December; Bring It On

Lieve allemaal,

Oohh jullie willen niet weten hoe klaar ik ben voor december. Ik heb er zo veel zin in! Ik kijk ontzettend uit naar al onze decemberfeesten, de warme sfeer, de warme chocolademelk, het zien van je hele familie, de sneeuw en ga zo maar door. Morgen is het dan eindelijk zover, en vrijdag schoppen we af met ons eerste decemberfeest; Sinterklaas! Heerlijk πŸ™‚ . Ik ben dan ook al helemaal bezig met de voorbereiding van december. Zo heb ik al inkopen gedaan voor Sinterklaas, wat afspraken gemaakt om kerstbomen op te zetten met verschillende mensen en kom ik alvast in de kerstsfeer door dit te schrijven met een christmas playlist van Spotify. Een deze dagen wil ik mijn kamer opleuken aan de hand van kerstlichtjes, dekentjes en een aantal andere kersttoepassingen. Ook heb ik zelfs mijn telefoonachtergrond al aangepast aan een winterthema. Hahaha! πŸ™‚ Vandaag een artikel dat jullie al helemaal in de kerstsfeer brengt. Pak er ondertussen een kop warme chocolademelk met slagroom en marshmallows bij en zet een leuke kerstplaylist op van Spotify, of bijvoorbeeld deze van youtube. πŸ™‚

large (1)Β large (6)

Je warme winterkleren kunnen weer uit de kast

Vandaag is de eerste dag van dit jaar, dat ik mijn warme zachte dikke felgekleurde sokken weer aan heb. Ik zag ze in mijn kast liggen en dacht: Die wil ik aan! Ook doe ik rond deze tijd weer een andere pyjama aan, zodat ik het in bed niet koud krijg. De dekentjes gaan weer over mijn dekbed heen en alles word lekker warm! Ook kunnen je dikke vesten weer de kast uit en je favoriete muts en wanten kunnen weer worden opgetrommeld want deze zul je zeker nodig hebben!

Plan een middagje winterfilms kijken om helemaal in de sfeer te komen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het heerlijk om een middagje winterfilms te kijken. Daardoor krijg ik altijd alleen maar nog meer zin in de winter en in kerst, en daarbij is dit ook nog wat ontspanning. Nodig je beste vriendin uit, je zusje of vraag of iemand uit je familie er een gezellig middagje van wilt maken. Zorg dat je wat chocoladerepen in huis hebt, die je dan kunt smelten in een pannetje. Vervolgens kun je hier van alles in dippen en heb je je eigen chocoladefondue. Thee en warme chocolademelk is ook wel erg lekker hierbij en dan heb je ook nog eens een heerlijk warm gevoel in je buikje. Ik heb mezelf er ondertussen ook al warme chocolademelk bij gepakt hahah!

large (7)Β thumb

December is echt de maand van creativiteit

Even serieus, ik vraag me echt af hoe het met jullie zit maar in december gaat bij mij de creativiteit op een hoger pitje. Surprises in elkaar knutselen voor sinterklaas, gedichten maken op het gebied van pakjesavond, de kerstboom opzetten en hierbij versieren met mooie kleuren, kerstkaartjes schrijven, nieuwe gerechten in elkaar flansen voor het kerstdiner, sinterklaas- en kerstliedjes oefenen op de piano en allerlei baksels maken in de keuken. Het hoort allemaal net zo bij december, als de sneeuw bij de winter. En wat vind ik het heerlijk om dit allemaal te doen. Het is nog leuker om dit allemaal met leuke mensen samen te doen! Lekkere kerstmuziek op de achtergrond en laat de creativiteit maar komen.

De maand waarin je de band met je familie versterkt

Ik heb het grote geluk dat het bij ons in de familie helemaal goed zit. We hebben allemaal goed contact met elkaar en zijn er voor elkaar wanneer dat echt nodig is. Daar ben ik dan ook ontzettend dankbaar voor! ❀ December is echt een maand waarin die band nog meer versterkt word, door samen dingen te doen, de decemberfeesten samen te vieren en veel met elkaar te lachen en praten komt dit helemaal goed. Ik kijk als zo erg uit naar vrijdag, dan gaan we weer met ons allen bij elkaar zitten om samen te lachen, liedjes te zingen, elkaar cadeautjes te geven en te eten. Ooh wat heb ik daar toch een fijn gevoel bij πŸ™‚ .

thumb (6)Β large (4)

Het gaat sneeuwen

Ik hoop echt vurig dat het dit jaar weer gaat sneeuwen. Er bestaat niks beter dan een witte kerst, dus ik hoop echt dat het een deze weken even flink gaat sneeuwen. Hoe de huizen dan worden ingepakt door een keurig wit laagje sneeuw, hoe de prachtige perfecte witte vlokjes naar beneden dwarrelen… Vaak gaan Marlou en ik dan meteen (ingepakt met sjaals, wanten en mutsen) naar buiten om sneeuwballengevechten te houden en sneeuwengeltjes te maken. Wat houd ik toch van de winter.

Tijd om je kamer op te leuken

Pak de kerstlampjes maar vast uit de doos, want het is tijd om je kamer om te toveren in een kerstsfeer. Minikerstboompjes, kerstkaartjes, lampjes, dekentjes, kussens; je vind vast wel iets leuks waarmee je je kamer een kerstgloed kunt geven! Je kunt natuurlijk ook een leuke DIY opzoeken op het internet, dan heb je wat te doen en dan heb je meteen iets leuks wat je in je kamer kunt zetten. Kaarsen zijn trouwens ook erg leuk om op je kamer neer te zetten! Als je dan voor geurkaarsen gaat, zorgen deze voor geweldige geuren in je slaapkamertje.

large (5)Β thumb (7)

Je favoriete lekkernijen komen weer in de winkel

Pepernoten, marsepein, kerstkransjes, chocoladeletters, speculaas… En zo kan ik nog wel even doorgaan! Alle lekkernijen komen weer in de winkel, en ook het kerstdiner zit er weer aan te komen. Na de wintermaanden kom je altijd kilo’s aan, maar dat maakt helemaal niks uit. Wat is dat genieten zeg! πŸ™‚

Je kunt weer op zoek gaan naar een kerstjurkje

Ik ben alweer op zoek naar het perfecte kerstjurkje! Ik heb nog gen idee wat voor een ik wil, of in wat voor een kleur! Ik ga zo eventjes kijken op een aantal webshops, misschien vind ik het ideale kerstjurkje wel! Ik moet ook nog nadenken hoe ik mijn haar wil en wat ik qua make-up op doe. Misschien kan ik er wel wat over op mijn blog zetten πŸ™‚ . Hahaha er worden hier allemaal blogideeΓ«n geboren! πŸ˜›

large (10)Β large (9)Β large (8)

Als dat niet genoeg redenen zijn om heel erg veel zin te hebben in december, kerst en de winter dan weet ik het ook niet meer! Door het schrijven van dit artikel heb ik in ieder geval een warm tintelend gevoel van binnen gekregen (of dat komt door de warme chocolademelk). Ik ga zo dadelijk meteen op zoek naar een aantal kerstlampjes die ik in mijn kamer op kan hangen! πŸ™‚ Daarna ga ik eventjes een schoolopdracht afmaken, avondeten en weer verder met het volgende artikel dat vanavond online komt. πŸ™‚

Lots of love,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s