“Music exists to speak the words we can’t express.”

Hey!

Muziek.. Naast alles wat er op een dag bij mij gebeurd, bepaalt muziek grotendeels mijn stemming. Of noujaa, de muziek die ik luister, is mijn stemming. Maar ik ben vast niet de enige die daar zo over denkt. Ben ik verdrietig, dan luister ik verdrietige liedjes. Ben ik boos, dan luister ik liedjes die qua tekst ook boos zijn, of liedjes die erg snel gaan. Al gaat mijn voorkeur uit naar de liedjes die inhoudelijk boos bedoeld zijn. Ben ik blij, dan komen er van die liedjes op mijn mobiel voorbij waardoor ik alleen maar nog vrolijker kan worden. Wat moeten wij mensen nou zonder muziek? Ik kan me haast niet voorstellen dat iemand is die niets om muziek geeft. Aangezien er zoveel verschillende soorten muziek bestaat, zit er vast wel iets voor iedereen bij, toch? Eigenlijk luister ik vrijwel altijd muziek. Als ik huiswerk maak of leer, als de leraar tijdens de lessen zegt dat je muziek mag luisteren, ben ik vaak de eerste die de oortjes te pakken heeft. In mijn vrije tijd, als ik stukjes ga schrijven of tekenen, als ik turn, als ik hardloop, als ik ga slapen, als ik wakker word… Want ja, dan staat de muziek waarbij ik in slaap viel altijd nog op! En hoe vaak heb ik al wel niet van mijn moeder moeten aanhoren: “Lisa, je moet echt stoppen met muziek luisteren als je gaat slapen, dat is echt slecht voor je! Als je gaat slapen, heb je rust in je hoofd nodig!” En jaja, dat geloof ik onderhand wel. Maar als ik geen muziek luister, lig ik vaak nog uren wakker doordat ik niet kan stoppen met nadenken over van alles en nog wat. Dat had ik vroeger als kleine Lisa ook al hoor, meestal sliep ik pas rond 12 uur. Totdat ik er (een jaar geleden) achterkwam, dat ik door muziek heerlijk kon slapen. Nouja.. meestal dan. Soms maakt de muziek me juist klaarwakker en lig ik alsnog uren wakker. Maar dan maakt het toch niks meer uit, want dan heb ik geweldige muziek om naar te luisteren! Niets werkt beter dan muziek bij het slapen gaan! Oke, melatonine (slaappilletjes) werkt nog beter maar dan moet ik elke avond een pil slikken en daar heb ik ook geen zin in. Sorry mam, maar ik blijf bij muziek bij het slapen gaan.

Om terug te komen op mijn onderwerp: Mijn muziek word veroorzaakt door mijn emoties, en mijn emoties worden veroorzaakt door mijn muziek. Duidelijk, toch? Er zijn een heleboel mooie quote’s over muziek. Bijvoorbeeld de titel van dit artikel: “Music exitst to speak the words we can’t express.” Ik vind het een prachtige zin, en ik vind hem ook kloppend. Nog een mooie: “Music is my life, the lyrics is my history.” En ik vind ze zo herkenbaar! Ik ben het er helemaal mee eens. Wat ik ook heerlijk vind aan muziek: Het mee blèren of dansen erop. En nee, ik kan beide niet. Als je me vraagt om te dansen, doe ik een soort van oja lélé (K3) move, en tot zover mijn danservaring. En zingen: Oh please.. ‘T is in ieder geval wel leuk om te doen, of de rest nou oorpijn krijgt of niet. En wat ik zo grappig vind: De lyrics van een liedje ken je zo snel uit je hoofd! En het beste van allemaal, als je die lyrics nou eenmaal uit je hoofd kent, ken je het voor altijd uit je hoofd. Laatst vond ik mijn oude cd’s terug, en voor ik het wist stond ik mee te bléren op een nummer uit 2005, waarvan ik de titel niet eens kende. Die cd’s draaiden we zooo vaak in de auto onderweg naar vakantie, de dierentuin etc. En ik denk dat de laatste keer dat ik die nummers hoorde, rond 2006 was. En toch kon ik zo’n week geleden nog de hele tekst van die nummers meetetteren. Zo grappig! Ik kan wel eventjes een lijst maken met liedjes die ik nog heel goed van vroeger ken.

