Friends; they who make me laugh when I want to cry

Heyhey,

Het zat zo; Ik was zojuist weer eens negatief aan het doen over van alles en nog wat, thanks to slecht nieuws. En ja, mijn positiviteit is de laatste tijd afgedaald naar 0. Heb je ooit mijn stuk Stay Positive gelezen? Nou zo af en toe heb ik gewoon weer even een duwtje in die richting nodig. Ik weet niet wat het is met  mij maar ben ik eindelijk weer eens 100 procent positief, gebeuren er  dingen die dat weer helemaal verpesten. Meestal als er echt iets aan de hand is, dan werkt praten bij mij het beste. Dan moet ik het gewoon aan iemand vertellen, gewoon dat het van me af is (Ken je dat?). Nou de eerste personen die ik het vertel, zijn mijn vriendinnen waarmee ik super close ben (Logisch, duhh). Misschien omdat ik ze vertrouw, misschien omdat het veilig voelt, maar ik denk vooral omdat ze altijd de juiste dingen weten te zeggen.

A best friend? Die woont bij mij om de hoek, hoe perfect kan het zijn?! Haar naam is Lieke, en naast dat we lachen om lama’s met ‘opskeer’, kunnen we ook sentimenteel zijn. Sentimenteel ja, leuk woord. (Nee echt, ik gebruik dat woord te vaak hahah.) Ik leerde Lieke kennen op de basisschool, toen raakten we bevriend. De middelbare school, betekende dat we geen contact meer hadden, totdat ze op  mijn school bij mij in de klas belandde. En vanaf het begin, waren we eigenlijk zo goed als zusjes. Het enige verschil tussen zusjes en onze vriendschap, is dat we nog nooit ruzie hebben gehad. Je zult wel denken; mweh zal wel, kan nooit waar zijn. En eigenlijk is het ook best raar. We zagen elkaar vorig jaar elke dag, minimaal 6 uur per dag, praatten non-stop en dan heb ik het nog niet eens over het feit, dat we totaal verschillend zijn. Maar echt, nog nooit ruzie gehad. We hebben dan ook al de gekste dingen meegemaakt (die ik niet ga benoemen want dat is een waslijst van ‘to the moon and back’..) Maar ik zeg 1 ding; later zitten we met crocs aan, in een flat, met 10 katten, dragen we altijd een trainingspak en zitten we elke avond op de bank met een hele grote bak ijs. Geweldige toekomstplannen, vind je niet?

Daarnaast heb ik een geweldige vriendin, met wie ik al bevriend ben vanaf dat we elkaar leerden kennen. Ze heet Lara, en we zijn echt gestoord samen. Ook met Lara heb ik zo’n band dat je samen kunt lachen en kunt huilen (Ik denk dat dat eigenlijk wel bij elke goede vriendschap hoort, maar okee). Het speciale aan onze vriendschap is, dat als ik haar maanden niet zie en dan ineens wel weer, nou dan is het gewoon alsof we elkaar elke dag zien. Vanmiddag heb ik weer eens met haar bijgekletst, en we hebben super hard gelachen om de stomste dingen ;).

En dan beland ik bij mijn sticky person. Ze heet Tamara. We zijn het afgelopen jaar echt goede vriendinnen geworden, echt vriendinnen waaraan je zo ongeveer alles verteld. Meestal al er echt wat is, dan is zij een van de eerste personen bij wie ik dan echt terecht kan voor een goed gesprek. Nou heb ik dat bij al mijn lieve vriendinnetjes (Dat is toch 1 van de vele redenen waarom je vriendinnen bent?!) maar toch is het anders. Zij weet namelijk altijd precies het goede te zeggen, als ik weer eens ‘issues’ heb. Nu zul je wel denken: ‘Ho wacht.. Ik was je al kwijt bij de naam Sticky Person..’ Nou kijk. We hadden weer eens een keer gym (da’s nog best oke) en toen gingen we basketballen (wat minder oke). Dan moet je dus altijd iemand hebben om te verdedigen, en toen bedachten Tamara en ik dat wij elkaar maar eens gingen verdedigen. En toen kwamen we uit op; Hey Tamara, ik ben je sticky person okee? En sindsdien zijn we Sticky Persons! Be careful with them, er zijn er niet veel van! (We hebben heus niet gegoogeld om te kijken of er al zoiets als een sticky person bestond hoor…)

Daarnaast vertel ik ook altijd zo ongeveer alles aan mijn vriendinnetje Lisa. Ik heb het al eens eerder over gehad volgens mij.. Ze is gewoon een amazing iemand, en ik kan ontzettend hard met haar lachen. En ja we lachen op dingen als ‘vloek appelkoek’. Net kleine kinderen dus 😛 . Haahaha, nee maar echt ik had buikpijn van het lachen. Ik heb nog veel meer lieve vriendinnetjes zoals Emma, Maureen, Fleur, Marta, Eline en Lea. De meeste van deze meiden, ken ik vanaf de 1e klas, en dan heb ik het over ‘spelletjes met blokjes spelen op je blackberry, of elke pauze honderd keer heen en weer naar de wc lopen, omdat niemand zin heeft om alleen te lopen’. Wauw geweldig dit :).

Maar even serieus, ik ben echt superblij met mijn vriendinnen. Ik kan altijd bij ze terecht, of het nou voor een of andere domme grap is, of voor een serieus gesprek. En op dat soort momenten vergeef ik het ze dan weer, dat ze zo’n 200 lelijke foto’s van mij op hun mobiel hebben staan 😛 . Hahahaah!

Kuss

Mijn Sticky Person, Tamara <3
Met mijn Sticky Person, Tamara ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s