Zomervakantie!

Lieve allemaal,

Het is vakantie! Eindelijk! Nu is het zo, dat ik de afgelopen week de Nijmeegse Vierdaagse heb gelopen, dus het vakantiegevoel is er nog niet helemaal, maar dat komt ook vanzelf wel. Ik bedoel… Kijk eens even naar het weer; Jemig! Het is zo warm dat je haast niks intensiefs kunt ondernemen, behalve zwemmen dan. Mijn moeder zegt dat het zelfs daarvoor bijna te warm is, maar ik ga vanmiddag hoe dan ook zwemmen. Toen ik nog heel klein was, gingen we altijd zwemmen op een vaste stek, en dat doen we nu dog steeds. En hoe meer ik er nu over nadenk, hoe meer het zomergevoel naar boven komt!

Toch zit ik na 2/3 weken van de zomervakantie altijd al met hetzelfde probleem: mijn gewone ritme ligt helemaal overhoop (midden in de nacht naar bed, pas in de middag opstaan) en daarnaast slaat de verveling op dat moment bij mij al toe. Dit jaar wil ik proberen om zoveel van de zomervakantie te gaan genieten, en al die 6 weken volstoppen met leuke activiteiten. Natuurlijk heb ik ook wel eens zin in een dagje helemaal niets, maar dat komt allemaal ook vanzelf wel. Ik heb al een aantal dingen op mijn lijstje staan die ik deze vakantie heel graag wil gaan doen. Misschien heb je er nog wat aan J.

Zwemmen

Nou deze spreekt eigenlijk wel voor zich. Ik had het er net al even over, maar bij zo’n weer als vandaag kun je eigenlijk niet veel anders doen, dan zwemmen. Deze vakantie wil ik dan ook veel gaan zwemmen. Behalve dat het een goede verkoeling is, blijf ik ook nog een beetje in beweging deze vakantie. Zwemmen is ontzettend goed en ook nog eens superleuk dus waarom niet?

Op Tienertour gaan

Tienertour.. tegenwoordig hoor je er steeds meer mensen over, en ook bij mij staat het op mijn to-do list. In het geval dat je dit niet kent; Tienertouren houd in dat je voor een klein bedrag, 3 of 4 dagen verdeeld in een periode van twee weken op stap kunt gaan in Nederland. Het zit dus zo: je kiest een periode uit van twee weken (de periodes staan vermeld op www.tienertouren.nl). De kosten zijn afhankelijk van hoeveel dagen je in deze twee weken wilt reizen ( 3 dagen – 33 euro, 4 dagen – 40 euro). Als je dan zo’n kaart voor zo’n periode hebt, kun je dus 3 of 4 dagen lang verdeeld over 2 weken,met de trein reizen waar je maar heen wilt binnen heel Nederland. Je kunt dus de hele dag door naartoe waar je naartoe wilt hahah! Dus wil je lekker naar Zeeland naar het strand, om vervolgens te gaan shoppen in Amsterdam? Dat kan allemaal! Er zitten nog wel een paar kleine regeltjes aan verbonden. Zo moet je tussen de 12 en de 18 jaar zijn, en je moet een CJP Cultuurpas in bezit hebben. Dus als je je echt verveelt, vraag dan een vriend of vriendin mee en ga gezellig op stap in Nederland!

Creatief zijn

Ik houd wel van een beetje creatief aan de gang zijn. Een verhaal schrijven, lekker bloggen, iets nieuws leren tekenen of kleren ontwerpen.. I love it! Het kan allemaal zo simpel zijn, maar het is heerlijk om een keer een dagje creatief bezig te zijn. Zo heb ik vorig jaar een schilderij gemaakt en ging ik aan de slag met allerlei fotocollage’s voor in mijn agenda. Ik heb nog wel een aantal ideetjes op het gebied van creativiteit, die zal ik deze week nog wel met jullie delen!

Iets nieuws leren

Het is dan wel zomervakantie, maar iets nieuws leren kan altijd leuk zijn! Nu heb ik het natuurlijk niet over wortelberekeningen of het leren van Engelse woordjes, want dat doen we op school wel. Eigenlijk valt er voor ons nog wel van alles te leren! Dit  kan gaan van een nieuwe vlecht oefenen tot leren surfen. Nou hangt het er natuurlijk een beetje vanaf, of je nog op vakantie gaat en waarheen maar er zijn ook dingen te leren die je overal kunt beoefenen. Zoek eens op internet rond, en kijk naar je interesses. Misschien ontdek je wel iets compleet nieuws op het gebied van je interesses, en kun je daarmee aan de slag gaan. Heel veel meiden raken rond de pubertijd geïnteresseerd in make-up en verzorging. Hier valt ontzettend veel over te leren, maar ligt jou interesse meer op het beoefenen van een  muziekinstrument dan zou ik daar zeker mee aan de slag gaan! Kijk eens wat rond op internet, wedden dat je wat leuks tegenkomt!

De stad ingaan

Ik ben afgelopen week in Nijmegen geweest, en wat houd ik toch van die Stad. De mensen, de gezelligheid, de Waalkade en de winkels. Heerlijk om daar rond te lopen. Ik geniet er echt van, om eens rond te lopen tussen allemaal mensen die je niet kent, en dan eens zelf dingen te ontdekken, of het nou een gezellig café is, of een leuk park. Ik houd er wel van om bekende mensen om mee heen te hebben, vrienden waarmee je leuke dingen kunt ondernemen. Maar toch vind ik het heerlijk om eens even weg te gaan van iedereen die ik ken, en eens even zelf op stap te gaan. Zo ben ik de afgelopen week na het eten even zelf Nijmegen in gegaan. Toen ben ik langs de Waalkade gaan zitten en heb ik foto’s gemaakt van de prachtige zonsondergang. Ook heb ik nog even rondgelopen over de Waalkade en door het centrum. Wat een mensenmassa! Dan ga je alleen op stap, en is het toch  zo gezellig met al die onbekende mensen die je spontaan een high-five geven of je vragen hoe het gaat. Geweldig toch?

Dat waren eigenlijk wel een aantal dingen die ik echt ga ondernemen deze vakantie. Natuurlijk heb ik nog veel meer plannen maar als ik dat ga opschrijven ben ik nog wel even bezig. Ik hoop dat jullie nog wat aan al deze dingen hebben, als jullie je vervelen in de zomervakantie!

En dan nog een laatste ding, wat eigenlijk helemaal niet over de vakantie gaat! Ik had jullie beloofd om afgelopen week te vertellen wat er allemaal gebeurde tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, en jullie op de hoogte te houden. De eerste dag kwam ik erachter dat mijn laptop het niet deed, en de dag daarop toen ik het weer probeerde deed de wifi het niet.. Toch heb ik nog ontzettend veel te vertellen over afgelopen week en wil ik dit graag met jullie delen. Dus vanaf morgen zet ik 4 dagen lang een verslag van de 4 wandeldagen op mijn blog en als ik tijd over heb, daarnaast nog een artikel over iets anders J. Dan ga ik nu maar eens richting onze vaste zwemplek, en wens ik jullie een hele fijne dag toe!

 

Kuss!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s