What To Do On A Rainy Day

Hey,

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als het buiten heel hard regent en ik heb niks op mijn planning staan, verveel ik me altijd dood. Meestal als ik me echt verveel ga ik naar buiten om foto’s te maken of om even langs een aantal familieleden te fietsen of zoiets.. Maar als het regent ben ik niet degene die dan met een blij hoofd een regenjas tevoorschijn tovert en vervolgens met een big smile de storm in fietst… Hahaha oeps! Meestal ga ik dus maar de luie versie van mezelf uithangen en doe ik op een regenachtige dag echt helemaal niks. Soms kijk ik even een keertje op mijn mobiel, of ik hang gewoon de hele dag voor de tv. Toch begint zelfs het niks doen op een gegeven moment te vervelen, dus vandaag ga ik speciaal voor jullie op zoek naar wat dingen die je zou kunnen doen op een regenachtige dag :).

large (12)

Zoek een leuke DIY op, en maak deze

Op het internet staan tegenwoordig zoveel leuke dingen die je zelf kunt maken! Dat verschilt van voorwerpen op gebied van Beauty, tot het verknippen en restylen van je oude t-shirt. Typ eens wat op google in of kijk op de site van je favoriete blogger, wedden dat je wat leuks tegen komt? Kun je toch niet iets vinden wat bij jou interesses past, neem dan eens een kijkje op de site van welke  of op Pinterest . Hierop vind je ook allerlei creatieve dingen die je zo kunt namaken of er een eigen draai aan kunt geven. Tegenwoordig ga ik ook steeds vaker op zoek naar DIY’s omdat het leuk is om te doen, en je hebt er ook nog eens een leuk resultaat bij.

Ga op zoek naar een nieuwe blogger of youtuber

Als ik me weer eens dood verveel, zet ik zo af en toe een goede playlist van Spotify op en ga ik eens googlen op leuke bloggers. Als ik dan weer eens een nieuw youtube account heb ontdekt, kan ik daar de hele middag filmpjes van kijken en mee bezig zijn. Ook het vinden van nieuwe favoriete bloggers vind ik echt super leuk, omdat je door iemands artikelen vaak ontdekt hoe diegene is en wat diegene interessant vind, en dat vind ik altijd erg leuk om te zien. Daarnaast heb ik dan ook weer wat nieuws om te lezen, en als de blogstijl me goed bevalt dan kan ik me uren lang verdiepen in de artikelen die diegene schrijft. 🙂

Vraag aan je vrienden of vriendinnen of ze komen voor een filmmiddag

Wat is er nou leuker dan je beste vrienden of vriendinnen optrommelen om samen een paar van jullie favoriete films te kijken? Om te sfeer wat leuker te maken, zet je dan natuurlijk of een echte meidenfilm, of een horrorfilm op! Als je dan ook nog eens de gordijnen dicht doet, kun je elkaar heerlijk laten schrikken. Zorg wel voor een flinke berg kussens, een grote fles cola en een bak met popcorn, dat maakt de filmsfeer helemaal af! Kunnen je vriendinnen niet of heb je geen zin om je vriendinnen uit te nodigen? Vraag dan of je broertje of zusje er een leuke filmmiddag van wilt maken, en als je echt niemand kunt vinden; alleen een goede filmmarathon houden, daar is niks mis mee hoor :). Dan kun je tenminste zelf bepalen wat je kijkt, en praat er ook niemand doorheen ;).

Haal de echte bakker/bakster of kok/kokkin in jezelf naar boven

Ik houd ervan een pan of cakevorm de kast uit te trekken, en om de echte kokkin in mezelf naar boven te halen. Een nieuw, makkelijk recept opzoeken en vervolgens zelf uit proberen, vind ik echt geweldig. Je ontdekt wat nieuws (nieuwe recepten), leert er wat van (hoe maak je die cake nou precies) en hebt (als je het goed doet tenminste! 😛 ) ook nog eens een heerlijk eindresultaat! Daarbij is dit een goed tijdverdrijf en vinden je ouders het ook leuk om mee te smullen van je heerlijke creatie. Het hele internet staat vol met goede recepten, die niet al te moeilijk zijn en waarvoor je de meeste ingrediënten normaal gesproken wel in huis hebt. Ik zeg doen!

large (13)

