suikerschep aan. Doe dit boven de gootsteen, want hoe precies je dit ook doet; de helft gaat er naast vallen! Ik vulde de kerstbal voor ongeveer een derde met suiker. Dan pak je het vilt en een schaar. Je gaat nu een driehoek hieruit knippen, dit mag vrij groot! Vervolgens ga je deze zo klein mogelijk oprollen en maak je het vast met plakband. Dit kostte me wat geklungel, maar het is niet al te moeilijk. Dit dient als de neus van Olaf.

20141217_160529 20141217_160629

Dan ren je naar buiten en zoek je kleine takjes. Ik heb ze gewoon van een van onze struiken afgeplukt, en met behulp van een schaar kleiner gemaakt. Vervolgens stop je de neus, de takjes (die dienen als armen) en 2 plakoogjes in de kerstbal. En klaar is kees! Dit staat echt ontzettend leuk in je kerstboom, maar is bijvoorbeeld ook leuk om in een kerststukje te doen of om op je kamer te hangen. Ik ben super enthousiast over deze DIY, vooral omdat ik een grote liefde voor de film Frozen heb 🙂 .

20141218_163238

Over de volgende DIY ben ik een heel stuk minder enthousiast. Aangezien ik dankzij deze DIY de keuken heb laten ontploffen… Hahah oeps! Toch wil ik hem eventjes in mijn blog vernoemen, want ook de blunders zijn deel van mijn werk 😛 . Wat je nodig hebt, zijn oude kaarsen, ballonnen, een kaasschaaf, een snijplankje, een schaar en water. Het was de bedoeling dat ik hier mooie kaarshoudertjes van maakte, maar dat verliep anders dan verwacht.

20141218_163742 20141218_164229 20141218_164633

Je gaat eerst de oude kaarsen omsmelten. Ik vond er wat in onze oude kerstdoos, dus die kon ik mooi gebruiken! Om het omsmelten wat makkelijker te laten verlopen, maakte ik de kaars klein aan de hand van een kaasschaaf. Toen stopte ik alles in de pan en zette het vuurtje aan. Het ging ontzettend snel, na een minuutje was alle kaars een grote kaarssoep geworden! Vervolgens ga je de ballonnen vullen met water. Ondertussen laat je het vuurtje zachtjes aanstaan, voordat de gesmolten kaars al veranderd in kaarsvet. Nu ga je de met water gevulde ballon in de gesmolten kaars dippen.  Dan leg je de ballon eventjes op een snijplankje zodat de vorm van de kaarshouder goed gevormd wordt. Dit herhaal je zo’n 20 à 25 keer. Daarna knip je het lusje van de ballon af en laat je het water voorzichtig uit de ballon lopen. Nu kun je de ballon ze uit het kommetje trekken. Geloof me of niet, maar dit lukte me! Yess, dit wilde ik wel nog een keer doen! Ik dus weer nieuwe kaars in de pan doen, en nieuwe ballonnen vullen. Ik stond dus eventjes met mijn rug naar de smeltende kaars toe, omdat ik de ballonnen met water moest vullen. Op een gegeven moment hoorde ik allerlei geluiden achter me, dus ik draaide me om om te kijken wat er allemaal aan de hand was. En net op dat moment… BOEM! Al de gesmolten kaars vloog de lucht in en ik schrok me helemaal te pleuris. Jemig! Ik dus meteen het gas uitzetten en de pan onder het koude water houden. Toen ik dat gedaan had, draaide ik me om om eens te bekijken wat ik had aangericht. En echt waar, het spul zat o-ver-al! En het ergste van allemaal; dat kaarsvet werd zo goed als meteen hard. Neeeeee, heb ik weer! Ik ben dus in totaal letterlijk 2 uur bezig geweest alles op te ruimen, het kaarsvet overal van af te krabbe, de vloer te boenen en het gastoestel weer glans te geven. Dit doe ik echt NOOIT meer! Ben je er toch van overtuigd dat dit een superleuke DIY is, zorg dan dat je dit doet als in ieder geval 1 volwassene erbij is, en je alles goed in de gaten houdt… Oeps!

20141219_115130

Ondanks alle kaarsproblemen, was ik er van overtuigd toch lekker door te gaan met mijn DIY. En daarbij, ik had nog een hele kamer te versieren dus waarom niet? Op naar de volgende DIY! Deze is een stuk minder gewaagd, maar minstens 10 keer zo leuk. Wat je nodig hebt, is een mok, goede lijm (ik had alleen maar houdlijm), een kwast, washi tape en glitters. De glitters die ik gebruikte, kocht ik bij de Action. Owja, krantenpapier is ook wel handig! Waar je mee begint, is het bepalen van het glitterpatroon dat je wilt. Ik ging voor strepen, dat leek me het leukste. De plekken waarop je geen glitters wilt, bedek je met washi tape. Vervolgens ga je de rest van de mok helemaal bedekken met een laag lijm. Ik bracht de lijm aan, aan de hand van een kwast. Wat misschien wel een goede tip is, om dit allemaal in delen te doen. Ga je de hele mok al in een keer lijmen, dan is de lijm al opgedroogd voordat je er glitters op hebt kunnen doen! Vervolgens ga je met je mok boven de gootsteen hangen en pak je de glitters erbij. Ik ging voor de gouden glitters. Normaal ben ik niet zo dol op goud, maar ik vond ze in dit geval wel een leuk effect hebben. Nu ga je voorzichtig de glitters op de laag lijm strooien. Dit blijf je eigenlijk de hele tijd herhalen. Heb je de hele mok onder de glitters zitten, dan kun je deze het beste eventjes op tafel neerzetten (met kranten eronder natuurlijk). Nu kan dat eventjes gaan drogen, zodat jij ondertussen eventjes het hele huis kunt gaan stofzuigen (hahah grapje, maar geloof me; die glitters zijn overal zodra je het potje opent!). Wat je uiteindelijk het beste kunt doen, is een laagje haarlak aanbrengen over de mok. Dit, zodat de glitters beter blijven zitten.

20141219_121541 20141219_123021

En dan is het tijd om de washi tape eraf te halen! En kijk eens, wat een leuk resultaat! Ik heb hier trouwens nog 1 ding aan toe te voegen. Wat je het beste kunt doen, is dat je bovenaan een rand zonder glitters open laat. Dan krijg je bij het drinken geen glitters in je mond! Deze mok kun je trouwens ook gewoon gebruiken om ergens neer te zetten, dat doe ik ook!

En dat was dan deel 1! Ik stop eventjes met schrijven voor vandaag, morgen komt deel 2 online. Maak je maar vast klaar, want in deel 2 van deze grote DIY zitten mijn persoonlijke favorieten van deze DIY. Morgen zie je onder andere hoe je schattige sneeuwpopjes maakt, lieve potjes voor je warme chocolademelk, TAG’s in de wintersfeer en hoe ik mijn kamer helemaal omtover tot een kerst/winter paleisje. Dus stay tuned, en maak je daar maar vast klaar voor. Tot morgen!

Lots of love,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s