My Love For Notebooks

Hey!

Ik weet zeker dat ik het er al eens eerder over heb gehad: Mijn grote liefde voor notitieboekjes. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen… Winkel in, winkel uit op zoek naar de leukste en liefste notitieboekjes waarin ik al mijn gedachten en problemen eens op een rijtje kan zetten. Onderhand heb ik dan ook echt al een hele grote stapel van deze boekjes, terwijl ik de helft niet eens gebruik. Toch kan ik het niet laten om zo af en toe weer eens een notitieboekje uit de winkel mee te nemen.. Oops! In dit artikel, vertel ik jullie wat mijn favoriete notitieboekjes zijn, en geef ik jullie een kijkje in mijn boekjes!

20141102_131755 20141102_131707

Ik begin met dit boekje. Zoals je kunt zien is het van de buitenkant donkerblauw met witte stippen. Er zit een donkerrood elastiek om, wat de hele bende bij elkaar houdt. Dit boekje heeft een ringband, waar ik meestal niet zo’n fan van ben. Al snel vallen bij mij namelijk alle blaadjes eraf, dus dat is niks voor mij! Toch had ik dat probleem bij dit boekje helemaal niet, het boekje is zelfs erg stevig en ziet er na veel gebruik nog steeds goed uit. Ik gebruikte het destijds al dagboek, maar nu heb ik een ander boekje wat ik als dagboek gebruik. Waarom weet ik niet precies! Ik denk dat ik het gewoon zonde vind om dit boekje te bekladderen met mijn zeurverhalen, aangezien het boekje ontzettend mooi is. Hij is van het merk Lief! en ik kocht hem voor €8,- . Niet het goedkoopste boekje, maar wel een ontzettend goede. 🙂

20141102_131946

En zo ziet dit boekje er vanbinnen uit. Er zijn 2 verschillende kleuren, donkerrood en donkerblauw. Dat geeft aan de zijkant van het boekje een speels effect. De regels zitten niet te dicht op elkaar, waardoor er voldoende schrijfruimte is. Daar let ik altijd wel goed op als ik een boekje koop, zodat ik niet thuis komt en dat dan blijkt dat ik superklein moet schrijven! Ik ben erg tevreden over dit boekje!

20141102_132459 (1) 

Dit is ook echt een van mijn favoriete boekjes. Het is knalroze, en heeft iets speciaals. Hij zit in een hoesje, waardoor je er je eigen foto’s in kan doen. Dat heb ik niet gedaan, en ben ik ook niet van plan. Ik vind de kleur erg leuk, en de tekst die erop staan vind ik ook awesome! Voor het geval je het niet kunt zien, op de voorkant staat: “Make a NOTE, save your GREATEST ideas. Collect your best memories. Little DRAWINGS (pictures). And SOONER or later this will be your treasure book.” Leuk hé! 🙂 Ik gebruik dit boekje, om teksten van liedjes in te zetten, die ik mooi, inspirerend, grappig of gewoon leuk vind!

20141102_132646

Hier zie je het boekje goed van de binnenkant. Wat ik ook erg fijn vind, is dat het boekje goed openslaat. Het boek wil niet meteen weer dicht als je het openslaat, waardoor je makkelijk kunt schrijven. De bladzijden zijn van goede dikte, en de bladzijden voelen vrij zacht aan. Dat schrijft fijn! Als je met een fineliner schrijft, zie je dit helaas wel aan de andere kant van de bladzijde, wat ik jammer vind.

20141102_132828  

Zie hier: Mijn enige echte notitieboekje. Dit boekje is in mijn favoriete kleur, ik ben er dol op! Er zit een elastiek omheen in dezelfde kleur, waardoor het boekje goed dichtblijft als je het niet nodig hebt. Wel vind ik het vervelend dat dit boekje niet altijd even goed openblijft, als je erin aan het schrijven bent. Maar het is nog wel te doen, het is niet verschrikkelijk irritant of zo.

