Tv update!

Hey!

Eergisteren sloot ik met mijn zusje een pact over mijn blog. Na mij blog gelezen te hebben, kwam ze naar me toe. “Zo Lies, dus jij gaat 4 keer in de week schrijven?”En dat was de geboorte van onze weddenschap. Schrijf ik 2 maanden lang niet elke week 4 blogposts, dan maak ik lasagne voor haar, inclusief voor- en nagerecht. Houd ik dat wel vol, dan maakt zij voor mij pizza inclusief voor- en nagerecht. Tenzij er op vakantie geen wifi blijkt te zijn, moet ik maar eens flink aan de slag met bloggen. Let’s kill this challenge!

Dus ik moest me maar eens gaan bedenken waar ik de komende dagen over wil gaan schrijven. Ik vroeg aan mijn neefje of hij nog ideeën had, en (wat een verrassing) hij zei  vol overtuiging: “Schrijf over het programma Heel Holland Bakt!”Uhh… Ik wil daar best wel wat over gaan schrijven, maar niet een artikel lang! Dus toen kwam ik (met hulp van mijn neefje) op het idee om een kleine tv-update te maken. Oftewel: Ik ga jullie vertellen wat op dit moment mijn favoriete programma’s zijn, welke films ik voor het laatst gekeken heb en welke films ik nog ontzettend graag wil zien! Ik begin maar eens met mijn favoriete tv-programma’s van dit moment!

Flikken Maastricht

Flikken Maastricht… Het 6e seizoen is een aantal weken geleden van start gegaan en daar ben ik maar al te blij mee. Ik houd wel van een goede politieserie, waarin een aantal goede misdrijven opgelost moeten worden.. Zo’n programma waarbij je een beetje na moet denken: heerlijk! Daar is Flikken Maastricht wel een goed voorbeeld van. Al vind ik dat sommige afleveringen wel wat beter hadden kunnen zijn, er zitten ontzettend goede afleveringen tussen. Leuk!

 

Awkward

Ik heb het op mijn blog al eens over Awkward gehad volgens mij.. Het is een serie op MTV, die gaat over een meisje genaamd Jenna. En zij weet zichzelf altijd in de meest gênante situaties te werken! Heerlijk om naar te kijken. Ik kan zo hard lachen om de awkward situaties waarin ze terecht komt.. En weg zwijmelen bij de relatie tussen Jenna en een jongen genaamd Matty! 🙂

Goede Tijden Slechte Tijden

Wie kent dit nou niet! Ik heb dit programma nu al 2 jaar intensief gevolgd en hoewel ik het al een hele tijd niet meer gezien heb, ben ik er nog steeds erg positief over! Het is gewoon fijn om elke avond om 8 uur voor de tv te ploffen, en een halfuurtje naar een programma te kijken met daarin allerlei dingen die in het dagelijks leven ook voorkomen. Gesprekken tussen mensen, ruzies, grote drama’s, maar ook de liefde. Vrijdag is trouwens de 5000e aflevering en er word beloofd dat die heel spannend gaat worden.. Ben benieuwd!

Moordvrouw en Midsomer Murders

Ik zet deze twee even bij elkaar, omdat het allebei ook weer politieseries zijn. Net als Flikken Maastricht, moeten in deze twee programma’s ook allerlei zaken opgelost worden. Van Moordvrouw heb ik altijd erg hoge verwachtingen, doordat er tussen alle afleveringen die gemaakt zijn echt een aantal goede zitten! In Midsomer Murders zit naar mijn idee soms net ietwat meer actie in de afleveringen, de zaken zijn soms wat heftiger. Dat vind ik persoonlijk leuker, omdat je dan echt aan het denken gezet word.

Heel Holland Bakt

Even ter verduidelijking! Dit is niet mijn favoriete programma! Integendeel, ik heb het eigenlijk nog nooit serieus gekeken hahah! Maar, ik had mijn neefje beloofd om over Heel Holland bakt te schrijven dus hierbij een ode aan Heel Holland Bakt. Het is een programma waarin een groep mensen de strijd met elkaar aan gaat door verschillende dingen te bakken. Elke keer valt er 1 iemand af, en uiteindelijk blijft er dus een winnaar over. Dit programma is er elke zondagavond op, en het begint om 20.20! Ik zeg kijken J. Of je doet dat gewoon niet, als je wel wat beters te doen hebt dan een uur lang kijken naar bakkende mensen (zoals ik ;)) .

Dat waren voor nu wel even genoeg programma’s! Tijd voor de films. De laatste tijd heb ik namelijk in mijn vrije tijd steeds mee zin om eens te gaan zitten voor een goede film. Ik begon met het kijken van de film Frozen. Deze film had ik nog steeds  niet gezien en ik vond het hoog tijden worden om hem eens te kijken! Wat een geweldige film! Toen ik deze eindelijk gekeken had, raakte ik in de ban van Disney films. De film die volgde, dat was namelijk Tangled (oftewel: Rapunzel). Erg leuke film, maar hij fascineerde me niet zo erg als Frozen dat deed.

Toen ik aan het zoeken was naar nog een leuke Disney film die ik nog niet gezien had, liep ik tegen de film Maleficent aan. Dit is eigenlijk een soort Doornroosje, maar dan gebracht met een heel nieuw verhaal! Wil je een keer een fascinerende Disney film kijken, waarin levende mensen spelen? Dan moet je Maleficent zien!

En dan komen we nu uit op het laatste punt: welke films wil ik nog kijken?

The Fault In Our Stars

Nope, ik heb deze film nog steeds niet gezien. Ik ben in het boek begonnen, maar vanwege tijdgebrek ben ik pas op de helft. Ik heb heel veel goede dingen over deze film gehoord, maar ik ben vastberaden om eerst het boek uit te lezen en dan pas de film te kijken. Maar deze kan zeker op mijn lijstje!

Mockingjay

De vertaling hiervan is ‘Spotgaai’ oftewel: Het 3e deel uit de trilogie The Hunger Games. Deze film is op dit moment nog niet uit, maar over een maand is hij te zien in de bios. Eindelijk!

The Maze Runner

Ahoewel ik het boek nog niet eens gelezen heb en vrij weinig over deze film weet, ben ik vastberaden: Ik moet deze film zien! Wat me overhaalde? De trailer van de film die ik op tv voorbij zag flitsen. Een deze dagen ga ik in de bieb op zoek naar dit boek. En als ik dat uitheb, ga ik de film kijken. Awesome!

Divergent

Over deze film heb ik ontzettend veel gehoord. Ook heb ik het verhaal opgezocht, en dat spreekt me wel aan! Deze film ga ik binnenkort dus echt een keer kijken, want hij lijkt me superleuk. 🙂

En dat was het dan wel weer voor vandaag! Kennen jullie nog leuke films die ik echt moet zien? Laat dan een comment achter, ik ben benieuwd!

 

Kisses and hugs,

Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s