The Real Life

Hey!

Ik was eergisteren weer eens met een verveeld hoofd door de foto’s op Instagram aan het scrollen. Ik was al een poosje thuis, en het leren van Duitse woorden begon knap vervelend te worden. Vrij chagrijnig keek ik dus maar wat rond op instagram, totdat ik een bijzondere foto tegenkwam. Naast dat ik natuurlijk zelf een blog heb, volg ik namelijk ook heel wat blogs! Zo lees ik blogposts van ontzettend bekende bloggers, tot bloggers die pas net zijn begonnen. Binnenkort maak ik een post met daarin een aantal van mijn favoriete blogs (zoals ik al eerder zei 🙂 ). Om tot mijn punt te komen, een van mijn favoriete blogs is die van Rosanne. Rosanne is 23 jaar oud. Ongeveer 4 maanden geleden is ze getrouwd, dus dat is één van de onderwerpen waar ze regelmatig over schrijft (wat ik superleuk vind om te lezen, lekker romantisch ;)). Daarnaast zet ze ook regelmatig recepten op haar blog, schrijft ze over kleding, heeft ze het over dingen die ze meemaakt en ook vlogt ze wel eens! Eigenlijk schrijft ze dus over van alles! Maar ik kwam dus op Instagram een foto van haar tegen, waarop ze geen make-up ophad. Daaronder schreef ze dat ze een nieuwe post op haar blog gezet, met daarbij de informatie dat het leven van bloggers heus niet altijd zo mooi en fabulous is, als het altijd lijkt. En dat trok mijn aandacht!

Dus ik ging meteen naar haar site, om dat artikel eens goed te bekijken. En weet je wat? Ik was het er helemaal mee eens! Ik zal het allemaal wel even in mijn eigen woorden vertellen! Als je mijn blog leest, lees je vast ook wel eens andere blogs! Veel bloggers delen op hun blogs veel leuke posts. Foto’s van geweldige outfits, haar dat prachtig zit, eten dat er goed uitziet, prachtige shots van landschappen ook al regent het als een gek… Natuurlijk ben ik op dit moment niet echt bekend via bloggen, maar ik kan jullie wel vertellen: Het leven van bloggers is heus niet altijd zo leuk als het lijkt! Maar dit geld niet alleen voor bloggen hoor! Wie post er tegenwoordig nou nog eens iets op Instagram of Facebook, wat een stuk minder leuk is? Bijvoorbeeld die grote berg met huiswerk die nog op je staat te wachten, of die puinhoop die jij je kamer noemt. Een selfie waarop te zien is dat je vet haar hebt, of waarop je gezicht een keertje niet is vol gesmeerd met make-up… Dat zie je niet zo snel op social media voorbij komen! Talloze filters, en andere effecten maken alle foto’s alleen maar nog onnatuurlijker, en zo word er steeds meer een bepaald beeld gevormd. Een perfect beeld. Als mensen constant alleen maar foto’s of berichten plaatsen die ontzettend leuk zijn, valt dat heel erg tegen als jijzelf door een minder leuke tijd gaat. Maar wees gerust: Net als jij heeft iedereen zo zijn eigen ups en downs. Natuurlijk is het hartstikke leuk dat iedereen op social media zo’n positieve kant laat zien, maar het beeld wat je van anderen hebt is daardoor gewoon onvolledig. Zo heeft die persoon die jij al heel lang op Instagram volgt, ook heus wel eens zijn eigen problemen. Daarbij komen mensen met al deze perfecte beelden heel erg zelfverzekerd over. Maar geloof me, dat valt heel erg tegen. Ikzelf bijvoorbeeld, heb zo vaak mijn twijfels bij de dingen die ik doe. Niet alleen op gebied van bloggen hoor! Doe ik wel de juiste kleren aan, wat kan ik doen om beter over te komen, hoe moet ik hierop regeren.. En ga zo maar door! Daarnaast heb ik ook zo mijn eigen stressmomenten, stapels met huiswerk, een rommelige kamer, een veel te volgepland schema, mijn hond die weer eens een epileptische aanval krijgt, om vervolgens de hele woonkamer weer schoon te maken.. *Zucht*. Ikzelf ben ook zo dat ik dat allemaal niet op social media zet hoor! Maar misschien is het tijd dat daar eens verandering in komt..

Ik denk dat het best goed is om soms een wat minder leuke kant van je dag te laten zien. Daardoor krijgen mensen een veel realistischer beeld van wat er nou echt allemaal gebeurt bij de rest van de mensheid! Daarom ga ik binnenkort een aantal foto’s op mijn Instagram plaatsen, met als thema The Real Life. Doe jij met mij mee? Misschien kun je een foto op Instagram plaatsen van jezelf zonder make-up, van het feit dat jij ook gewoon in een joggingbroek voor de tv hangt, of van hetgeen wat je vandaag dwars zat! Plaats een foto onder de hashtag #thereallife en tag me! Ik zou het ontzettend leuk vinden als jullie mee willen doen, op naar een beter beeld van de werkelijkheid :).

20141029_204236 

Ik zal maar meteen beginnen met #thereallife . Morgen heb ik schoolfoto en ik heb zo mijn twijfels over wat ik aan moet doen! Daarnaast ben ik superdruk bezig met leren, leren en (wat verrassend) leren. De tentamenweek komt weer eng dichtbij en ik heb er GEEN zin in! Maarja, wat moet dat moet dan maar! Volg mij op Instagram (LisaKroesen), om meer van deze #thereallife foto’s te zien! (En heel veel selfies hahahah!)

Lots of love,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s