Tijd Voor Jezelf

Lieve allemaal,

Naast alle drukke dagen en alles wat we in een week wel niet moeten doen, is het soms heerlijk om even een kleine time-out te nemen. Wat bedoel je, time-out? Gewoon eventjes rustig tijd voor jezelf nemen en die besteden hoe jij dat het liefste doet? Het kan zijn dat je in je vrije tijd graag tijd aan een van je hobby’s besteed of dat je een middagje met je vriendin gaat shoppen ofzo. Maar dat is niet wat ik bedoel! Waar ik het over heb, is tijd voor jezelf nemen waarin je echt even aan helemaal niks hoeft te denken, ook niet aan het feit of je dat rokje wel of niet moet kopen of whatever. Ik bedoel dat je een moment voor jezelf neemt in complete rust waarin je gewoon aan niks hoeft te denken en waarin je vooral niks hoeft te doen. Ik noem het graag tijd voor jezelf of me-time. Als je een meisje bent en graag blogs leest, heb je dit vast wel eens voorbij zien komen! Maar hoe doe je dat nou, de tijd nemen om even niks te doen. En wat doe je dan in die tijd? Ik ga het met jullie hebben over wat ik dan in die me-time doe en wanneer ik dat dan doe!

image

Laten we beginnen met het feit dat je deze tijd voor jezelf eigenlijk niet moet inplannen. Als je dit inplant betekent het namelijk dat je met schema’s in je hoofd bezig bent, en dat er een tijd aan deze me-time verbonden zit. En dat is nou net niet de bedoeling! Je kunt het wel met jezelf afspreken als beloning na een lange dag. Dit deed ik afgelopen week een keer. Im had er een hele lange schooldag op zitten en zat alwesr anderhalf uur aan mijn huiswerk en ik was er eigenlijk wel een beetke klaar mee. Ik besloot dat ik nog een half uurtje door zou werken, en daarna de rust zou nemen met eat tijd voor mezelf. En dat werkte, want de motivatie steeg plotseling naar een veel hoger pitje! Bij mij komt deze tijd dus eigenlijk vaak heel erg spontaan. Als ik echt helemaal klaar ben met alles of gewoon even de rust wil pakken dan zorg ik dat ik dat ook optijd doe. En ik denk dat dat ook best belangrijk is. Vooral als je heel erg druk bent en de hele dagen van alles moet, het is goed voor je om soms eventjes een momentje voor jezelf te nemen waarin je niet hoeft. Gewoon helemaal niets!

image image

Wat ik op zo’n moment doe? Oh daar kan ik jullie van alles over vertellen! Eerst zorg ik gewoon dat ik de dingen gedaan heb die ik gedaan moest hebben. Huiswerk af, spullen klaar voor de volgende dag, alles geregeld etc. Dan heb ik op dat vlak al rust in mijn hoofd want dan is het gevoel dat ik nog 1000 dingen moet doen in ieder geval helemaal weg! Dat is ten eerste al een goed beginpunt. Daarna zoek je een aantal dingen bij elkaar die je rustig maken. Is dat tekenen? Zorg dan dat je al je tekengerei bij de hand hebt. Lees je liever een boek? Leg dat dan vast klaar! Wat ik graag doe in me-time is tijd besteden aan het verfrissen van mezelf. Wat ik daarmee bedoel is eigenlijk heel simpel. Grof gezegd is het gewoon mezelf opfrissen. Maar dat doe ik in heel veel stapjes en daar heb ik zo mijn vaste manieren en gewoontes in. Ik begin met het aanzetten van de kraan in bad. Voordat het bad gevuld is zijn we namelijk alweer een hele poos verder en die tijd kan ik maar beter nuttig besteden. Wat ik ondertussen doe, is mijn favoriete bad producten bij elkaar zoeken, mijn boekenlade uitmesten en opzoek naar een goed boek, en wat lekkers voor mezelf klaarmaken. Ik vond het boek The fault in our stars, en aangezien ik dat nog niet uit had legde ik die naast het bad neer. Ik vond ergens in mijn kast nog wat badzout wat ik goed kon gebruiken dus dat mikte ik maar meteen bij het stromende water. Toen ging ik naar beneden om warme chocolademelk met marshmallows te maken. Omdat ik het altijd ontzettend warm krijg in bad (nee joh lisa, echt waar?!) pakte ik ook een glas met een lekker koud sapje. Bakje pepernoten erbij, blokje chocolade erbij… Toen ik mijn drink- en voedselvoorraad naar boven had gesleept was ik helemaal klaar om in bad te gaan. Wat ik het fijne vind aan in bad gaan is dat ik dan gewoon echt even aan bijna niets denk. Misschien denk ik na over de manier waarop het badzout smelt in het water, of misschien denk ik na over dat ene boek dat ik wil lezen maar voor de rest gaat er dan echt even niets in me om. En dat is gewoon zo ontzettend fijn! 🙂 Natuurlijk zet ik ondertussen wel een leuke kerstplaylist op, want anders is het allemaal wel heel erg saai! 😉

