Thinking, thinking and thinking

Lieve allemaal,

Voor vandaag had ik niet echt iets voor op mijn blog gepland. Ik moet namelijk nog een bio-verslag afronden en een aantal andere zaakjes voor school regelen, dus ik had ook niet gedacht dat ik wat zou gaan plaatsen. Ik ben nu in totaal, al een uur naar het biologieverslag aan het staren, en behalve een aantal stukjes tekst die gaan over aardappelstaafjes, is er nog niks aan veranderd. Er spookt gewoon te veel door mijn hoofd. Dus ik dacht; Tekst voor mijn blog typ ik ook als een orkaan, dan moet het dadelijk vast ook lukken met het biologieverslag toch? Nee eigenlijk is het gewoon een excuus om al die zooi die in mijn hoofd rondtolt, even aan jullie kwijt te kunnen :o.

Kennen jullie de serie Awkward van MTV? Uhh ja, dat is een soort van addiction van mij op dit moment. Ik vind het zo leuk omdat er humor in zit, een goed verhaal, en er komen herkenbare dingen in voor.. En ik heb het niet over al die supergênante dingen die Jenna meemaakt.. En misschien vind ik Awkward ook leuk vanwege Matty.. 😉 Maar ik was niet van plan om het weer over mijn addictions te gaan hebben.. Jenna is een meid van 16 jaar oud, en heeft in deze serie de hoofdrol. Het gaat eigenlijk over hoe zij van een muurbloempje, in een ander persoon verandert. Natuurlijk komt daar veel meer bij kijken, maar dat is eigenlijk de grootste lijn. Zij doet ook aan bloggen, en ze inspireert me altijd. Zij zet haar hele leven eigenlijk letterlijk op haar blog, nou wees maar niet bang; Dat ben ik niet van plan. Maar ze beschrijft alles wel altijd op zo’n manier, dat er echt over na te denken valt. Nou tijdens dat uur staren naar mijn biologieverslag, heb ik eigenlijk ook best veel nagedacht. Helaas niet over biologie..

Ik dacht na, over nadenken. Wow dat klinkt lelijk :p. Ik denk echt te veel na, over dingen waar ik eigenlijk helemaal niet over wil nadenken. ’s Nachts lig ik tot drie uur wakker, door het vele denken. Had ik vroeger al hoor, daar niet van. Maar soms zou ik willen dat ik die gedachtes van mij gewoon een keertje op de ‘uitknop’ kon zetten. Ik denk dat iedereen dat wel eens zou willen, gewoon een keertje helemaal niets denken. Maar even back to reality; dat gaat toch nooit gebeuren dus dan kan ik maar beter wat nuttigs met die gedachtes van mij gaan doen. Ik ga niet al mijn gedachtes op het internet zetten (zoals Jenna) maar dit is denk ik iets waar iedereen wel over mee kan praten, waar iedereen zijn eigen opvatting over heeft. Iedereen zegt namelijk altijd dat het leven hard en moeilijk is. Maar weet je, volgens mij is het leven helemaal niet zo moeilijk. Ik bedoel, het leven is zo simpel als wat. Wat het moeilijk maakt, zijn je gedachtes en die van anderen. Of het je nou wel of niet uitmaakt wat anderen over je denken (Ik denk dat iedereen zich daar ooit wel eens zorgen over maakt, maar dat is hoe ik erover denk), als het de gedachtes van anderen niet zijn, zijn het die van jezelf wel die alles moeilijk maken. Klinkt ingewikkeld, is het niet. Soms doen wij als mensen, veeeel te moeilijk. En dan heb ik het over eigenlijk alles. Als we een probleem hebben; Kom op, als je je eens bedenkt hoe klein dat probleem is vergeleken met de hele wereld… Soms als ik weer eens in big trouble ben, kan ik daar dagen over in zitten. Maar als dat dan weer over is, dan denk ik: ‘Waar maakte ik me zo druk om? Er zijn zo veel problemen die er sowieso meer toe doen!’ Maar ook over dingen doen. Je leeft maar een keer, dan kun je er toch net zo goed het beste van maken! En nee daarmee bedoel ik niet, dat je je zo moet gedragen dat je in de problemen komt. Ik ben niet zo van dat ‘yoloswagpeaceman’ gedoe, maar ergens zit er wel een kern van waarheid in. Daarmee bedoel dat je zoveel mogelijk moet proberen te genieten van je leven! Carpe Diem! Of als je relatieproblemen hebt; Kom op, there is plenty more fish in the sea! Ik weet het, dat is allemaal zo makkelijk.. Makkelijker gezegd dan gedaan, en dat bewijst zich wel weer. Ik doe namelijk zelf ook altijd way to hard over dingen, is er geen probleem, dan vormt die zich vanzelf wel. Maar dat hebben we allemaal aan onszelf te danken dames en heren, of eigenlijk aan die gedachtegang die zich in ons hoofd bevind. Maar daar moeten we dan maar mee zien te leven, want life goes on, en ik wil er geen dag van missen.

Kuss

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s