The groundwork of all happiness, is good health (Leigh Hunt)

Hey!

Ik heb iets voor mezelf besloten. Nouja, eigenlijk is het geen nieuw idee voor mij, maar ik heb besloten om er nu ook echt wat mee te gaan doen. En nee, dat ging niet helemaal vanzelf, ik was namelijk geïnspireerd door mijn lieve vriendinnetjes Tamara en Lisa. Ik wil gezonder eten!

Een tijdje terug las ik een tijdschrift genaamd Santé. Ik had weer eens zin om wat randoms mee te nemen uit de winkel, en dat werd dus dit tijdschrift. Eenmaal thuis, kwam ik erachter dat dit tijdschrift over gezondheid, eten en beauty gaat. Nieuwsgierig sloeg ik pagina na pagina om, ik vond het echt interessant. De Santé zette me aan het denken, moest ik niet eens wat aan mijn eetpatroon veranderen? Toen ik het tijdschrift eenmaal uit had, was ik vastberaden als wat. Ik ging gezonder eten. Om te beginnen wilde ik maar eens aan de slag met het ontbijt. Na een halve boterham geef ik het vaak op omdat ik echt nog geen honger heb, dus dat was al een goed begin geweest. Daarnaast wilde ik meer water gaan drinken, en  minder cola. Minder tussendoortjes zoals snoepjes, want ik geef het toe; als ik iets lekker vind dan zijn het de zoete ongezonde dingen. Ik maakte al meteen lijstjes met mijn plannen en hoe ik dat dan wel niet ging bereiken. Ik ging gezonder leven! Althans, dat dacht ik. Ik hield het namelijk een halve dag vol en toen dacht ik; Dikke doei gezond eten, en hallo cola en koekjes. Wat ben ik toch een volhouder als het gaat om gezond eten.. 😉

Toch bleef het ergens in mijn achterhoofd rondspoken, dat gezonde eten. Het is niet dat het nou zo perse nodig is hoor, het gaat me dan ook helemaal niet om mijn gewicht. Ik ben mijn hele leven al dun geweest, een jaar of 3 geleden kon je mijn ribben gewoon tellen. Maar dun zijn zit bij ons in de familie! Ik kan dan ook zoveel eten als ik wil, er komt geen grammetje bij. En ja, dan zegt iedereen:”Ach Lisa, wees blij! Als ik ook maar een stukje taart eet merk ik dat meteen aan mijn gewicht!” en “Moet je zien hoe dun jij bent, dat zou ik ook wel willen hoor.” Maar helaas mensen, ik moet jullie teleurstellen. Zo geweldig is het ‘alles eten zonder aankomen’ niet. Ik ben naast dun ook altijd klein geweest, nu ben ik nog steeds vrij klein. Altijd maar de kleinste zijn van de klas, of van de gymgroep.. Ik haatte het! Maar hey, alles heeft zo zijn voordelen. De laatste tijd ben ik namelijk een stuk langer geworden en hopelijk blijf ik nog even zo door groeien!

Om niet te ver van mijn verhaal af te dwalen (wat altijd gebeurt bij mij), nu wil ik dus weer proberen om wat gezonder te gaan eten. En hopelijk houd ik het dit keer wat langer vol dan een halve dag.. Ik kwam niet volledig zelf op het idee om dit te gaan doen. Twee van mijn vriendinnen, Tamara en Lisa, zijn namelijk ook bezig om wat gezonder te gaan eten. En ik merkte door hun, hoe leuk dat eigenlijk kan zijn. Natuurlijk moet je een goede gezondheid naast eten, ook combineren met sporten. Maar ik heb zo het idee, dat het sporten wel goed zit bij mij. Ik zou wat vaker willen hardlopen, maar dat komt allemaal vanzelf wel. Ik vind het heel erg leuk om te koken, maar ook om gewoon kleine simpele dingen voor te bereiden. Zo drinken Tamara en Lisa veel water, maar niet gewoon op de ‘saaie water-manier’. Die vind ik namelijk zo waterig. (Okee die was lelijk). Maar ik hou gewoon niet zo van water, het is zo saai en er zit niks geen smaak aan. Maar door er wat fruit in te doen, en het een tijdje zo te laten staan, word het echt al een stuk beter. Ik drink op een dag eigenlijk bijna niets en ik vergeet altijd drinken mee te nemen naar school. Ik wil dus proberen om elke dag 1 tot 1.5 liter water te drinken. En ja, dat gaat voor mij nou niet het makkelijkste worden, terwijl het zo simpel is als wat. Ik hou ontzettend veel van fruit, maar ik ben erachter gekomen dat het ook heel lekker is als je het combineert met wat anders, bijvoorbeeld banaan met pindakaas! (En voor de mensen die dit nog nooit gehad hebben; …. Het is hemels okee!!) Daarnaast wil ik goed ontbijten. De helft van de tijd ontbijt ik niet, vanwege tijdgebrek. Thuis hebben wij heel vaak hetzelfde brood, en dat ben ik eigenlijk een beetje zat. Ik heb al aan mijn vader gevraagd of hij eens ander brood (bruin brood) wil meenemen, en dat doet hij ook. Op school wat gezonder eten, zou voor mij ook wel handig zijn aangezien ik er heel goed in ben om gewoon even wat koekjes in mijn tas te gooien en klaar. Als ik thuis kom heb ik dus veel honger door het weinige eten, en dan grijp ik niet snel naar een appel ;). Ik wil dus proberen al het ongezonde te vervangen door fruit, gewoon luchtige crackers of zo af en toe een kopje soep. Als ik daarnaast ook goed mijn brood eet en 1.5 liter water per dag drink, zou ik qua eetpatroon al een stuk verder zijn dan dat ik nu ben :P.

Hier zie je het water met de schijfjes sinaasappel en citroen, tussen de bloemetjes. Het is heerlijk!
Hier zie je het water met de schijfjes sinaasappel en citroen, tussen de bloemetjes. Het is heerlijk!

Uhh ja leuke plannen, maar wat dan nu? Ik ben vanmiddag naar de supermarkt gegaan, en heb heel wat fruit meegenomen. Zo heb ik sinaasappels, citroenen, frambozen, appels en een watermeloen meegenomen. Ook nam ik nog een fruitdrankje mee, en kon ik het niet laten om de Santé te laten liggen. Toen ik thuis was, heb ik gelijk een aantal schijfjes citroen en sinaasappel in een kan met water gedaan, en de kan in de koelkast gezet. Toen heb ik wat fruitdrank in een glas gedaan, en een paar stukjes meloen gesneden. Morgen neem ik 1 liter aan water-met-fruitdrap (ja fruitdrap), fruit en boterhammen mee naar school. Ik denk dat het me dit keer echt gaat lukken, om dit eetpatroon vast te houden. Na een tijdje kan ik natuurlijk wat hogere eisen stellen, maar hier ben ik voorlopig wel even zoet mee.

Dan was dit voor nu eventjes genoeg over gezond eten, ik zal jullie op de hoogte houden wat betreft het ‘gezonder eten’!

Kuss ❤

FruitOntbijt van Hero- Sinaasappel/Mango
FruitOntbijt van Hero- Sinaasappel/Mango
Mijn aanwinsten!
Mijn aanwinsten!
Okee watermeloen is toch wel mijn favoriet! :)
Okee watermeloen is toch wel mijn favoriet! 🙂

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s