Raap foto’s van vroeger bij elkaar en maak een fotoboek

Onze computer die iedereen thuis gebruikt, staat vol met foto’s. Er staan heel erg veel foto’s op van vorig jaar, maar bijvoorbeeld ook van 5 jaar geleden. Ik vind het erg leuk om zo af en toe door die foto’s te scrollen, maar een eigen fotoboek maken is natuurlijk nog leuker. Er zullen vast wel ergens oude foto’s rondslingeren, en zo niet dan kun je vast wel wat uitprinten! Misschien heb je nog wel een oud plakboek op zolder liggen, en als dat niet zo is; je hebt vast wel een aantal A4-tjes in huis waar je wat leuke foto’s op kunt plakken, en dat kun je dan vervolgens helemaal op je eigen manier oppimpen! Stickers, verschillende kleuren papier, scharen met een kartelrand… Trek je oude knutselkist eens open en tover er je leukste knutselspullen uit tevoorschijn. Wees creatief, en wedden er komt wat leuks uit! Op deze manier gaat de tijd snel voorbij, en heb je ook nog eens je favoriete foto’s bij elkaar staan. Door zo’n fotoboek kun je natuurlijk later altijd nog doorheen bladeren, en dat is stiekem nog het leukste van allemaal… 😉

Zorg voor een nette, ordelijke kamer

Misschien is het wat minder leuk om je kamer op te ruimen, maar geloof me; het valt allemaal best wel mee! Ik vind het heerlijk om zo af en toe kleine details in mijn kamer te veranderen en het op die manier leuker en opgeruimder te maken. Natuurlijk gaat dit opruimen van je kamer, niet zonder een grote kop thee, wat lekkers en een leuke playlist op Spotify of op Youtube. Zorg wel dat je niet in een keer te veel werk op je neemt. Dat ene kastje wat al jaren vol troep ligt bijvoorbeeld.. Begin eerst met wat kleins! Als je je hele kledingcollectie in een keer op de grond gooit, heb je vervolgens geen orde meer waardoor het moeilijker is om alles weer netjes op zijn plek te krijgen. Misschien is het leuk om van te voren wat winkels af te gaan, om wat inkopen te doen op gebied van interieur. Misschien is het leuk om een keer wat anders op je kastje neer te zetten, dat geeft een andere sfeer en is ook eens een keer wat anders! Succes!

Lees een goed boek

Je hebt vast wel ergens een boek op je kamer liggen, dat je nog nooit hebt willen lezen of waar je nog nooit de tijd voor hebt gehad. Nou.. Dit is het moment! Pak al je dekentjes, kussens, sweaters, lekkernijen en mokken thee er maar bij, want dit word een middagje doorbrengen op de bank! (Of in bed, wat jij wilt 😉 ).

large (11)

Probeer wat nieuws uit met je haar

Als ik al van alles heb geprobeerd maar de verveling heerst nog steeds, dan heb ik altijd nog een noodoplossing. En jawel: vaak ga ik dan wat nieuws uitproberen met mijn haar. Een nieuwe vlecht leren maken, mijn haar op een andere manier dan gewoonlijk krullen, of gewoon een compleet nieuwe manier van haarverzorging zoeken; het kan allemaal. Er staan ontzettend veel dingen op het internet, waarin word uitgelegd hoe je verschillende nieuwe vlechttechnieken kunt leren beheersen, of zelfs filmpjes met daarin een complete tutorial.. Het kan zo zijn dat je interesse niet op dit gebied ligt hoor! Maar ik vind het stiekem wel heel leuk om weer eens wat nieuws met mijn haar uit te proberen. 🙂

Slapen

Hahaha okee neem deze maar niet té serieus! 😛 Maar geloof me, in slaap vallen met regen als achtergrondgeluid… Niets op de wereld is fijner en rustgevender dan dat! Daarnaast gaat de tijd snel voorbij, en je spaart je energie… 🙂

En als dat allemaal geen zin heeft of niet leuk genoeg is.. Dan is het misschien een idee om gewoon lekker ouderwets een middagje voor de televisie te hangen of om een spelletje met je gezin te doen! Ik hoop dat ik jullie op wat ideeën heb kunnen brengen, voor de volgende saaie regenachtige dag ;).

Lots of hugs,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s