20141102_133457 20141102_133624

Hier zie je, hoe het boekje er vanbinnen uitziet. Achterin, zit een handig envelopje waarin je eventueel nog wat kleins kwijt kunt. Rechts zie je, hoe die to-do lists van mij eraan toe gaan. Ik houd er ontzettend veel van om de dingen af te strepen als ik ze gedaan heb. Dat zie je hier ook wel hahaha! Ik ben erg tevreden over dit boekje, het is simpel maar ik ben dol op de kleur. Het papier schrijft ook fijn, en is niet te dik en niet te dun. Ik kocht hem bij de Hema voor €2,50 .

 

Hey.. Dit komt me bekend voor! Jep, dit is inderdaad hetzelfde boekje als de knalroze die ik net al liet zien. Het verschil zit hem in de kleur! Deze heeft een zachte perzikkleur. Dit mag dan wel bijna hetzelfde boekje zijn als de roze, maar deze gebruik ik weer voor heel wat anders. Als ik me verveel, bedenk ik voor mezelf wel eens een kleine opdracht. Bijvoorbeeld: “Zoek leuke quotes uit de categorie grappig”. Of: “Teken het eerste wat in je opkomt.” Die opdrachtjes, verwerk ik dan in dit boekje. En dat is nou mijn manier van de verveling tegengaan.. 😉

20141102_134151  20141102_134401

En zo ziet dat er dan zo ongeveer uit! Als je goed kijkt, zie je hier en daar wat quotes en kleurtjes voorbij vliegen. Ook kwam ik bij het maken van de foto’s een tekstje tegen wat ik op 7 Maart 2014 schreef. Daarin schreef ik dat ik echt graag een blog wilde beginnen, maar ik had geen idee hoe, en waarover ik dan moest schrijven.. En kijk nu eens, hahah! Wat ben ik blij dat ik toen een blog ben begonnen!

20141102_134937 

Dit is dan echt mijn favoriete notebook, van alle notebooks die ik heb. Deze is een stuk groter dan alle andere, en deze gebruik ik voor iets heel speciaals: Ik gebruik hem namelijk om verslagen in te schrijven van alle reizen die ik maak! Afgelopen jaar ben ik in Turkije geweest, en dat staat hier tot in de puntjes in beschreven! Er is veel schrijfruimte, en daarnaast heb je ook telkens een bladzijde waar je dingen kunt opplakken of tekenen. Super awesome toch! 🙂

  20141102_134941

 20141102_135619-1

Zoals je ziet, heb ik op de eerste pagina van dit boekje in graffiti letters “Travel Journey” geschreven. Ik ben nog steeds blij met het feit dat ik dat toen gedaan heb. Links plak ik kleine notitiebriefjes met belangrijke informatie. Bijvoorbeeld over beltegoed of een klein briefje van huis uit. Ook dit boekje kocht ik bij de Hema, de prijs weet ik niet meer!

 

En dan zijn we nu aangekomen bij mijn laatste favoriete notitieboekje. En niet zomaar een! Dit is namelijk mijn blogboekje. Hierin schrijf ik altijd al mijn ideeën, plannen en gegevens over mijn blog. Ik ben ontzettend blij met dit boekje. Van de buitenkant is het wit met zwarte streepjes, en het heeft een roze zijkant. Het papier voelt erg zacht aan, waardoor het makkelijk schrijft. In dit boekje schrijf ik graag met zwart, geen idee waarom!

20141102_135908 

En hier hebben jullie dan een klein kijkje in mijn blogboekje. Ik heb geen idee of jullie het een beetje kunnen zien, maar zo ziet het er ongeveer uit. Tussendoor schrijf ik trouwens ook overal random liedjes op, die ik niet moet vergeten op mijn mobiel te zetten hahaha!

En dat waren dan mijn favoriete notitieboekjes. Ze zijn stuk voor stuk erg fijn, en helemaal niet duur. Ik ben er dol op, en gebruik ze bijna dagelijks. Hebben jullie nog tips over waar je notitieboekjes kunt kopen? Laat het me dan weten 🙂 .

Lots of love,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s