To-do lists & other addictions

To-do lists… Ik weet niet wat het is, maar ik ben er dol op. Het idee dat het je overzicht geeft en dingen kunt wegstrepen als je er klaar mee bent.. Heerlijk! Iedereen maakt zo’n to-do list op zijn/haar eigen manier. Hoe ik ze maak? Er zijn altijd een paar punten waar ik me aan houd. Mijn to-do list is voor mezelf goedgekeurd, als het voldoet aan de volgende punten;  – Netjes handschrift                                                                                                                                                                                                          – Overzichtelijk                                                                                                                                                                                                                  – Alle punten onder elkaar geschreven                                                                                                                                                                  – Het is geschreven op tijdsvolgorde                                                                                                                 Dat is het wel zo’n beetje. Ik heb ook echt dat als het voor mij niet netjes genoeg is, ik perse opnieuw wil beginnen. Ik weet ook niet precies waarom, ik lach mezelf dan ook altijd uit als ik dat doe. Maar iets in me zegt dan gewoon: Het moet overnieuw, dit ziet er echt niet uit Lies! En ja, ik praat best veel in mezelf :e.

Genoeg over lijstjes. Naast het schrijven op mijn blog (wat ik trouwens nu ook een klein beetje als mijn dagboek zie) en het schrijven van lijstjes, heb ik heeeel veel boekjes waar ik ook weer dingen in opschrijf. Ik heb er (jaja) welgeteld 12, en een stuk of 30 schriftjes. En nee, ik ben nog nooit zover gekomen om er ook maar 1 vol te schrijven :o. Nu zul je vast wel denken; Waarom heb je zoveel boekjes en schriftjes, terwijl je ze toch niet vol schrijft? Dat zit zo: Altijd als ik in de winkel sta, en ik zie een superleuk boekje of schriftje liggen, kan ik het niet laten om het mee te nemen. Laatst ging ik met mijn zusje (ze heet Marlou, en is 12 jaar oud – ik ga morgen meer over mijn familie vertellen) naar de Hema, en ik zag weer eens een leuk schrift liggen. En het enige wat mijn zusje zei was: “Nee Lies, je hebt er al zo veel!” Daar moest ik haar dus maar gelijk in geven. Het is trouwens wel zo, dat ik elk boekje wat ik heb voor wat anders gebruik. Zo heb ik er een waar ik foto’s in plak, een waar ik herinneringen in opschrijf, een waar ik quote’s in verzamel, een die ik gebruikte als dagboek en een waar ik mijn to-do lists in maak. Beetje veel, denk je niet?

Hoe dan ook, naast al dat schrijfwerk doe ik ook nog wel wat anders met mijn leven hoor! Zo drink ik thee :p. De hele dagen door, thee, thee, thee en nog eens thee. Je kunt me wakker maken voor thee. Het begint al ‘s ochtends vroeg, als ik opsta. Verder drink ik dit ook als ik uit school ben, tijdens het huiswerk maken, in restaurants, voordat ik ga slapen… Het was dan ook een ramp toen onze waterkoker het niet meer deed, en ik water in een pannetje moest koken als ik thee wilde drinken. Alles voor de thee toch! Ik weet niet, thee heeft iets speciaals. Het is zo simpel: Een beetje warm water waar je een zakje in pleurt en een schepje suiker, et voilá! Maar er zijn zo veel verschillende smaken, en het is dan ook zo hemels! Ik heb tot nu toe, bijna geen theesmaken ontdekt die ik echt niet lekker vond. Tenminste, als we zoethoutthee even vergeten ;).

En dan het laatste, wat op dit moment tot mijn addictions behoort: de trilogie  van The Hunger games. Deze boeken vind ik echt zo geweldig! Voor het geval dat je deze boeken niet kent; Ik heb het over The Hunger Games (deel 1), The Catching fire (deel 2) en Mockingjay (deel 3). Deel 1 en 2 heb ik al uitgelezen en ik ben momenteel bezig met het lezen van deel 3. Van deel 1 heb ik de verfilming ook al gezien, en van deel 2 ga ik die vanavond kijken met mijn lieve vriendinnetjes Emma en Fleur. Toen ik voor de eerste keer van deze boeken hoorde, leek het me eerlijk gezegd maar niks. Maar toen ik nou eenmaal begon aan deze trilogie, raakte ik obsessed. Ik weet niet precies waarom, maar het verhaal is zo fascinerend en ik vind dat de boeken zo goed geschreven zijn! (Ze zijn trouwens geschreven door Suzanne Collins.)

Nou, dat is voor voorlopig wel even goed met die addictions van mij. Nu ga ik me maar eens snel klaarmaken om samen met de meiden The Catching fire te kijken. I’m so excited!!

Liefs, Lisa.

books and tea

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s