Oude Nummers

 • Automatic – Elize
 • Unwritten – Natasha Bedingfield
 • Alle nummers van de cd; Bulletproof – K-otic
 • Milkshake – Kelis
 • I want Candy – Bow Wow Wow
 • Amambanda – Treble
 • Incomplete – Backstreet Boys
 • Stupid girls – P!nk
 • Love you more – Racoon
 • Nummers van Krezip (Out of my bed, I can’t explain etc.)
 • Nummers van Maud Mulder(omdat je bij me blijft, White flag etc.)
 • Broad daylight – Gabriel Rios
 • De complete reeks nummers van K3

Maar behalve het feit dat ik het nog steeds leuk vind om oude nummers te luisteren (misschien omdat ze mij doen denken aan vroeger), heb ik nu ook een beetje een eigen muzieksmaak ontwikkeld. Zo heb ik ontdekt dat ik dol ben op bepaalde bands, en het feit dat deze bands nog druk bezig zijn met het produceren van nieuwe muziek maakt me zo enthousiast! Ik luister tegenwoordig dus heel vaak bandmuziek, en hoe raar het ook klinkt: Een half jaar geleden was dat nog compleet anders! Toen luisterde ik gewoon vaak popmuziek die op dat moment in was. Gewoon wat vaak op de radio is enzo! Dat doe ik nu nog steeds wel hoor, maar toch heb ik wel een aantal vaste bands waar ik altijd muziek van luister. Dus hier, speciaal voor jullie een opsomming van bands waar ik dol op ben!

5 Seconds of Summer
5 Seconds of Summer

 Fave Bands

 • 5 Seconds Of Summer
 • The Vamps
 • Imagine Dragons
 • The Janoskians
 • The Script
 • Nickelback
 • Green Day
 • The xx
 • Nirvana (ik houd niet echt van de echt schreeuwnummers, maar ze hebben wel een aantal nummers neergezet die echt supergoed zijn :))

Ken je deze bands niet of ben je er nieuwsgierig naar? Dan zou ik als ik jullie was zeker eens een kijkje gaan nemen op Youtube of Spotify (nog beter, dan heb je meteen alle muziek bij elkaar :)). Ik heb trouwens bij Nirvana even wat tussen haakjes gezet, maar dat geld ook voor de band Nickelback. Ze hebben echt een aantal nummers die ik ontzettend leuk vind! Ik ben dan ook echt heel erg blij met het feit dat het niet meer lang gaat duren voordat hun nieuwe album uit is :). Maar sommige nummers zijn niet echt favoriet bij mij, die komen dan veel te ruig over ofzo hahah! Maar dat is maar mijn mening hoor ;). Ik kende van Nickelback trouwens ook heel erg veel nummers van vroeger, die ik dan als kleine Lisa ooit op de radio heb gehoord. The xx ken ik nog niet zo heel goed, daar ken ik nog maar een paar nummers van. Maar toch vind ik het wel heel erg leuk om hier naar te luisteren. Over de overige bands ben ik meer dan enthousiast, ze hebben een aantal suuuuper goede nummers neergezet, en dat maakt me zo vrolijk! Ik vind het steeds leuker worden om naar bandmuziek te luisteren, dus geloof me: daar zul je binnenkort vast nog wel dingen over op mijn blog tegenkomen :).

The Janoskians
The Janoskians

Natuurlijk heeft iedereen een heel eigen muzieksmaak, dit bovenstaande is allemaal maar mijn mening hoor! Dus als je er anders over denkt: don’t worry! Ik hoor graag wat jullie nou echt leuk vinden qau muziek, en als je nog leuke liedjes of bands kent: Laat maar weten! Ik ben erg benieuwd naar jullie mening over muziek :).

Lots of kisses and hugs,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s