De natuur in!

Lieve allemaal,

Gisteren hebben mijn vader en moeder, mijn zusje en ik een hele tijd door het gebied rondom ons vakantiehuisje heen gewandeld. Tijdens deze tocht, ben ik een aantal ontzettend mooie plekjes tegengekomen. We zijn nu op vakantie in Duitsland, en ik moet toegeven: ik heb altijd een aantal vooroordelen over Duitsland. Afgezien van het feit dat mijn huis maar enkele kilometers van de grens tussen Duitsland en Nederland afstaat, heb ik eigenlijk vrij weinig met Duitsland. Gisteren ben ik er echter achtergekomen dat die vooroordelen ook maar vooroordelen zijn, en dus niet op de feiten gebaseerd zijn. Helemaal niet, in dit geval. Ik heb namelijk ontdekt dat er in Duitsland echt supermooie plekjes zijn, de natuur hier is zo mooi! En nee, ik ben niet zo iemand die helemaal ‘into the nature, safe the planet’ blablabla is, maar de natuur straalt hier op de een of andere manier zoveel rust uit. Nu is het ook zo dat er rondom ons huisje geen kip te bekennen is (ik moet toegeven dat dat best wel fijn is, een keertje rust hahah!) maar met of zonder mensen; ik word gewoon supervrolijk van de uitstraling die de bossen in deze buurt geven. Vandaag ben ik dus speciaal voor jullie weer teruggewandeld naar een aantal van deze prachtige plekjes, om jullie aan de hand van foto’s een beetje mee te laten genieten :). Dit artikel is dus een keertje wat anders dan dat jullie gewend zijn, maar toch hoop ik dat jullie het leuk vinden! 🙂

Dit zijn twee foto’s vanuit mijn favoriete plekje hier. Het is een soort van klein boomhutje wat ooit gemaakt is door iemand hier denk ik :). Het is best wel hoog, via een houten trap kom je boven. Eenmaal boven, zie je een soort van bankje, daar heb ik gisteren echt een uur gezeten hahah! Want eigenlijk ziet het er helemaal niet zo speciaal uit, gewoon een soort van bankje in een boom. Maar als je daar zit.. Wat een uitzicht! Gisteren scheen de zon ook nog eens superfel, de lichtgroene bladeren van de boom kleurden zo ontzettend mooi door het zonlicht. Je ziet in de verte bergen, bomen en dorpjes! Als je dan aan de andere kant van je kijkt, zie je hele grote velden, met gras en bezaaid met gele bloemetjes. Echt een prachtig gezicht! Natuurlijk heb ik ook nog wat foto’s van dit uitzicht gemaakt :).

Op het linkerplaatje zie je het uitzicht rechts van je. Als je goed kijkt zie je een weggetje lopen en helemaal rechts zie je een van de velden. Ik heb de velden niet helemaal gefotografeerd, omdat de zon van die kant kwam en dan werd de foto veel te licht. Op deze foto zie je trouwens ook de bladeren, die ontzettend mooi gekleurd werden door de zon. Op het rechterplaatje zie je het uitzicht dat ik bewonderde toen ik links van me keek. Ontzettend mooie velden, en wat bergen op de achtergrond. Op de voorgrond bewonder je een aantal van de huisjes waar ik het over had en deze worden op de foto omringd door de bladeren van de boom waar ik in zat. Echt waar, het was prachtig!

Toen ik verder liep richting een bruggetje waar ik zo dadelijk foto´s van laat zien, schoot ik deze kiekjes. Mooi hé? Linksboven zie je de besjes die je rechtsonder ook ziet. Het bijzondere van de foto linksboven, vind ik dat je ziet hoe de zon probeert door de bladeren heen te schijnen. Helaas krijg je het nooit zo mooi op de foto dan dat het in het echt is, maar deze beelden zijn nog best wel goed gelukt :). Rechtsboven zie je de bomen, die echt torenhoog zijn! Het geeft echt wat donkers, al die bomen staan zo dicht op elkaar en zijn zo hoog dat er bijna geen licht doorheen komt. Toch zie je als je heel goed kijkt, achter de bomen de velden die je ook vanuit de boom kon zien waar ik in zat. En linksonder zie je de roze/paarse bloemetjes die je hier echt overal ziet! Ze zijn super vrolijk :). Op de achtergrond van die foto zie je trouwens weer de hoge bomen!

Dit zijn een aantal foto´s die ik bij de brug heb gemaakt. Linksboven zie je het bruggetje. Het geluid van het water dat er onderdoor gaat, is heel rustgevend. Voor de rest staat er nog een overblijfsel van een afgezaagde boom. Die zie je helemaal rechts in de foto. De foto rechtsboven is vanaf die boomstronk gemaakt. Bij de foto rechtsonder heb ik alleen maar het volgende te zeggen; de grond was bezaaid met deze klavertjes! Het geluk lag voor het oprapen 😉 . Ik heb er ook nog een quote bij; Life is a quest for happiness.

En dit zijn een paar foto´s die ik op de terugweg gemaakt heb. Ik had een aantal frambozen gevonden, en die waren heerlijk :)! Linksonder zie je het water wat onder een bruggetje doorging. Het leek rood door de ondergrond hahah! In het midden zie je het water dat gewoon naast het pad waarop ik liep, naar beneden stroomde. Eergisteren heeft het heel erg hard geregend hier, en dat is nu nog steeds te merken! Ik had mijn flipflops aangetrokken (Handig Lisa, echt superhandig!) en die werden dus kletsnat doordat ik gewoon door dat water heen baggerde.. hahah! En de foto rechtsonder (ik kan het niet laten om deze te plaatsen) zie je de boomhut waar ik het in het begin over had. Je ziet dat het niet echt gewoon een boomhut is, het was gewoon een bankje in een boom hahah! Je ziet op de foto niet waar de trap eindingt, maar het was behoorlijk hoog! Ik denk dat ik mijn plekje voor de rest van de vakantie wel gevonden heb! 🙂

En dan waren dat de mooiste foto´s van de prachtige natuur rondom dit huisje! Ik ben erg blij met de foto´s, het is een mooi aandenken aan deze vakantie. Hoe is jullie vakantie? Laat een reactie achter, ik vind het leuk om te weten hoe het met jullie gaat :).

(Hier probeerde ik een selfie te maken, maar toen stak er in een keer een windvlaag op hahah! 🙂 )

Kuss, Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s