Dauwtrapvakantie, dag 1&2

Hey!

Ik had jullie beloofd om op vakantie elke dag te schrijven, omdat we wifi hadden. Dus ik lag ‘s avonds in bed, had een heel stuk geschreven en toen ik het wilde posten, kreeg ik een foutmelding. De wifi was heel slecht, dus internetten zat er niet in. Ik kon nog net een appje sturen, die vervolgens 2 minuten later aankwam, maar daar bleef het dan ook bij. Fijn! Not.. In plaats elke dag een uitgebreid verslag te geven van wat we gedaan hadden, moet ik alles nu dus maar een beetje in het kort vertellen. Moet lukken!

Toen we aankwamen (na 3 laaaange uren in de auto met leuke muziek) en we het huis instapten, zat de sfeer er al meteen goed in. Toch is het altijd even weer wennen aan elkaar. We zijn met een grote groep, met naast 11 volwassenen, ook nog 12 kinderen. Altijd als we elkaar na een lange tijd weer zien, is het een beetje onwennig. Dan zit iedereen daar zo van; Okee leuk, en nu? Maar na een aantal uurtjes is dat dan ook weer helemaal weg, en is het alsof we elkaar elke dag zien. Zo leuk is dat! We hoorden dus bij binnenkomst, dat er een activiteit was geregeld voor de vrouwen. Jessie, Maureen, Sophie, Marlou en ik besloten om mee te gaan (naast de volwassen vrouwen natuurlijk). We moesten schone sokken meenemen, en konden dus bijna meteen weer de auto in. Na een poosje rijden, kwamen we aan bij een zoutgrot. Noujaa, zoutgrot.. We moesten onze schoenen uit doen en schone sokken aan doen, en stapten dus de grot binnen. Het was geen echte grot, maar het was ingericht als een grot. Het was gewoon een kamer, met op de vloer allemaal zoutsteentjes. Langs de  muren zaten allemaal grote (hele mooie) stenen. Als decoratie hingen er ook nog allemaal frutsels aan de muur, die leken op hele grote ijspegels. Er stonden allemaal ligstoelen, en er werd verteld dat we plaats mochten nemen. Dus wij allemaal in een stoel gaan zitten, kwam een vrouw aan die ons met een dekentje instopte en onze stoelen naar achteren drukte. En dan niet zo ver naar achteren als een gewone ligstoel, nee we lagen echt bijna met ons hoofd aan de grond. Klinkt oncomfortabel maar echt, het was zo fijn! Toen de vrouw wegging, deed ze het licht uit en waren er kleuren te zien die langzaam in elkaar overliepen. Ook stond er een of ander spiritueel muziekje op, en hoorde je druppelend water. De bedoeling daarvan is dus, dat je drie kwartier de tijd krijgt om even lekker te rusten. Maar nee hoor, met de dauwtrappers gaat dat nog niet echt bepaald makkelijk… Sophie en ik hadden bij binnenkomst al de slappe lach, net als de rest. Echt waar, iedereen heeft drie kwartier lang gelachen. En toen we eindelijk stil waren, kwam er in een keer een of andere zoute stoom (die goed is voor je ademhaling) uit de muur, en ja hoor weer iedereen de slappe lach. Hahah!

Toen we daarvan terugkwamen, gingen we met alle kinderen naar de yogaruimte. Op zolder was een hele grote ruimte, met allemaal yogamatjes, kussens en dekentjes. Die ruimte hebben we dus eigenlijk omgebouwd tot jongerenruimte, door er een aantal boxjes neer te zetten, een digitale piano.. Echt waar, de matjes lagen overal en na een tijdje liep het uit tot een kussengevecht. De kussens vlogen me om de oren. En ja, ik was altijd het slachtoffer. Bedankt Sten, Raoul en Adne :p . Toen hebben we met ons allen de cup-song geoefend voor de bonte avond, en lekker gegeten. Heerlijk toch!

Dag 2 begon met vroeg opstaan om te wandelen. Nou nee, dat is niet bepaald iets waar ik blij van word ‘s ochtends vroeg. Maar okee, alles voor de Nijmeegse vierdaagse toch? Het was trouwens niet de aller-makkelijkste training.. Berg op, af, op, af.. Jemig! Toen we weer in ons huis waren, heb ik me even opgefrist en daarna gingen we met ons allen naar buiten om te picknicken. Echt waar, wat een heerlijke middag. Ik heb met de jongens en meiden gevoetbald, lekkere broodjes met aardbeien gegeten, gevolleybald en de zon scheen ook nog eens! ’S Avonds gingen we met ons allen uit eten, het was echt heel erg gezellig! Toen we weer thuis waren, heb ik ontzettend hard gelachen om Sophie, Hidde en Sten. Ze zeiden dat ze mijn blog gelezen hadden, en dat ze van plan waren om me midden in de nacht wakker te maken voor thee (Zie To-do lists & other addictions). Ik vond het helemaal best, helaas was het niet zo goed afgesproken en stond Adne midden in de nacht (3 uur) helemaal alleen klaar om thee te zetten. Dus heb ik gewoon heerlijk door kunnen slapen! 😉

Dat was mijn verslag van de eerste twee dagen. Morgen schrijf ik verder over dag 3&4.

Liefs, Lisa.

Sophie, Lisa, Jessie Loove!! En ja, ik ben gestoord…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s