Goals Of December

Hey!

Okee okee, het is dan misschien al wel 7 december maar toch wil ik voor deze maand nog een aantal doelen opstellen. Dit was ik al wel langer van plan, maar nu heb ik echt een aantal dingen die ik als doel kan stellen en waar ik mijn best voor wil en ga doen. Natuurlijk ga ik mijn doelen voor deze maand eventjes met jullie delen! 🙂 Begin januari dan kijk ik goed naar de doelen van deze december, heb ik ze behaald? Of ging het hier en daar wat minder? En vanzelfsprekend stel ik dan weer nieuwe doelen op voor januari. En zo ontstaat er een nieuw vast maandelijks artikel op mijn blog; Goals of the month.

20141207_183754

Maar waarom doe ik dat nou eigenlijk, en waarom deel ik dit met jullie? Ik houd ontzettend veel van plannen maar ik merk aan mezelf dat ik er op de een of andere manier veel moeite mee heb. Ik zit nu in mijn examenjaar en alles gaat in een heel snel tempo. De tentamens vliegen me om de oren, ik moet elke week wel 1 of 2 grote projecten inleveren voor bepaalde vakken, daarnaast heb ik ook nog mijn turntrainingen pianolessen en moet ik werken. En natuurlijk heb ik ook nog mijn blog, waar ik elke week 4 posts op wil plaatsen. Ik merk aan mezelf dat ik moeite heb met het inplannen hiervan, omdat ik gewoon echt weinig tijd overhoud waardoor ik niet weet hoe ik die tijd nou het beste kan benutten. Lastig! Want behalve ikzelf, gaan ook mijn schoolresultaten daar onder lijden.  Ik vind het altijd fijn om doelen te stellen want dan heb ik voor ogen wat ik wil behalen en kan ik op die manier dingen inplannen en heb ik de motivatie om die doelen ook te bereiken. Vandaar dat ik deze doelen opstel. En waarom ik ze met jullie deel? Aangezien ik toch een blog heb waar ik vooral persoonlijke berichten op plaats (weekverslagen, zelfgemaakte foto’s etc.) en ik het fijn vind om te schrijven voor jullie, waarom zou ik dat dan niet doen? 🙂 Misschien vinden jullie het wel interessant of hebben jullie er wel wat aan! Hahaha ik ben zo blij dat ik allerlei dingen voor jullie kan schrijven, het geeft me rust, een goed overzicht van alles wat ik doe, ik ben lekker mezelf en het feit dat mijn blog ook nog eens gelezen wordt door best wel wat mensen maakt me helemaal happy! 😀 Bedankt allemaal, ik waardeer het echt heel erg dat jullie mijn blog lezen! Jullie willen niet weten hoe blij ik daarmee ben.<3 Hahaha goed dan, nu is het toch echt tijd om mijn doelen van december vast te gaan stellen!

>20141207_183841-1

 

Dit zijn ze dan! Mijn doelen voor december. Zoals je ziet zitten er heel wat verschillende doelen tussen. Van piano spelen naar school, van plannen naar mijn eetgewoonten. Natuurlijk leg ik ze nog eventjes uit zodat het allemaal wat duidelijker wordt :).

 

Focussen op school

Ik heb er net ook al heel veel over verteld, maar ik ga er toch nog eventjes op in. Het zit me eigenlijk heel erg dwars dat het niet zo goed gaat op school. Niet qua sfeer en gezelligheid enzo, maar ik heb het over mijn cijfers. Ze zijn echt buitengewoon slecht vergeleken met normaal en daar baal ik behoorlijk van. Vooral omdat ik nu in mijn examenjaar zit en ik dolgraag wil slagen. Afgelopen week ben ik op de school wezen kijken waar ik misschien heen wilde, en sindsdien ben ik overtuigd. Ik ga Pabo doen nadat ik mijn examens gehaald heb! Het was zo ontzettend leuk om op die school te zijn en naar basisscholen te gaan. Ik had het er zo naar mijn zin dat ik zo graag naar die school toe wil! Dat is wel echt een goede motivatie want nu weet ik waar ik het allemaal voor doe. Mijn doel heb ik dus voor ogen. Maar hoe ga ik dit nou aanpakken? Ik heb al heel wat ideeën maar hoe ik het precies allemaal wil gaan halen, dat moet ik nog eventjes gaan uitvissen. Benieuwd? Ik plaats er binnenkort een artikel over op mijn blog! Wat ik wel weet is dat ik echt heel erg goed mijn best moet gaan doen en mijn beste beentje voor moet zetten.. Here we go!

20141207_184141

Twee keer per week hardlopen

Euhmmm, wat is dit nou weer?! Ik help elk jaar als vrijwilligster bij de Montferlandrun, dus ook vandaag was ik daar weer aanwezig. Het was zo ontzettend leuk om weer met alles te helpen! Het heeft me in ieder geval heel erg aan het denken gezet. ‘Hmm lies, is het niet leuk om volgens jaar weer mee te rennen?’ Het lijkt me heel leuk maar ik weet het nog niet hoor.. Wat ik i ieder geval wil doen, is het beginnen met elke week hardlopen. En niet één keer, maar twee keer! Wut?! Rennen is leuk maar ik houd er niet heel erg van. Wat ik wel weet is dat ik een goede conditie heb en dat ik dat graag zo wil houden. Ik turn 3 uur per week, heb 2 uur per week school gym en ik zit elke dag ongeveer een uurtje op de fiets. Toch wil ik hardlopen erbij kunnen zetten, dus dat wordt een goed doel voor deze maand (en verder..). Toch weet ik ook van mezelf dat ik mezelf waarschijnlijk moeilijk kan motiveren om de kou in te gaan, om te rennen terwijl ik ook lekker warm binnen kan zitten met een dekentje. Hmm, ik ben héél erg benieuwd hoe dit afloopt!

