De Sweet16-Cake!

Heyhey!

Ongeveer 2 weken geleden, werd een goede vriendin van mij 16. Daar hadden we gisteren dus een feestje van!  Bij ons in de vriendengroep, is het een beetje gebruikelijk geworden om voor degene die 16 word, een taart te bakken. En nee, dat is niet zomaar een taart!

Het idee kwam een beetje toen ik thuis met twee vriendinnen aan het brainstormen was. We wisten niet helemaal wat we wilden doen, maar iets met een taart leek ons wel leuk. En ineens rolden de ideeën er gewoon uit. Deze taart werd er eentje, die je niet op een fatsoenlijke manier kon eten.. Er moest iets in.. Maar wat?! En dat was de geboorte van onze sweet16-cake.

Het leek me een leuk idee, om met jullie te delen hoe je onze Sweet16-Cake maakt. Misschien vind je het wel leuk om hem ooit ook eens te maken voor een vriend, vriendin of voor iemand uit je familie! Ons idee begon dus zo: Het moest een simpele taart worden die we helemaal gingen versieren (heel overdreven) en waar een aanwijzing inzat naar de rest van onze cadeautjes. Nu was dus ons probleem; hoe de hell stop je een aanwijzing in de taart? Maar daar kwamen we al snel genoeg achter!

Benodigdheden;

–  Taartmix (ik gebruikte de Biscuitmix van Dr.Oetker)

–          Spullen waarmee je de taart wil versieren (Glazuur, schrijfstiften, bloemetjes van eetpapier, marsepein, eigenlijk gewoon wat je zelf wilt!)

–          Mix voor banketbakkersroom – Dr. Oetker

–          2x Glow in de dark staafjes- pakketje – Action (Glow sticks)

–          Papier en een pen

–          Springvorm

–          Beslagkom

–          Mixer

–          4 eieren

–          50 ml melk

–          400 ml water

Dit had ik ingekocht! Je ziet de bakmix, schrijfstiften, de mix voor banketbakkersroom, bloemetjes en de glow in de dark staafjes.
Dit had ik ingekocht! Je ziet de bakmix, schrijfstiften, de mix voor banketbakkersroom, bloemetjes en de glow in de dark staafjes.

Je begint met de Glow in de dark staafjes, het papier en een pen. Als je Glow in de dark staafjes koopt, zitten er als het goed is van die kleine buisjes bij, waarmee je de staafjes aan elkaar vast kunt maken. Leg al die buisjes voor je neer. De Glow in de dark staafjes, heb je verder ook helemaal niet nodig. Meet even op hoe lang zo’n buisje is. Bedenk nu een plek waar je de overige cadeautjes voor de jarige gaat ‘verstoppen’. Dit word de aanwijzing, oftewel; het woord. De eerste keer dat wij zo’n taart voor een vriendin maakten, verstopten we de cadeautjes in de meterkast (Ons woord was dus; meterkast). Je knipt uit het papier een aantal briefjes, met de lengte van het buisje. Op elk briefje schrijf je 1 letter van het woord. (Bij meterkast, hadden wij dus 9 briefjes.) Nu ga je een van de briefjes heel klein oprollen, en schuif je het in een buisje. Dit doe je met alle briefjes. Wij hadden 30 buisjes, en die hebben we dan ook allemaal gebruikt. De overige buisjes, vulden we met briefjes waar allemaal onzin op stond. Bijvoorbeeld hartjes, wijnflessen, smileys enz.

Zo zien die buisjes eruit! In de buisjes van links zitten geen briefjes, in die van rechts wel.
Zo zien die buisjes eruit! In de buisjes van links zitten geen briefjes, in die van rechts wel.

Nu ga je de taart bakken. Ik adviseer je om een hele simpele taart te bakken. De eerste keer bakte ik een wolkencake, en gisteren bakte ik de sweet16-cake aan de hand van de Biscuitmix van Dr. Oetker. Des te simpeler de taart, des te beter je hem uiteindelijk kunt versieren! Ik beschrijf nu hoe wij de taart maakten met de bakmix van Dr. Oetker.