image

Als ik dan ongeveer drie kwartier in bad heb gezeten en er wel klaar mee ben, dan doe ik mijn meest comfortabele kleren aan en dan begint het feest. Mijn geziht is al lekker schoon, maar voor het echte meidengevoel ga ik dan toch: voor een gezichtsmaskertje! Dit keer gebruikte ik er eentje van Van Der Hoog en deze bevallen me eigenlijk altijd prima. Ik snapte het nut van gezichtsmaskertjes nooit echt omdat ik gewoon geen verandering zag, maar het is altijd meer voor het idee. Nu merkte ik trouwens wel dat mijn gezicht er fijner door aanvoelde. Ik gebruikte de variant: Magic Mud. Ook gebruikte ik strips waarmee je je poriën kunt reinigen. Gewoon hele simpele, van de Action! Lekker makkelijk hahaha!

image

Toen die hele poespas voorbij was, was het tijd om met een lekkere koffie latte (met extra veel schuim natuurlijk!) uit mijn boek te lezen. Heerlijk, gewoon even stilzitten en met je gedachten in een hele andere wereld zitten. Heel veel mensen doen altijd ontzettend negatief over lezen, maar dat snap ik echt niet! Lezen is iets wat we de hele dagen doen, of het nou op het internet is of uit een boek. Het is gewoon ontzettend fijn om te doen, je eventjes verplaatsen in een ander leven. Daarbij word je er lekker rustig van! 🙂

image

En daarna was het tijd voor de laatste stap. Yoga! Wat is er nou rustgevender dan yoga? En nee, ik heb het niet over power yoga. Daar is helemaal niks mis mee, maar voordat je gaat slapen kun je beter voor iets rustgevends gaan. Ik heb een yogaboek van mijn buurvrouw geleend en daarin staan allemaal houdingen uitgelegd en allemaal sessies. Bijvoorbeeld eentje voor ‘s ochtends vroeg of voor een intensieve inspanning. Maar er staat ook een hele reeks aan oefeningen in, die je kunt doen voor het slapengaan. Ik zet er altijd een heel rustig muziekje op op de achtergrond, dat maakt me nog net iets rustiger. En dan ga ik gewoon yoga doen totdat ik er klaar mee ben of heel erg moe ben. Dan duik ik ook echt meteen mijn bed in en val ik meteen in slaap. En dat is nou het fijne aan yoga!

En dat is dan wat ik eigenlijk altijd doe in mijn me-time. Ik denk dat het heel erg belangrijk is om zo af en toe zo’n momentje voor jezelf te houden omdat je dan eventjes weg bent van de stress en gewoon je hoofd eventjes leeg kunt maken. Natuurlijk hoeft dat helemaal niet op mijn manier. Je kunt er helemaal je eigen invulling aan geven en je eigen tijd laten voldoen aan jou wensen. Maar zorg er wel voor dat je af en toe even je rust pakt!

Hey, eventjes over iets anders. Ik weet niet of jullie het heel toevallig wisten (ik kwam er net ook per ongeluk achter hahah!) maar dit is mijn 50e post! Dat zou voor jullie allemaal wel niet zo bijzonder zijn, maar voor mij is dat heel wat. Ik begon mijn blog als ik het goed heb ik mei. Sindsdien heb ik heel wat volgers gekregen en mijn blog wordt best wel vaak bekeken. Ik ben daar zo ontzettend enthousiast over! Ik ben jullie echt ontzettend dankbaar, en dat wil ik jullie echt even laten weten! Ik heb namelijk heel erg veel plezier in het schrijven van mijn artikelen. Daarnaast kan ik op deze manier al mijn gedachten weer eventjes op een rijtje zetten en met jullie delen. Dat is al het eerste punt waar ik heel erg blij mee ben. Ik steek dan ook erg veel tijd in mijn blog! Maar het feit dat ik ook nog eens veel lieve volgers heb die mijn artikelen willen lezen, maakt me ontzettend blij. Natuurlijk zit daar ook een beetje trots bij, maar ik ben jullie vooral erg dankbaar. Want dit is waarvoor ik het doe! Zojuist kreeg ik ook weer een aantal hartverwarmende reacties van een aantal mensen, en dat maakt me gewoon dolgelukkig! Jullie willen niet weten hoe ontzettend dankbaar ik jullie ben, echt waar! ❤

Nou, dan is dit een mooi moment om deze dag mee af te sluiten. Wees niet bang, na dit artikel komt er vandaag geen artikel meer online hahaha! Ik ben blij dat ik mijn wekelijkse vier artikelen toch nog heb af kunnen schrijven, en nu kan ik lekker gaan slapen!

Lots of love,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s