20141207_183925

Vaker piano spelen

Ik heb het in een week zo druk dat ik vaak niet aan mijn uurtjes voor pianoles toekom. Ik heb elke week 1 keer les, maar ik oefen gewoon veel te weinig. Het lukt allemaal wel hoor, maar ik steek er gewoon veel te weinig tijd in, ik zou veel beter kunnen! Dit is dus echt een heel erg goed doel, en ik ben benieuwd of hier ook echt wat van terecht komt! Maar ja, dat heb ik helemaal zelf in de hand!

Weekplanningen maken

Dit zou echt goed voor mij zijn. Gewoon aan het begin van de week een hele grote weekplanning maken met daarin precies in minuten een hele mooie planning uit te schrijven. Ik moet  natuurlijk nog een beetje uitvissen hoe ik dat het beste kan aanpakken maar ik heb al wel een beeld voor me van hoe die weekplanning er dan uit zou komen te zien. Als ik hem dan af heb, ga ik ook echt zorgen dat ik me er streng aan houdt. Alleen op die manier kan ik tijd overhouden en ook andere dingen inplannen, hardlopen bijvoorbeeld! 😉

image

Regelmatiger eten

Uhmm.. Het is niet dat ik verkeerde dingen eet ofzo! Ik eet gewoon ontzettend onregelmatig. Als ik optijd opsta (dit gebeurt nooit, ik citeer; nooit… Oepsie!) dan heb ik tijd om te ontbijten. Gebeurt dit niet dan ontbijt ik gewoon doodleuk niet. Om vervolgens twee uur lang met een knorrende maag en buikpijn in de klas te zitten. Bluh! s’Middags eet ik ook niet altijd de top van de top, meestal gewoon een stuk fruit en wat droge crackers, soms een boterham. Ik weet niet wat het met mij is, maar boterhammen blijven gewoon niet lekker in de broodtrommel ofzo! Als ik dan uit school kom heb ik natuurlijk heel veel honger en eet ik wel veel. Tegenwoordig zijn dit trouwens nauwelijks zoetigheden meer! Yess, die heb ik al vervangen door fruit, salade, brood, yoghurt of bijvoorbeeld een bakje rozijntjes. Bij het avondeten eet ik wel gewoon goed. Tsjah, dat lijkt helemaal nergens op! Tijd om dat te gaan verbeteren. En dat ga ik doen door op de eerste plek eens gewoon te gaan ontbijten. Dat wordt dan een bak volle yoghurt met een scheutje roosvicee en wat creusli. Goed genoeg! Op school ga ik overstappen op fruit en daarnaast brood! Jep, ik ga echt mijn best doen om s’middags weer gewoon ouderwets twee boterhammen te eten. Dan heb ik na school minder honger, en voor het avondeten juist weer genoeg honger om alles op te kunnen. Af en toe een tussendoortje (rozijntjes, fruit, yoghurt, reep etc.) en tadaa! Dit gaat hem worden, let maar op!

Goed letten op mezelf

Tussen alle activiteiten en belevenissen door, heb ik weinig tijd over voor mezelf. Ik wil voor mezelf beter de rust vinden en gewoon zorgen dat ik me elke dag goed en fit voel. Dit gaat voor een gedeelte over regelmatiger eten, maar ook gewoon over het beter verdelen van mijn activiteiten (plannen) waardoor ik zo af en toe tijd heb om echt even aan niets te hoeven denken. Dan kan ik voor het slapen gaan eventjes rustig zitten zodat ik daarna meteen in slaap val. Dan neem ik meer rust waardoor ik de volgende dag fitter ben en mijn bed uit kan komen, en daardoor heb ik weer tijd om goed te ontbijten en denk zo maar verder. Ik plan voor mezelf  veel te snel allerlei dingen in, waardoor ik geen overzicht kan krijgen van alles en vervolgens mijn belangrijke tijd verspil aan niks doen omdat ik alles gewoon niet op een rijtje kan zetten. Raar hé! Of komt dit herkenbaar voor? Nouja wat ik in ieder geval wel weet is dat ik dat wil aanpassen en daar ga ik mijn best voor doen!

20141207_183909

En dat zijn dan mijn doelen voor deze maand. Ik ben echt ontzettend benieuwd hoe dit allemaal uit gaat pakken maar ik ben er in ieder geval ontzettend enthousiast door geworden. We’ll see.. Ik heb trouwens nog 2 quote’s aan mijn lijstje toegevoegd, die ik wel goed bij mijn situatie vond passen. Voor het geval je het niet kunt lezen: De bovenste quote is; “Failing to plan, is planning to fail.” De onderste quote is; “A goal without a plan is just a wish.” En weet je, ik ben het er helemaal mee eens! Hebben jullie nog doelen voor deze maand?

Lots of love,

Lisa

4 thoughts on “Goals Of December

  1. Hee Lisa! Ik ging de tag lifestyle opzoeken, en toen zag ik dit artikel! Ik heb het gelezen en vervolgens drukte ik meteen op de volgen knop. Je plannen voor December zie er veel belofend uit. Succes! Liefs, Kiara.

    1. Dankjewel Kiara! Ik ben zelf heel erg benieuwd wat er allemaal van terecht komt maar ik ga zeker mijn best doen. Ik ben heel erg blij dat je het leuk vindt om mijn artikelen te lezen, dat geeft me altijd zo’n fijn gevoel! Heel erg bedankt voor je reactie, ik hoop dat je wat aan mijn blog hebt 😊. Lots of love, Lisa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s