Volg gewoon de instructies die op de achterkant van de verpakking van de taartmix staan. Als je het beslag klaar hebt, doe je alle buisjes (wij hadden er 30) in het beslag. Meng het beslag goed, zodat de buisjes goed over de taart verspreid komen te zitten. Vet de springvorm in met boter en giet het beslag in de springvorm. Als je de taart in de oven hebt staan, kun je alvast aan de gang gaan met de banketbakkersroom. Na 30 minuten is de taart namelijk klaar, en dan ga je hem opvullen met banketbakkersroom. Voor het geval dat je dit nog nooit hebt gehad; het lijkt een beetje op het gele middenstuk van een tompoes. Het is heel simpel, je doet het poeder in een beslagkom, voegt er 400 ml water aan toe, even mixen en klaar! Het moet wel een beetje stijf worden, dus als het te waterig is, kun je er wat meel aan toevoegen. Als de taart klaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem ongeveer 10 minuten afkoelen. Nu kun je de taart voorzichtig horizontaal doormidden snijden. Het is een hele dunne taart, dus die opvulling is wel een goede toevoeging. Als je hem hebt opengesneden, verdeel je de banketbakkersroom gelijkmatig over de het onderste deel van de taart. Als je alle room op de taart hebt zitten, kun je de bovenste helft van de taart er bovenop doen. Nu zet je de taart in de koelkast, zodat de banketbakkersroom ook even goed kan opstijven.

Zo ziet de taart eruit, als je hem horizontaal hebt doorgesneden.
Zo ziet de taart eruit, als je hem horizontaal hebt doorgesneden.
En dit is het resultaat van de onderste helft met de banketbakkesroom.
En dit is het resultaat van de onderste helft met de banketbakkesroom.

En vanaf nu kun je eigenlijk geheel je eigen gang gaan! Je kunt de taart net zo versieren als jij wilt, ik heb maar 1 tip; Maak het zo bont mogelijk! Op Zapp is een progamma genaamd Taarten van abel, ken je dat? Nou zo’n eindresultaat is wel leuk om te halen. Pleur gewoon van alles op die taart, en maak hem zo druk mogelijk. Natuurlijk kun je hem ook heel netjes maken, maar van die netheid houd je toch niks meer over, geloof me! De meesten zullen namelijk op ontdekkingstocht naar de buisjes gaan, en dan blijft er een geprakt zooitje over. J

Dat was de manier, waarop wij onze Sweet16-cake altijd maken. Natuurlijk kun je het heel anders doen, of gewoon een heel eigen manier bedenken! Maar dit was eventjes om een idee te geven hoe ik deze taart maak. Misschien heb je er wel wat aan!

En dan mijn laatste tips voor deze taart; als je de taart geeft, moet je er eigenlijk wel bij zeggen dat hij op moet. Je hebt namelijk niks aan maar 3 gevonden buisjes, want dan word het woord van de verstopplek nooit gevonden! Wij nemen altijd met alle vriendinnen een stuk van de taart. Dan mag je gewoon zelf weten wat je met je stuk doet; of je prakt het, met de hoop een of meer buisjes te vinden, of je eet hem voorzichtig op en vist tussen het eten door wel een buisje uit de taart. Als alle buisjes gevonden zijn, kun je de papiertjes het beste uit de taart halen door met de vork aan de ene kant van het buisje te prikken, zodat het briefje aan de andere kant van het buisje eruit komt. Als je alle briefjes hebt, kun je het beste even een papiertje pakken zodat je kunt gaan puzzelen. Je hebt dus nu wel leuk een aantal letters en smileys, maar uit die letters moet natuurlijk ook nog dat woord uitgepuzzeld worden. Vergeet bij binnenkomst (doe dit heel stiekem) de cadeautjes op de verstopplek (waar het woord dus op wijst) te verstoppen. Oja voor ik het vergeet, voordat iedereen doodleuk aan die taart begint, moet je natuurlijk wel even zeggen dat de taart heel voorzichtig gegeten moet worden omdat er buisjes in zitten…Voordat er iemand stikt in zo’n ding! 😮 Ik heb trouwens geen foto van ons eindresultaat erin gezet, omdat iedereen er zijn/haar eigen fantasie aan moet toevoegen!

En  nu heb ik wel eventjes genoeg taart gezien voor voorlopig. Ik hoop dat jullie dit idee leuk vinden, of er ooit nog wat aan hebben!

Kuss Lisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s